Kvapky BioGaia. Prečo je ich cena rozdielna v Čechách a u nás?

susik77
5. bře 2008

Ahojte, neviete niekto, preco tieto kvapky stoja v Cechach 630 Kc a na Slovensku 320 Sk?
V Cechach ich distribuuje firma Ferring. Myslite, ze beru tak vela na distribucii, alebo je problem niekde inde?

esci
5. bře 2008

susik, vazne? Ja ich prave zhanam v CR ( teda svokra ) a nikde ich nepoznali, kde bola. Nechapem tu cenu....uz si ich pouzila?

susik77
autor
5. bře 2008

ano, su super. ale naposledy som si ich radsej kupila na sk kvoli cene. tu v prahe som ich musela vsade objednavat

esci
5. bře 2008

mne ich nasi poslali v baliku zo Slovenska , ale este nedosli- svokrovci pridu na navstevu a tak chceli kupit, len zatial nemozu zohnat. Mala si nejaky dovod zacat s nimi alebo len ako prevencia?

viera78
5. bře 2008

susik ja som dala zane 300sk.

susik77
autor
5. bře 2008

ja viem, prave preto som zalozila tuto diskusiu

adelin
5. bře 2008

Susik a prosím tě a na co pomáhají???

viera78
5. bře 2008

adelin moj si z porodnice doniesol protea nieco v brusku najprv bral hylak a teraz tieto kvapky ponich ma zatia stolicu peknu zltu.

susik77
autor
5. bře 2008

koliky, prujmy, zacpy.
my sme to brali na koliky prve tri mesiace-su uzasne 😉 a teraz na prujmy

adelin
5. bře 2008

Já bych potřebovala spíš něco na zácpy a tvrdou stolici

susik77
autor
5. bře 2008

su to probiotika, obsahuju laktobacily

boden
5. bře 2008

Ahoj Susik, ja som sa nad tym tiez cudovala. Myslela som si, ze rozdiel bude asi v tom ci su na predpis alebo ci sa platia cele. Esci a tie kvapky by mali byt v chlade inak sa tie laktobacily znicia ☹ takze postou radsej nie.

susik77
autor
5. bře 2008

boden: nie, oni su len volnepredajne, nedaju sa napisat 😎

bibinka
5. bře 2008

práve tieto probiotiká u nás predpisujú gastroenterológovia, že sú najlepšie čo na trhu je. To mi vravela mudr.keď mal malý angínu a chcela som zohnať nejaké probiotiká k nim. v našej lekárni ich nemali a tak som kúpila osvedčený nutrolin. Ale verím tomu, že sú hoci drahé, sú veľmi účinné,keď ich odporúčajú priamo gastráci. Tiež stoja 320 sk.
Prečo stoja v čr raz toľko je mi záhadou?
susik- hlavne že malej pomôžu. držkám palce. 😉

sonoga
7. bře 2008

ja davam obidvom detom probiotika. 7-mesacnej dcere BioGaia a synovi ine. sice nie su chori, ale v rodine sa vyskytla rakovina hrubeho creva a to ma prinutilo k prevencii. okrem ineho su probiotika dobre aj na imunitu, znizuju riziko vzniku alebo prejavu alergii atd. atd.
A su zas lieky, ktore u nas stoja raz tolko ako v cr, ale preco, to neviem.

lu777
7. bře 2008

a fakt ty kapky tak fungují, aby se je vyplatilo koupit?

nás bříško dost trápí, jsme jakžtakž ok jen díky maximální dávce kapek (všechny jiné metody selhaly, jen občas pomáhá nošení v šátku) ..

hawra
8. bře 2008

Prave vcera som ich kupovala na doporucenie gastro doktorky, stali nas 259 Sk. Tak uvidime. Doteraz celkom zaberal i Dophilus Infants.

gabrielad
8. bře 2008

Ahojte, tyto kapičky jsme také používali minulý rok v létě, kdy to byla v Čechách novinka pro miminka od 6 týdnů a musím říct, že nám fakt pomohli. Jen ta cena byla drsná. Na podzim jsem se je pokoušela sehnat v Bratislavě, ale nepovedlo se. Je pravda, že jsem byla pouze asi ve 2 lékárnách. Máte tip, kde se dají v BA sehnat? Díky

ena
8. bře 2008

my sme ich kupili v lekarni v Tesco v petrzalke , cena 300 sk.

zuzula28
8. bře 2008

susik, sonoga, som rada, ze ako kolegynky sirite osvetu o probiotikach...moj najmilovanejsi volnopredajny liek 😵 😵

oskar75
12. kvě 2008

Mate este nejaky iny tip, kde by sa dali tieto kvapky kupit? Dakujem vopred za radu.

lejna
13. čer 2008

Ja som ich kupila v lekarni Rozadol v Ruzinove za 300 Sk.

icerna
13. čer 2008

ja som ich kupila v nitre za 308,-

zuz11
25. čer 2008

luciv • 1d • 23. červen 2008 v 11:36
Ahojky holky už hodně se tu na diskuzích psalo ohledně probiot.kapek že na slovensku jsou o polovic levnější ja to zkusila napsat do slovenské moje lekaren.sk a paní mi napsalo že to jde objednat i do česka a že mají český učet. Dvoje kapky i s poštovným a balným mě vyšly na 670kč takže to je super to je cena která je u nás v ČR za jedny kapky. Takže mužeme ušetřit. 🙂))) uvidím jak to malé zabere, má měsíc a bříško ji pořád bolí i po Sabíku i po Baby calu.

lu777 • 1d • 23. červen 2008 ve 13:43
Luciv, díky za info..
tak teď mě jen mrzí, že jsem tohle nevěděla před několika měsíci 😖

teď už můžeme Probian Mimi (je od uk. 4. m) a můžu doporučit

luciv
28. čer 2008

ahojky holky davam male ty kapičky probiotické už 4 den a připada mi že se mala začala nějak více trapit, po sabíku a baby calmu se sice kroutila že nemohla prdět ale při tom když si prdla se aspon vykadila do plenečky ale od včera se mi kroutí stále ale ted musí s větším usílím tlačit, předtím měla spíše průjem u toho když jsme nedavali jeste probiotika a najednou to ma hustší tu stolici a musela jsem ji dnes dokonce pomoct trubičkou protože od včera to byla hruza s ní nespala pořádně a kroutí se doted. Za jak dlouho kapky zabraly vám???????a jak to bylo se stolici u vás, navíc mi připada že ve stolici je více pěny než předtím

potajnu2
30. říj 2009

Ahoj holky, my uz uzivame kapicky takrka 5 mesicu a zatim jsme spokojeni. Kdyz nam dojdou, je poznat, ze maly ma vetsi-bolestivejsi potize s vetry. Takze je uziva preventivne kazdy den. Davam mu vzdy 1 kapku do mleka/flasky, tak aby max pocet za den byl 5 kapek. Davkovani je sice urceno jinak, ale myslim, ze nam to takhle lip vyhovuje nez jak uvadi vyrobce.
Doposud mi je kupoval znamy, co jezdi do Skalice, tam je sehnal vzdy. Jinak je maji taky v Povazskej Bystrici a nasla jsem je i u nas v CR za dobrou cenu 355 Kc v e-shopu Raj-plinek.cz.
Je tam tez zajimavy clanek, tykajici se doporuceneho veku uzivani, ktery jak jste si mohly nektere vsimnout, jsou u nas a na Slovensku jine:
Jedná se o kapky dovezené ze SR identického výrobce, spol. BioGaia. Spol. BioGaia má v každé zemí svého marketingového partnera, který musí v té které karajině tyto kapky zaregistrovat u hlavního hygienika, který posoudí, od kterého měsíce je možné kapky používat. Vzhledem k najednotnosti těchto pravidel, každý země má jiná pravidla. Pro Slovenského dovozce bylo určeno, že kapky se mohou používat od 3. měsíce, v ČR pak bylo vydáno povolení, že kapky mohou být používány od 1. měsíce a např. ve Švédsku se mohou tyto kapky dle rozhodnutí používat dokonce od 0. měsíce

susik77
autor
30. říj 2009

dik za tip, idem objednat 😉

jirinak
3. čer 2010

Podivejte se sem. I v CR se to da koupit za rozumnou cenu. 5ml za 298 Kc a 10 ml za 540 Kc. http://www.docsimon.cz/search.php?find=probioti... Da se tam dojit i osobne a odpadnou vydaje za postovne.

micha.bello
28. črc 2011

Holky, kolik teď stojí tyhle kapky u vás na Slovensku?

smarti
28. črc 2011

@micha.bello dnes som ich kupovala 10,50€

micha.bello
28. črc 2011

@smarti: A je to těch 10ml?