Léky proti kašli pro dítě 1-3 roky staré, který je nej?

veeeraf
28. led 2015

Léky proti kašli, který je podle vás ten nejlepší? Dcerka se mi v noci dusí hleny a zvrací. Potřebuji aby se trošku vyspala a nedráždil jí kašel. Díky
Sinecod a fenistil jsem vyzkoušela

hojda
28. led 2015

Nám hrozně moc pomáhá Mišpulníkový sirup je to z tradiční čínské medicíny a je to celé přírodní a u nás právě na ten noční kašel fakt pomáhá. Jinak na dráždivý kašel se na noc dává Tussin, ale přes den něco na odhlenění, když je zahleněná. Ten Mišpulník je na všechny druhy kašle, takže je to super, stejně jako Stodal homeo, ale ten nám nepomáhá.

polaks
28. led 2015

Stoptusin kvapky,na noc to najlepšie čo som vyskúšala.

vendulka
28. led 2015

my používáme sinecod, pak jsme zkoušeli i ACC long sirup,ale to dceři nechutnalo a Stodal

mimiveru
28. led 2015

Pokud má zadní rýmu, zkus Sinupret, malé do týdne pomohl a bylo po rýmě a i po kašli, protože kašlala z rýmy 🙂 na tišení na noc jsme používali Stoptussin...

milmic
28. led 2015

My používáme na kašel jitrocelový sirup od Mullera nebo cibulový sirup domácí.
Při nějakém tom nachlazení celkem pomáhá sinupret nebo lichořeřišnice, vitamín c. Klasické léky a kapky z lékárny nuevyužíváme, zatím to nebylo potřeba. 🙂

martinakl
28. led 2015

Nám pomáhá Robitusin nebo Fenistil na noc a přes den je nej domácí tymiánový sirup 🙂 (svařit cca 2dcl vody s cukrem, já dávám hroznový a pak přidám ještě med, pár minut povařit s pytlíkem tymiánu, nechat vystydnout a scedit).

lenkavd
28. led 2015

Základ je, aby se hlen zředil a vykašlala ho přes den. Tlumení kašle na noc je naopak nežádoucí a celou nemoc to akorát prodlouží.
Ideální je zkusit jitrocelové sirupy, prospan. Když to nezabere po pár dnech, tak "chemii" ACC long, Levopront a pod. Dávala bych ael v nejntunějších případech.
Určitě ničím netlumit kašel na noc, zásadní chyba o dělá velká část lidi (v případě vlhkého kašle).
Na noc a při záchvatech mazat psím sádlem, tymiánovou mastiškou (Just) - hrudníček zepředu, zezadu.
Když to dítě snese, tak přes den zábal. Namazat pořádnou vrstvou, na to plenku a potravinářskou folii, čím déle tím lépe.
Jo a ještě jedna věc, na většinu sirupů (jak chemie nebo ne), aby fungovala, je potřeba zvýšený příjem tekutin, jinak se nemá hlen čím ředit.

zuza01
28. led 2015

Nedávno jsem s dcerou byla na pohotovosti, kašlem už se dávila a nic nepomohlo. Velice neochotný pan doktor si ji poslechl, velice ho to obtěžovalo a řekl mi, že podle posledních výzkumů jsou všechny léky na kašel k ničemu, že jen vyhazuji peníze...
Trápí ji to od doby, co chodí do školky. Jediné, co nám trochu zabírá, je kombinace Bronchipret, Psí sádlo a cibulový sirup. A hodně pít.

myskin
2. únor 2015

Nejlepší zkušenost při kašli mám se sirupem Erdomed. Jednou ho dceři napsala doktorka na pohotovosti, měl by předejít tomu aby to sedlo níž na průdušky. Pomohl nám. Nevím od kolika let ho děti můžou, dcera ho brala jak ta šestiletá tak i tříletá. Nevýhoda je že je na předpis. Ale pokud se mi kašel nepozdává, tak jdu k doktorce na poslech a nechám si ho předepsat. Z těch přírodních mám ráda Prospan.