icon

Má vaše dítě závažný průběh neštovic s hospitalizací?

kikicha177
6. kvě 2024

Ahoj všem,
roční dcera chytila od starší neštovice a má děsný průběh.. vysoké horečky, z puchýřků se stávají bolaky. Doktorka nam dala herpesin a zítra se rozhodne, jestli nás pošle do nemocnice. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste to také někdo neměl se svým děťátkem takto nebo nemáte zkušenost z nemocnice. Co mu dávali, jak dlouho jste tam byli a jiné věci. Moc díky za odpovědi.

exbordelar
•
6. kvě 2024

Muj nejmladsi to dostal v osmi mesicich a chudacek to teda odnesl nejvic ☹️ asi 4 dny mel taky ctyricitky horecky, bolaky uplne hrozne... uz jsem chtela resit s dr., zda je to jeste ok, ale paty den to zacaly vsechny priznaky ustupovat a pak uz to bylo dobry. Jizvy sly videt jeste asi dva mesice po tom, ale ted uz nema po nich ani pamatky.

areh
•
6. kvě 2024

@kikicha177 kamarádky dcera byla s neštovicemi v nemocnici. Byla tam asi týden možná 2. Byly jí v té době 4 roky. Chytla to v březnu a do konce školního roku nebyla kvůli imunitě ve školce. Teď je jí 7 a je naprosto v pořádku. Ale podrobností léčby nevím...

arkapo
•
6. kvě 2024

Nestrašte mě. Od soboty naskakují pupínky našií 18ti měsíční. Má hodně na bradě a krku, hrozně to škrábe, nejde to uhlídat. Objevují se další a další.Chce to opravdu 4-5 dnů vydržet, starší to taky tak měl. Teď to je dva týdny, má už druhé strupy, některé opravdu velké, některé škráblé. Máme to mazat hemagelem.
Ať to ty děti v klidu zvládnou ✊

domza
•
6. kvě 2024

Nejmladší je měla v 8 měsíci a měla bolaky po celém obličeji, horečky ale po čtvrtém dni se to začalo zlepšovat (horečka ustoupila) tak jsme nakonec v nemocnici neskončily ale ty čtyři dny byly mazec.

kikicha177
autor
•
7. kvě 2024

Díky moc za odpovědi. My máme zítra 4. den. Tak uvidíme. Teď v noci to vypadá lépe, i dnes spí lépe. Večer měla 39,5 teď v noci už 37,4. Snad to pomůže a to nejhorší bude za námi.

ladyhacek
•
7. kvě 2024

nám na svědění hodně pomohl gel na neštovice - a dávat fenistil kapky, měl tedy tak normální průbeh ve 2,5 letech, ale ani se neškrábal, já mu i našila ponožky na rukávy, aby si to neškrábal, ale nebylo potřeba. Imunita je pak opravdu v hájí (moje vlstní zkušenost z dětství) takž epokud to jde nechat pak doma 1-2 týdny déle.
mladšímu bude 6 let a ještě je nechytil tak teď mě děsíte, protože on na horečky (ke 40) dost trpí.

Ať je lépe a neskončíte v nemocnici

kikicha177
autor
•
7. kvě 2024

@ladyhacek gel,.kapky, fenistil to jsme všechno dávali, ale nepomáhalo, proto jsem psala doktorce a posílala i fotky a ona právě říkala, že to má hrozně moc, takže nám dala herpesin a fucidin. To už je právě na předpis a mělo by to pomocí.

anicka909
•
Odpověď byla odstraněná
•
lucie7411
•
7. kvě 2024

@kikicha177 ja mela dvojcata 1,5roku hospitalizovana. Maly byl na jipu, mel napadeny mozecek a prestal se hybat.
Brzke uzdraveni🙏🏾🙏🏾🍀🍀

celaskon87
•
7. kvě 2024

@kikicha177 u nás měly neštovice 3 děti. Nejprve nejstarší syn (v té době 4,5 roku), měl horečky asi 4 dny 40C, pak to chytly obě dcery (v té době 1 rok a 3 roky). Ta roční měla taky průběh nic moc, ta tehdy tříletá měla 6 dnů čtyřicítky, pupinky úplně všude, v puse a krku, genitál, všude prostě. 6. den byla neděle, už jsem to nevydržela a volala do špitálu, aby nám dali Herpesin. No, bylo to nepruchodné přes sloužící lékařku (a to jsem sama doktorka). Naštěstí 7. den už se to začalo spravovat a zvládla to bez nej, ale když to pal slyšela naše praktická, tak se dost divila, že herpesin nám nenapsali. Každopádně, máme čtvrté dítě (které v té době, kdy byly neštovice doma, ještě nebylo na světě) a normálně jsem ho nechala proti neštovicím naočkovat. Má v sobě už první dávku. Jednak nechci zbytečně moc na OČR a jednak už tohle nechci zažít. Plus teda neštovice by se nám nehodily, kdybychom měli třeba jet na dovolenou (3 zdravé děti by musely sedět doma kvůli jedněm neštovicím).

dota11
•
7. kvě 2024

Mladší syn je chytl, když měl rok a čtyři měsíce. Vysoké nesrazitelné horečky a pupinky úplně vsude (masivní výsev). Leželi jsme cca týden na infekčním v nemocnici. Dostával kapačky na zavodnění, dithiaden a léky na horečky + koupele v hypermanganu a nějaký pudr.

kikicha177
autor
•
7. kvě 2024

Teda holky to jsou hrozný příběhy, jak všichni mávnou rukou, že neštovice. Přitom hodně dětí má fakt hnusný, průběh. Já o očkování přemýšlela, ale protože malá chytla od starší úplně všechno, tak se nám kvůli všem nemocem posouvalo povinné očkování a já ještě chtěla aby měla rotaviry a meningokoky, takže jsem rikala, že neštovice půjdou hned po tom, ale už jsme to nestihli. U nás to má už také v puse, něco sní a trochu se napije. No uvidíme, jak zítra.

kikicha177
autor
•
7. kvě 2024

@lucie7411 a jak jste dopadli? Vše bylo pak v pořádku?

petaov
•
7. kvě 2024

V puse je to hodně nepříjemné, to se nedáani jíst. Starší syn je měl v puse a v tříslech. Měl horečky. Neměl tak hrozný průběh, jak tu holky popisují, ale snášel to hrozně blbě.

lucie7411
•
7. kvě 2024

@kikicha177 nastesti ano, trvalo to dlouho, meli to v ocich, v genitaliich, naprosto vsude, tisice pupinku, doma jsme tyden bojovali, cely tyden ctyricitky, pak uz byli apaticti, tak jsme jeli do Olomouce na pohotovost (byla nedele) a okamzite je prevazeli do Brna..

aaa35
•
7. kvě 2024

Syn měl neštovice v 10 měsících. Týden před propuknutím měl zápal plic - nikdo neví kde k tomu přišel. Hořecky 40°C, byl jeden velký pupen. Po týdnu se stále vysypával, takže dostal antivirotika, ale dostal doma jen jednu dávku, další už měl v nemocnici kapackami. Vezla nás rychlá s febrilními křečemi a horečkou v nemocnici 42°C. 3 dny jsme byli na infekčním a už druhý den bylo znát zlepšení, zastavil se výsev, začaly se dělat strupy. Teď mu bude 5 a nepoznala bych na něm nic 😊

kikicha177
autor
•
8. kvě 2024

@kikicha177 přes noc se to zlepšilo, doktorka řekla, že ještě počkáme do dneška a dneska je už bez teplot, už i jí a pije, hraje si, pláče méně. Je to vidět, že pupínky už nejsou tak zarudlé. Takže ten herpesin fakt pomohl, docela se mi ulevilo.

kikicha177
autor
•
8. kvě 2024

@lucie7411 to muselo být strašné, ale je super, že je vše v pořádku

kikicha177
autor
•
8. kvě 2024

@aaa35 šílený tedy, to člověka nenápadně, že to může být až tak strašný. Je dobře, že vše dobře dopadlo.

wxkatuska
•
25. pro 2024

Ahoj, nevěděl byste někdo důvod, proč se někteří lékaři tak moc brání dětem předepsat herpesin?