Mám strach o ledviny. OCD?

vlasticka5
25. zář 2023

Ahoj, potřebuju se sverit. Situace se stala již včera vecer. Dítko 4 měsíce usíná poplácavanim po zadečku po plence. Jenže ne a ne spát, furt se budilo, já nastydlá a už toho bylo moc. Placla jsem víc po zadečku (2x) se slovy: "a dost, spát už". Miminko neplakalo, jen tak kniklo. Nezvracelo, bez teploty, moč v pořádku a chování jiné nepozoruju. Mám OCD a mám v hlavě myšlenku, co když jsem ji placla přes okraj plenky (který je tenký) a zkrátka ji něco udělala s ledvinama? Děsí mě představa odražené ledviny. Nebyla to rána (já dítko nijak NEBIJU), myslím si, že na takový zranění by byla potřeba síla.. ale moje hlava mi říká něco jiného.
P.S. myslím si, že to bylo přes plenku, ale kdyby to bylo přes ten okraj nebo záda, myslíte že je to v pořádku? Asi si vsugerovavam něco co není, vyčítám si to a myslím na to.

cilkat
25. zář 2023

Myslím, že si opravdu vsugerováváš něco, co se stát fakt nemohlo. Na odražení ledviny je třeba úder fakt pádu plnou vahou těla, nebo podobně. "Nepřitlačila" jsi ani natolik, aby to dítě nějak zabolelo (to by ti dalo najevo důrazněji, než kníknutím). Opravdu se mu nic nestalo.
Naopak, některé děti občas poteřbují intenzivnější podnět, aby to jejich nervová soustav zachytila a konečně se uspokojila 'dostatečnou mírou podnětu' a usnula a vypnula. My, kteří jsme s půlročním dítkem v šátku skákali na balonu půl metru vysoko, protože nějaké jemné pohupování ani náhodou nezabíralo, bychom o tom mohli psát romány...

marketa1218
25. zář 2023

@vlasticka5 Vůbec nic se miminku nestalo, hoď se do klidu. Každá normální máma občas trochu ujede, ale tímhle si jí nic nezpusobila.