icon

Kojenec - tejpování pupeční kýly, máte zkušenost?

bobinka1987
15. zář 2016

Holky máte prosím některá zkušenost s tejpováním kojenců - konkr. pupeční kýly?
Náš skoro 7. týdenní Štěpánek ji bohužel má. Zatím není tak "rozjetá", ale náběh na ni máme. ☹ Slyšela jsem o možnosti tejpování kýly. Máte některá zkušenost? Nebo ideálně přímo tip na člověka, co to v Brně dělá?
Moc děkuji! 😉

Strana
z2
japona
17. říj 2016
bobinka1987
autor
18. říj 2016

Tak holky my už jsme kpntaktovali jednu fyzioterapeutku v Brně, kt.má s tejováním zkušenosti. Naučila nás to malému přelepovat. Dala nám ještě domů 3 páry nastříhaného tejpu. Byli jsme tam asi 10 minut a platili jsme 250kč za vše. Kdo by chtěl,pisněte mi do zpráv,pošlu kontakt. ☺
Jinak měli jsme to již 2x nalepené a sundané. Kůžička bez reakce, ale při posledním velice opatrném sundávání se mi podařilo trochu odrat kůži pod náplastí 😞 Tak teď čekáme na zahojeni

floresta
18. říj 2016

@janawei ... Díky za odpověď, a
kde takového sehnat...? To asi nemuze byt jakykoliv ftzioterapeut. Obvolat jich x a zkouset, jestli s tim ma nekdo zkusenosti?'

floresta
18. říj 2016

Prelepene brisko od chiruga z.nemocnice dopadlo tak, ze.pi rozbaleni to desne smrdelo a to jsme to rozbalili driv, nez rekli a navic/hlavne pod tou k sobe prilepenou kuzi byla kyla vylezla ven,,,, takze uplne k nicemu.

floresta
18. říj 2016

@floresta ale nebyl to tejp, jen obycejna naplast.

janawei
21. říj 2016

@floresta Tak především to musí být fyzioterapeut, který umí tejpovat 🙂, jinak si myslím, že nic speciálního umět nemusí. Já jsem hledala na internetu.

janawei
21. říj 2016

@bobinka1987 My jsme ty tejpy před sundáváním pořádně promašťovali olejem, pak šly krásně sundat a kůži nikdy nepoškodily.

bobinka1987
autor
21. říj 2016

@janawei díky za tip 😀

janawei
21. říj 2016

@bobinka1987 Rádo se stalo. Ať se to prckovi spraví!

bobinka1987
autor
22. říj 2016

@janawei díky. A ještě info-to olejováni tejpu před sundáním-sundavali jste je pak ještě ve vodě, nebo jenom tím olejem?😉

janawei
22. říj 2016

@bobinka1987 Jenom tím olejem. Ty tejpy jsme ale vždycky promastili skrz naskrz. Poradila nám to fyzioterapeutka.

bobinka1987
autor
28. říj 2016

Holky tak se vracím. Nášemu prďolkovi jsme nalepili teď v pořadí 4 tejp. Měl je vždy cca 5 - 7 dní na sobě a pak den pauzu. A musím říct, že jsem nadšená! 🙂 Pup. kýla se o moc zmenšila! 😎 Taky nemusím mít takový strach, když ho někdy chytne hulákání. Předtím jsem byla na nervy, když ho něco rozčílilo a začal békat. Teď to má stažené tejpíkem a já jsem víc v klidu (ne že bych ho ale nechala samozřejmě řvát...). Koupila jsem po netu další rolku tejpu, toho samého, co nám dala fyzioterapeutka. Stojí to sice s poštovným 500,-, ale když to fakt pomáhá, je to super investice!
Fakt můžu doporučit! 😵

mirka1234567
8. srp 2018

Dobrý den, pamatujete si, prosím, název tejpu, který jste používali? Děkuji

petty07
9. srp 2018

@floresta Já mám výborné zkušenosti s http://www.gemmedical.cz/product-details/kinesi... nejen, že tejpy drží, výborně se strhávají, jsou hypoalergení, ale ještě bezvadná komunikace s obchodem a výborná cena k tomu. Mohu jen doporučit.

mirka1234567
9. srp 2018

@petty07 Děkuji moc 🙂

petty07
13. srp 2018

Není vůbec za co 😉 popř. mohu poslat i kód na slevu. Hezký den

petty07
13. srp 2018

@bobinka1987 Super 🙂 Pokud by jste chtěla levnější a výborný www.gemmedical.cz 🙂 To jen z mé zkušenosti. Hezký den

Strana
z2