Lázně pro děti - jak přísné jsou podmínky schvalování?

billi
27. lis 2017

Pěkné odpoledne,
určitě jste tu některá byla s dětmi v lázních. Měla bych několik otázek.
Jak hodně jsou přísné podmínky schvalování?
Je potřeba nějak extra řešit, když jede jako doprovod babička?
S jakými lázněmi pro děti a dýchací problémy jste byli spokojení?
Jsou nějaké lázně, kde je i logopedická péče, kterou poskytují i dětem, které tam jsou na pobytě?

lennus
27. lis 2017

@anecak @tulipaki Holky, poradíte?

billi
autor
27. lis 2017

Ještě mě napadá, jak dlouhá je doba pobytu? Vyčetla jsem, že všude se píše o 4 týdnech. Co když doktor navrhuje víc? A stačí doporučení od pediatra, nebo je potřeba ještě nějaký odborný lékař?

anecak
29. lis 2017

Ahoj, já jsem byla s dcerou v lázních Jeseník (když jí bylo necelých 6 let), dcera měla problém s ekzémem, ale vím, že do Jeseníků se jezdí i s dýchacími potížemi, takových dětí tam bylo hodně.
Ohledně schvalování lázní - to podle mě záleží na pojišťovně. Dcera se léčila s ekzémem od svých necelých 2 let a mrzí mě, že mi doktorka nabídla lázně až tak pozdě (mě to nenapadlo, že by na ně mohla mít nárok), potřebovali jsme papíry od naší praktické dr. a potvrzení od kožařky.
Jako doprovod mohl jet kdokoli, není ani problém, když se v rámci doprovodu vystřídá víc lidí.
O logopedické péči bohužel nic nevím, to by ti poradili přímo v lázních.
A ohledně Jeseníků - termíny bývají hodně obsazené (já jsem dostala lázně schválené v červnu, dcera je v listopadu (takže od jejích dovršených 6-ti let by tam musela být sama, mě by to pojišťovna nezaplatila), nabídli nám termín až někdy v lednu, naštěstí se uvolnilo místo na přelomu srpna a září a mohly jsme jet), byly jsme s dcerou ubytované v Jubilejní vile (mají tam příslušenství a kuchyňku vždy pro 2 pokoje). Jeseníky jsou krásné, okolí je úžasné, byl tam za námi na týden i manžel, udělali jsme si tam takovou menší dovolenou spojenou s výlety.
Kdybys měla ještě nějaké dotazy, klidně se ptej 🙂

sookie
29. lis 2017

Byli jsme 2x v Kynžvartu a myslím, že to pomohlo hodně. Řekla bych, že když jsou děti opravdu nemocné a je to všechno dobře popsané ve zprávě pro pojišťovnu, tak se schválením není problém. S dětmi tam může být kdokoliv a můžete se během pobytu střídat.

lennus
29. lis 2017

@anecak S tím, že dr nenabídne lázně, to je klasika, mají s tím jen starosti, mám osobní zkušenost s gynekologickými lázněmi a ač je můj gyndař super, od lázní mě odrazoval, snažím se teď šířit osvětu, hodně ženských má na ně nárok, jen o tom neví.

billi
autor
29. lis 2017

@anecak
@lennus nám lázně nabízela doktorka už vícekrát a mně se do toho nechtělo. Byl by problém, co se starším synem a tak podobně. Teď už to jde, protože by jela babička.

@sookie co znamená opravdu nemocné? Syn se právě za poslední rok celkem zlepšil. Nebyl ani v nemocnici a ani neměl už žádný zápal plic. Kašle pořád, ale nepadá mu to na plíce.

anecak
29. lis 2017

@billi, my jsme si lázně užili, nakonec (asi 14 dní) tam s námi zůstal i mladší syn (byly mu tenkrát 3 roky), nechtěl být ve školce nebo doma s tatínkem.
Akorát teda jak tam bylo hodně dětí, tak ty moje víc jak půlku pobytu prokašlaly a měly rýmu.

billi
autor
29. lis 2017

@anecak toho se právě bojím, že bude celou dobu nemocný. On je hodně chytlavý. Do školky taky víc nechodí než chodí. Aktuálně je měsíc doma, má druhá atb a dohodla jsem se ve školce, že půjde až po Vánocích, aby byl na svátky zdravý a mohli jsme ven a tak podobně.

anecak
29. lis 2017

@billi, tak bacha na to - u nás to byla kombinace hodně dětí s dýchacími problémy, změny počasí (ke konci pobytu v druhé půlce září bylo ráno 5 °C), odpoledne asi 18, tak to šlo, ale přecházelo se z jedné budovy do druhé, pořád svlékat, oblékat, sice dcera nemarodila, ale kašel a rýmu měla. Na to je možná lepší léto

sookie
30. lis 2017

@billi tak my třeba byly v nemocnici jen na mandlich a zápal plic naštěstí nikdy neměly, ale jinak byly dřív obě nemocné doslova pořád, měla jsem zprávy i z Orl a z alergologie, možná to taky pomohlo... Byly jsme pokaždé v létě, chtela jsem to tak, právě aby pobyt nepromarodily. Víš co, jestli ti doktorka žádost sepíše, neváhej a zkus to, nemůže se stát nic horšího než že to neschvali 😉

tulipaki
15. pro 2017

@billi my jezdíme do lázní na pohybové ústrojí. Standard jsou 4 týdny, ale pojišťovna často povolí i 6. Pokud jsou lázně odůvodněné, problémy nedělají a schvalují rychle. Horší je to s volnými termíny v samotných lázních. A taky tam prcek častokrát onemocněl. Ale vždy mu to pomohlo. Doprovod se střídal- já a babička. Potřebovali jsme doporučení specialisty a lázně předepsal pediatr. Snad ti to nepíšu s křížkem po funuse. 🙂