Kožní vyrážka u 8měsíčního miminka

klarkasa
8. kvě 2017

Dobrý den, mou 8mi měsíční dcerku už asi měsíc a půl trápí kožní vyrážka. Má ji v zahybech na rukách, na hrudi, na zádech a nově taky po celém krku, hlavně pod bradou. Byli jsme už i na kožním, kde nám tedy sdělila, ze jde o atopicky ekzem. Máme plno mastí, ale malá se stále škrábe a nelepsí se to. Prosím o radu, s čím máte dobrou zkušenost, alespoň po čem se nebude škrábat, je mi jasné, že úplně to nezmizí.

klarkasa
autor
8. kvě 2017

Ještě vkládám fotografie jak vyrazka vypadá

ladako
8. kvě 2017

Atopicky ekzem ma pry dcerka taky. Proti svedeni jsem davala fenistil kapky. Do koupele pouzivam Linolu, drzim bezmlecnou dietu a dokrmuju Nutrilonem alergy care. Mazu ji lipobazi a kremem La Roche Posay,snad to pisu dobre. Dost se ji to zlepsilo.

klarkasa
autor
8. kvě 2017

@ladako děkuji za odpověď 🙂. Fenistil doma mám, mužů zkusit. Já se prostě bojím, ať jí něčím neublížím 😞. S manželem se už hadame, že když to doktorka predepsala, tak ať to tím mazu a nečtu si pribalove letáky. Jenže, když je na imazolu psané na mokvajici, plisnovou kožní infekci, to mi přijde blbost ji tím mazat, když nic nemokva. Jinak linolu olej dávám do koupele, mazu excipialem a ložiska ondrejovkou. Mám i hormonální masti, ale ty ji právě nechci moc dávat. A dietu drzite vy, kvůli kojení? O tom mi třeba doktorka vůbec neřekla.

ladako
8. kvě 2017

Uplne vas chapu. Fenistil kapky mi doporucila detska i kozni dr. Maji podezreni na alergii na bilkovinu krav.mleka,v krevnich testech sice nevysla,ale prej je dcerka jeste moc mala,bude je 6mes., proto ta dieta a UM. Byly jsme i na alergologii. Taky se tech kortikoidu bojim, ale,kdyz se ekzem zhorsi,tak ji namazu locoidem tak tri dny na noc a zmizi. Uz se objevuje jen flicek na hrudnicku, ale ze zacatku mela ekzem na celym telicku. Divny mi prijde mazat necim na mokvavy a koupat v oleji.. kozni dr. rikala,ze bysme v roce uz mohli mit klid od ekzemu. Ta linola je na predpis levnejsi,vite o tom? Jinak vam preju,at se ekzemu zbavite,co nejdrive.

klarkasa
autor
8. kvě 2017

@ladako nevěděla jsem, že je levnější na předpis, ale máme ji na předpis 😉. Také jsem právě chtěla ještě jednou zajít k dětské dr, aby nás poslala na alergologii. Jinak.tu bradu může ještě mít od slintaku, hodně slinta a hned je má mokré, tak jí mě teď nebudu dávat a uvidíme. Tak budeme zkoušet, děkuji za rady a, že jste se se mnou podělila o své zkušenosti. Přeji hezký den.

ladyhacek
8. kvě 2017
https://www.youtube.com/watch?v=3rTjdk7ch70


potravinová alergie i dost často souvisí s exémem - min na 4-6 týdnů vynehcat potravinu a pak pomalu zařadit a uvidíte zda je vidět rozdíl. Nejčastěji jde o kravské mléko či lepek (nebo i vajíčka)

ladako
8. kvě 2017

@klarkasa tak ja tu linolu kupovala bez predpisu za 200,-. Neni zac. Taky se mejte hezky.🙂

roseinka
8. kvě 2017

Souhlasím s @ladyhacek - je potřeba držet eliminační dietu a zjistit, která potravina to způsobuje, jinak jsou masti více méně k ničemu, masti neřeší příčinu. Na prvním místě určitě vynechat kr. mléko (tvaroh, smetana, syrovátka, podmáslí atd.), vejce, lepek. Žádný cukr, pokud kojíte.

klarkasa
autor
8. kvě 2017

@roseinka právě o to mi jde, zjistit příčinu a né jí dokola mazat a vlastně ani nevědět čím. Kojim, takže to myslíte tak, že nemám jíst žádné sladké ani ty výrobky, které jste vypsala? Pečivo dávám malé, takže uz nebudu 😕

heduska82
8. kvě 2017

Atop...alergie na jidlo....mame za sebou, bylo to psycho, ale zvladli jsme to. A nam kozni rikala, ze fenistil se pouziva jen narazove v akutnim pripade, na dlouhodobejsi uzivani je zyrtec nebo zodac, oboji koupis, stoji kolem 200 a preju hlavne pevne nervy!

heduska82
8. kvě 2017

@klarkasa sladke rozjede kvasinkovou infekci a to je teprve pro to mrne peklo. Ekzem se pak hodne zhorsi. V podstate kazda potravina muze alergizovat. Je beh na dlouhou trat zjistit, co vadi. Me mrnous reagoval I po 6 dnech,

roseinka
8. kvě 2017

@klarkasa bohužel ano, cukr živý kvasinku a ekzém se po něm zhoršuje, stejně tak mléčné... najít alergen je těžké, ale většinou to fakt bývá jeden z těchto nejznámějších, je to strašný boj... a samozřejmě i zkusit, zda to není z pracího prášku, i to se může stát.... já byla na dietě skoro rok a zhubla dost kilo, je to mazec, ale naučila jsem se nakupovat ve zdravé výživě a nahrazovat, např. místo smetany ovesná smetana, ovesné mléko nebo rýžové mléko atd.. Pečivo jsem nejedla tedy jen čerstvé kvůli nadýmání, protože reakci na lepek malá neměla, ten jsem v malém množství zkusila dát jí a v pořádku... děti můžou mít intoleranci na více potravin, ta se časem pak může lepšit až vymizet, ale to chce zkoušet... já nejedla tedy jen vše s mléčnou složkou a s vejcem, vejcem jsem nahrazovala do pečení banánem nebo chia semínky, ale s těmi se to nesmí přehánět... také přeji pevné nervy

klarkasa
autor
8. kvě 2017

@roseinka Tak to si neumím představit, co teď budu jíst 😯. Stejně mi to neleze do hlavy, když jím sladké ve velkém už od šestinedeli. Malé se to objevilo, až když zacla hezky papat, což bylo zhruba v 6ti měsících, od té doby se to pomalu zhoršovalo. Žádné alergeny jako takové jí nedávám, navíc jí kupovane prikrmy, protože mají větší úspěch, než to co uvarim. Takže by ten zakopaný pes mohl být v tom lepku. Hlavně, že když jsem kožní řekla, že dávám pečivo, že tedy přestanu, odpověděla mi, že uz je to jedno, když ho dostala 😲

roseinka
8. kvě 2017

@klarkasa To je kozni blba. Sladke to nezpusobuje. Sladke ekzem zhorsuje az pote, co se objevi a je potreba ho vysadit, dokud ekzem nezmizi.
Jakou ma stolici a jak casto?

ladako
8. kvě 2017

@klarkasa taky jsem byla na zacatku zoufala, co vlastne budu jist,kdyz skoro nic nemuzu, vyradila jsem uplne mlecne vyrobky a jidlo s vetsim obsahem mleka a jak pise @roseinka, kupuju si mleko ryzove, mandlove a kokosove, priznam se, ze sladky si obcas dam. Nam se ekzem objevil kolem 2.-3.mesice. Jo a jeste jsem zapomnela, ze z testu vysla slabsi alergie na vaj.bilek.

lusynkova
8. kvě 2017

Vyrábím vlastní přírodní kosmetiku a má zinková mast už pomohla nejedné mamince s atopickým ekzémem a jinými kožními problémy miminka. Ráda poskytnu recept. Prosím přes zprávu...

klarkasa
autor
8. kvě 2017

@roseinka stolici má tuhou, podle toho co měla za oběd, pak ma ridsi a dvakrát takové jakoby jen prskance, takže zhruba 3x denně.

kassandra1
10. kvě 2017

@klarkasa Fenistil kapky jsem dala jen jednou, druhý den mi přišel podrážděný a příbalový leták s vedlejšími účinky se mi taky nelíbil. Vyzkoušeli jsme spoustu mastí (zinkovou, Linolu, Infadolan apod.). Červené skvrnky potírám ráno a večer buď čajem z řepíku nebo spíš černým čajem a přes den promašťuji emolienčním krémem od A-dermy. Doporučila nám to primářka kožního a má to lepší. U nás to z lepku není, protože ho ještě neměl.

pavlanaty
10. kvě 2017

Mame to same,dr doporucil mazat Sudocremem. A opravdu nam ponaha a flicky mizi.

youngmommy97
14. kvě 2017

Máme také atopický ekzém - dá se říct od narození. Malému je 8 měsíců , ekzém má jen pod kolínky a pod krkem. Dřív to měl skoro všude - měl slité bříško, zádíčka, nohy, ruce,... vyzkoušeli jsme mnoho mastiček a vždy nám pomohla dělaná v lékárně. Nyní máme směs bepanthenu a framykoinu - za mě 👍 Pořád má nutkání se škrábat, hlavně na hlavičce.

klarkasa
autor
28. kvě 2017

Děkuji za odpovědi, my jsme to měli lepší a zase se to zhorsilo, malá se škrábe na hrudi, ruce a záda má taky skarede. Mazem linolou fett, předtím jsem mazala ondrejovkou. Ten sudocrem zkusím, ale přijde mi zvláštní mazat suchá místa, něčím co vysusuje 😐. A vy youngmommy97 a pavlanaty kojite?

roseinka
28. kvě 2017

@klarkasa sucha mista nevysusovat, na sucha mista nam zabrala modra indulona, ale to uz byl ae na ustupu..
Podle popisu je to jasna alergie, co to mlecne? Mate striktni dietu?

lusynkova
28. kvě 2017

@klarkasa Dle mého jde o kvasinkovou infekci kůže a ne atopický ekzém. Mám hodně zkušeností s léčbou, ráda poradím přes zprávu.

klarkasa
autor
28. kvě 2017

@roseinka no úplně ne, ale malé uz nedávám vůbec bílé jogurty a já si vezmu jen zřídka něco s obsahem mléka. Sladké ale jím, mi to přijde jak začarovaný kruh 😟

klarkasa
autor
28. kvě 2017

@lusynkova tohle je podle Vás kvasinka?

karlajasmine
28. kvě 2017

@klarkasa Muze to byt kvasinka, mivam podobne kvasinkove infekce kuze, kdyz si nehlidam sladke a cpu se dlouhodobe cokoladou.. zkusila bych vysadit veskere sladkosti a hodne omezit pecivo (podivej se na net na nejake protikvasinkove diety) a male bych taky nic z toho nedavala. A zkus pridat do koupele kokosovy olej nebo ho pridavat do vareni - kvasinky kokos nenavidi a zabiji je to.

roseinka
28. kvě 2017

@klarkasa to je kvasinka, na to sladke a mlecne VUBEC

lusynkova
28. kvě 2017

@klarkasa Ano, myslím si, že ano. Nám byl taky diagnostikován AE a byla to kvasinka.

lusynkova
28. kvě 2017

@klarkasa Mám na kvasinku vlastní mast. Už pomohla mnohým zde, na Fleru i jinde. Ráda nabídnu recept. Často na kožní projevy kvasinkové infekce stačí mast, ale kvasinka je v celém organismu, je nutné dodržovat dietu (viz výše).

klarkasa
autor
28. kvě 2017

Ach jo, v životě jsem nedrzela žádnou dietu, jídlo moc neresim, vezmu si rohlik a jdu ven. Jako to sladké asi nejak