Krátký jazyk, uzdečka u dítěte. Nechávali jste uříznout?

zuzank21
4. kvě 2021

Krátký jazyk uzdu u dítěte. Uzdečka jazyka u dětí nechávali jste uříznout Dr nám řekla že v 6 měsíci nás někam pošle že to je běžný zákrok . Jaký máte prosím názor? Děkuji

lv
4. kvě 2021

Je to běžný zákrok, za vteřinu hotovo.

zuzank21
autor
4. kvě 2021

@lv a u prvního syna si toho nevšimli a má to do dnes je mu 5 let a to už asi nejde nebo ano a je to asi více bolestivé že

amemmait
5. kvě 2021

@zuzank21 nechavala jsem smiknout hned v porodnici, jen se smikne ta kuzicka, nemyslim, ze to bylo nejak bolestive ☺️

denisa2406
5. kvě 2021

smikla nam to detska doktorka tyden po porodu, kdy jsme meli problem s kojenim.. ted ma rok a pristi rok musi jit znovu na smiknuti uz na jednodenni chirurgii v celkove narkoze. Ma to tam nejake vazivove a hrozilo by krvaceni. Asi se to stalo tim, ze prvni smiknuti nesmikla poradne.

petrasipkova1
5. kvě 2021

@zuzank21 dcera byla na zákroku v 5 letech. Nejdříve se čekalo až začne mluvit, potom na termín měla virozu, pak covid, takže se čekání protáhlo na rok. Když byla malinká, tak neměla žádné problémy, takže si toho v porodnici nikdo nevšiml, aby se to řešilo co nejdříve. Byla na klinice v Praze v Modřanech - Fortmedica pod kratičkou narkozou, uzdičku odstranili plazmou. Bez zákroku by určitě nemluvila, byla to záchrana, ted cvičíme logopedii, jazyku trvalo dlouho než si zvyknul na volnost, musíme intenzivně pracovat, ale třeba písmeno L má ukázkové, předtím nemohla jazykem ani hnout.

petrasipkova1
5. kvě 2021

@denisa2406 Mně řikali v Motole když bylo dceři 2, že to dělají až větším dětem že těmhle prckům to často opět sroste a často špatně, že je lepší počkat tak okolo 4.roku až to dítě spolupracuje při cvičení.

zuzank21
autor
6. kvě 2021

Všem moc děkuji 24.5 jdeme k Dr. Tak se více optam a uvidím co řekne no