Máme jít k doktorovi s rýmou u 2,5letého prcka?

maki600
18. pro 2017

Ahojky prcek 2.5 roku ma už 3 dny tekutou rýmu dneska poprvé zelenou hnusnou chrchla a občas zakasle teplotu ma 37.5
Premyslim jestli mám jít k dr nebo ne nechtěla bych aby na Vánoce byl nemocný když byl malý tak jsme šly na první Novy rok do nemocnice s bronchitidou dr to zanedbala :(((( sirupy nesnáší kapky na kašel taky:D

olusenka
18. pro 2017

každý to má jinak, my s takovýmato věcma k dr. nechodíme. Třeba minulý týden měl syn kašel, teplotu max. 37.2, trochu rýmu, nikam jsme nešli. Léčil se několik dní v klidu doma. V pátek a dnes už šel i do školky. Dnes odpoledne ho ale začalo píchat v uchu, takže jsme jeli na pohotovost.

hanih
19. pro 2017

@maki600 My bychom s tímto asi taky nešli, ale zas bych to nenechávala úplně být. Nějaký ten sirup bych do něj zkoušela dostat (nám na kašel dost pomáhá Stopkašel od Dr. Weiss, je sladký, třeba by mu i chutnal jako naší dceři), do nosu mořskou vodu, zůstat v klidu doma, nějaké čajíky (jestli je pije), s citronem a troškou medu.

lv
19. pro 2017

Zatím ne, do pátku se to vyvrbí, ale léky bych dávala, i doktorka mu je napíše. Možná by se k lékaři s nimi dostat nemusel. Sinupret, čaje na kašel, kapky.

maki600
autor
19. pro 2017

Dobře moc dekuji🙂 dneska jsem k.o. i ja těhotná toho asi taky moc nemůže

gnozka
19. pro 2017

Se zelenou rymou uz bych sla . Zelená rýma znači zanet . Takže čím driv ho budete řešit tim driv bude ditko fit . Znám to z praxe v lékárně . Maminky se snazi bylinkama bojovat se zeleným soplem a pak se to léčí mesic :/ jak je rýma ale čirá tak v tom případe se da řešit jen po domácku.

beruda
19. pro 2017

jak píše @gnozka, zelená či žlutá rýma je zánět a předepisují se i antibiotika, šla bych rozhodně k doktorovi a do štědrého dne se malému uleví

adriana1302
19. pro 2017

Na zelenou rýmu nejdříve zkuste Sinupret, než rovnou nasazovat ATB. Nám vždy zabere, trpíme na záněty dutin.

maki600
autor
19. pro 2017

@adriana1302 a ten sinupret jakou ma prosím chuť ?jestli ho mužů přidat do stavy

pokoda
19. pro 2017

Nám Dr. říkala, že zelená či žlutá rýma se má vždy přeléčit. Nemusí mít ATB jako takové, na tu rýmu jsou právě jen antibiotické kapky do nosu (Pamycon). Samozřejmě na předpis. Pokud chcete mít klidné Vánoce, šla bych Dr. hned. Těhotné můžou myslím jen Paralen a mořskou vodu do nosu. Hodně zdraví

gnozka
19. pro 2017

Souhlasím s
@pokoda sinuoret neni spatny ale jako podpůrná léčba . Na zanet Vam nepomůže . A jak uz tady jedna maminka psala . Zkoušeli tyden a pak šli na pichani uši . A to je velmi častý problem . Zanet zůstává v dutinách i protoze deti neumí poradne smrkat a problem je tady . A atb jako takove Vam hned nemusí nasadit yx opravdu nekdy staci pamycon a mate klid .

bekyc
19. pro 2017

Pokud je rýma zelená, tak bych šla. Můj malý ji měl od čtvrtka, večer si stěžoval na bolavé ucho, v pátek jsme šli k dr. a dostal antibiotika, byl to zánět. Také slyšela něco na průduškách. Pokud chcete být na Vánoce relativně fit, neodkládala bych to.

odula
19. pro 2017

@pokoda naše měla zelenou rýmu, dr říkala, pokud nebudou horečky, tak odsavat, vyplachovat ,hodne vitamínů. ze davat celkove atb je brzo,davat lokální se u malých dětí doporučuje jenom když je to dlouhodobější- narušuje to sliznici. takze my zkusili co nam řekla + babsky recepty koalku na polštář a cibuli k postýlce a vlhcit vzduch a do cca 10 dnů ok. od ty doby rýmy měla ale ne tak hrozný. ATB jsou fajn u tezsich zánětu ,ale pokud je nasadis moc brzo,nedáš šanci vlastní imunite. zavolej,zeptej se,ale pokud ti dr. vylozene ty atb nedoporuci,tak bych se po nich zatim nepidila.

hanih
19. pro 2017

@pokoda Dcera měla žlutou rýmu několikrát a ze začátku jsme taky k doktorce šly hned. Nikdy nedostala atb ani antibiotické kapky. Vždycky to byl sirup proti kašli (a rýmě), mořská voda, odsávat. Vždycky to za několik dní polevilo. Teď už nechodím hned, ale pokud se nějakou dobu nelepší.
Jinak těhotné toho opravdu moc nemůžou, ale omezené na paralen a mořskou vodu to není. V lékárně doporučí sirupy či horké nápoje, které jsou vhodné i pro těhotné.

lv
19. pro 2017

Sinupret i ve šťávě pozná, prostě přesvědčit, že to musí

eldrag
19. pro 2017

tak jdete rovnou na orl, tam udelaji i vyter do patku mate vysledky, dostane nejspis maxitrol nebo bendovy kapky jsou to lokalni atb .

jitka0a
19. pro 2017

@maki600 S průhlednou rýmou bych nešla, pokud by jí něco nedoprovázelo, ale se zelenou nebo žlutou bych tedy šla, protože to už neberu jen jako rýmu, ale něco zánětlivého. Může dostat třeba atb kapky do nosu, ať nelehne na Vánoce a nesedíte v nemocnici o Vánocích. Ať je vše brzy v pořádku 🙂

maki600
autor
22. pro 2017

Tak prcek už je skoro zdraví. Dávala sem mu sirup do stavy a pomohl🙂 krásné vánoce 🙂))