Máte zkušenosti s moluskami? Jak jste podpořili hojení?

dita1979
25. srp 2015

Holky prosím poraďte mi, malá teď 14 dní stonala a údajně z oslabené imunity dostala molusky. Našla jsem jí 4 a ihned jsme je dle doktorky propíchly a vydezinfikovali. Naše doktorka s tím údajně nechala chodit i chlapečka, od kterého jsme to dostali. Nejhorší je to, že se jí teď celá jedna strana rodiny bojí a tak manžel řekl, že teď nebudeme jezdit nějaký čas k babičce a dědovi, aby jsme je nenakazili. Přijde mi to teda divné, protože i kdyby se jí nějaké ještě vyskytly, tak snad není jedovatá a myslím, že je to stejně více nemoc dětí. Jak jste to hojení podpořili, něco na imunitu? Jaké s tím máte zkušenosti. Četla jsem, že někdo se s tím léčí i třeba rok......tak to asi babičku a dědu dlouho neuvidí......☹

kimby
25. srp 2015

nemám osobní zkušenost u svých dětí. Ale dcerka mé kamarádky je měla a půl roku s nimi bojovali. Zkoušeli vše možné i nemožné a propichování se 4letou holkou prakticky nemožné (zkoušeli alespoň ve spánku).

Až následně jim bylo doporučeno mazat krémem Molusan Hadek viz odkaz. Smrdí tedy fest, ale výsledek perfektní.
Nic se už nevrátilo!
http://detska-kosmetika.heureka.cz/hadek-molusa...

a není důvod se nestýkat! Není přeci prašivá! I mé děti se scházely s ní a nic nikdo nechytl! Jediné, co se prý nemá, tak návštěva bazénů či společné koupání dětí. Není důvod se vyhýbat kontaktu v rodině, to je nesmysl.

Přeji brzké zbavení molusek!

medved09
25. srp 2015

Synovec na ně trpí. Jsou mu 4, chytil v MŠ, má taky imunitu na nic. Zkoušeli homeopatika, jinou léčbu, má jich stovky, už mu je "seškrabávali" i v narkóze, ale zase se mu po tom zákroku dělají. K nám normálně jezdí, ale třeba se nekoupou společně s našimi kluky v malém bazénku, nepůjčují si oblečení, osušku u bazénu atd. nikdo jsme to od něj nechytli, ale jeho bratr (7 let) - taky imunita na nic, už to má taky. Takže záleží na imunitě - jsou to viry, podobné jako u bradavic...Držím palce, je to trápení...

zadovicek
25. srp 2015

Ať rodina nešílí,to je dnes poměrně běžná záležitost...My léčili asi 3/4 roku a měli jsme celé břicho apod. Bylo to tedy hrozné ale zjistili jsme že to měl syn z bazénu do kterého jezdil se školou 1x týdně,přestal jezdit a byl klid..Bohužel si nepamatuji co na to dostal ale byla to nějaká vodička..

lamarika
25. srp 2015

Nejstarší je měl asi rok. Pomohl až Sudocrem. Chodil normálně do školky a doma se koupal ve vaně se sourozenci. Ti vůči nim byly kupodivu imunní. Je dobré brát něco na podporu imunity, např. Imunoglukan (s tím mám dobré zkušenosti). Já tedy seškrabávání nedoporučuji. Je to infekce a po seškrábnutí ranka krvácí a je infekční. Většinou se tedy tímto postupem akorát ještě více roznášejí.

kejvinka
25. srp 2015

My jsme s nimi bojovaly téměř rok. Malá se nakazila pravděpodobně v bazénu. Dr. nám řekla,že nejlépe se moluskám daří v teplé vodě. Takže předpokládám, že to chytla v dětském bazénu.
Vyzkoušela jsem asi téměř vše. Od různých vodiček, dezinfekcí, roztoků na bradavice, zmražování dusíkem,seškrabávání atd. Chce to hlavně podpořit imunitu, takže jsem začala dávat vitamíny z hlívy ústřičné a zároveň moluska propichovala vydezinfikovanou jehlou a snažila se vymáčknout jejich obsah(bílá čepička). Po nějaké době jsme se jich zbavily,ale bylo opravu obtížné ☹
Držím palce a přeji ať se jich co nejdříve zbavíte!!!

lendyn
4. zář 2015

Léčba jenom ROK????? My s nima bojovali asi 3 roky....................a chcete se podělit o zkušenosti???? Mám tu opravdu zaručený "lék" pro všechny maminky! Zkoušeli jsme homeopatika (cca 2.000Kč nás to stálo)...zkoušeli jsme vypichování, mačkání, dezinfekce, česnekový krém, molusan a NIC!!!!!!!!!! MAMINKY, POKUD VAŠE DÍTĚ BOJUJE S MOLUSKAMI - TOTO JE JEDINÝ ÚČINNÝ A BEZBOLESTNÝ LÉK!!!! INFECTODELL - loni se ještě do ČR nedovážel - dovezli nám ho známý z Německa, tam je volně prodejný, ale koukala jsem, že už se i u nás se opět objevuje - tak asi ho opět nějaká "spásná duše" povolila jeho dovoz do ČR! Maminy neváhejte a jděte do toho - je to teda lahvička jenom 2ml.......ale za ty peníze to stojí! Synovi se ty mrchy z ruk rozlezly už potom i na obličej a fakt jsme 3 roky trpěli a byli nešťastný a tento gel nám jich do týden zbavil!!!!! OPRAVDU - PŘÍSAHÁM!!! A vřele doporučuji!!!!
Specifikace InfectoDell 2ml - INFECTODELL roztok je určen pro aplikaci na pokožku postiženou Molluscum contagiosum, což je kožní virové onemocnění. INFECTODELL způsobuje likvidaci buněk zasažených virem a tím dochází k obranné reakci kůže postižené molluskem. Přípravek není vhodný pro léčbu běžných bradavic. Pokud si nejste jisti, zda jde o bradavici nebo o molluskum, kontaktujte svého lékaře dříve než aplikujete INFECTODELL.
Aplikace: Aplikujte 2x denně výhradně na molluska, po aplikaci nechte důkladně zaschnout. Před použitím čtěte příbalový leták!! Nepoužívejte u dětí mladších 2 let!
Upozornění: Neaplikujte na otevřené rány nebo sliznice, neaplikujte do očí. Uchovávejte lahvičku důkladně uzavřenou vždy ve svislé poloze, mimo dosah a dohled dětí.

Po prvním otevření je roztok použitelný po dobu 4 týdnů.

sislik2010
4. zář 2015

I my jsme použily Infectodell. A sirup na podporu imunity. Všechny ostatní věci neučinkuji.
Infectodell je prý v lékárně v čr na objednání ( nevím proč nemají skladem) , německo, rakousko mají skoro v každé lékárně.