Kopřivka nebo atopický ekzém?

hanel
1. kvě 2017

Dobrý den, máte někdo zkušenost s koprivkou nebo atopickým exemem? Dceru, 14 měsíců, už víc jak 14 dní trápí červené skvrny na tele. Má je jen na bříšku a zádech. Jsou červené, trochu vystouple, různé velké. Jeden zmizí, objeví se nový. A jsou trochu sušší. Dr. říkala, že půjde asi o atopicky exem. Ale co jsem se dívala na netu, mohla by to být i kopřivka. Nevíte, jak to rozlišit? A ještě jeden problém-při kopřivce se nedoporučuje ovoce. Dcera ale pije jen nalereny džus vodou, samotnou vodu pít nechce. Nemáte s tímto někdo zkušenost?

kocour1
1. kvě 2017

Můj syn má něco podobného...u ekzému to většinou bývá na delší dobu, kopřivka zpravidla zmizí stejně náhle, jako se objeví. Pokud to tedy má dcera déle, tak je to spíše ten ekzém. Synovi to mažu bepanthenem sensiderm v případě, že ho to svědí a je to tzv. akutní, pokud je to v klidu, tak jen promašťuji většinou obyčejným bepanthenem. Džus můžete zkusit nahradit něčím méně výrazným - slazený čaj medem, trochu sirupu...a uvidíte...

hanel
autor
1. kvě 2017

Děkuji. A navyšuje bepanthen spíš?

hanel
autor
1. kvě 2017

nevysušuje🙂

kocour1
2. kvě 2017

Ten sensiderm je přímo na ekzém a je tedy určený k obnově kůže. Obyčejný bepanthen nevysušuje (neobsahuje zinek jako jiné krémy na opruzeniny), naopak hezky promastí a díky panthenolu má i hojivé účinky a desinfikuje🙂.

hanulka_es
2. kvě 2017

neměnila jste teď třeba prací prášek nebo aviváž? místo džusíku bych dala ovocný čaj, nezkoušela jste? stejně jako paní @kocour1 bych nejprve zkusila bepanthem sensiderm krem, než vám Dr. nasolí kortikoidy na ekzém. My měli nejspíš kopřivku, protože po mazání opadla. Sensiderm ulevuje od pocitu svědění, takže pokud ji to svědí, doporučuju.

hanel
autor
3. kvě 2017

Děkuji. Bepanthen tedy vyzkoušíme. Prášek máme pořád stejný. Mám podezření na ovoce, pomerance, které má dcera hrozně ráda a jedla je ten víkend, kdy se osypala. Ale i když už je nedávám a omezila jsem i další, vyrážka se drží. ovocný čaj jsem zkoušela, ale bez úspěchu. Zkoušíme teď pít vodu z hrnečku, ale moc to ještě nejde.