icon

Krev ve stolici po zavedení příkrmů. Je to problém?

terr18
19. říj 2022

Dobry den, zacali jsme s prikrmy a kdyz nepodam i svestly je stolice tuzsi a na zacatku je trochu videt krev..pak uz ne..melo by se to resit? Dekuji

palja
19. říj 2022

@terr18 vysadit to co vadí a nedávat to. Zkusit dávat za pár měsíců. U nás dceři vadila brokolice a květák, po tom měla krev ve stolici, tak jsme to přestali dávat, konzultovano i s dr.

terr18
autor
19. říj 2022

@palja no poprve to bylo asi mrkev a ted byla dyne takze nevim je to vzdy jen na pocatku kdyz hodne tlaci pak po tom tuhym uz jde kase..jakoby si ty streva zatim zvykaly, premyslim zda teda kazdy den nedat ty svestky?

palja
19. říj 2022

@terr18 má se dávat 3 dny jeden druh zeleniny, pak 3 dny další druh.... Atd a pokračovat až vyzkoušíte hodně druhů. Cca za měsíc se může zelenina co nevadí míchat a začít zařazovat maso.
Švestky? Už máte zařazené ovoce? To se dává cca 3 týdny po zelenině. Ale chápu, že každý to dělá jinak. Já jsem dětem dělala tu zeleninu na řidší kaši a dávala jsem tam kousek másla nebo trošku olivového oleje, nikdy se stolicí problém neměly.
Ale pokud ty švestky vyhovují, tak bych je na změkčení té stolice dávala 👍

terr18
autor
19. říj 2022

@palja jo on ji i vecerni kase i ovoce i zeleninu a dela to jen zelenina..nechce moc pit caje tak myslim ze je to tim..ale vzdy dokojim..svestky to vzdycky zlepsej..nebo mam koupenou vlakninu s probiotiky..ale mozna zkusim i ten olivac, dekuji

merope
19. říj 2022

@terr18 Určitě je dobré si zjistit, co "staví" a to omezit. Rozhodně doporučuji řešit a nějak se to snažit "dorovnat". Syn taky mívá problémy a pak i brečí, když jde na nočník/záchod. Je teda starší, tak mu dávám probiotika, u kterých vím, že jsou i trošku projímavá a dost se to snažím hlídat.

Rozhodně co vím, tak mrkev, banány a (hořká) čokoláda staví. A nejsem si jistá, jak přesně to mají kaše. Projímavější jsou hrušky a švestky.

jjasmina
19. říj 2022

@terr18 pokud ste dávala každé tři dny jeden druh zeleniny, tak byste měla v pohodě určit, který dtuh zeleniny to dělá. Já se takhle řídila vlastně u všeho, když jsem zavadela po jednom druhu. Kolik mu je? Často kojit a pít

palja
19. říj 2022

@terr18 a jinak obě holky nikdy čaje ani šťávy nepily, nechtěly to. Tak pijí vodu.

odula
19. říj 2022

@terr18 mrkev je překvapivě dost silnej alergen

goovana
20. říj 2022

@terr18 na začátku může být krev třeba u z důvodu že je ta stolice právě tuhá a může prasknout nějaká zilka