Meningokok - zánět mozkových blan

vevu89
4. led 2019

Maminky, chtěla jsem se vás zeptat, zda vaše dítko onemocnělo meningitidou a zda zůstaly nějaké "následky"?
Dcerka mi v 7 měsících prodělala zánět, naštěstí virového původu. Celkem dobře se s tím poprala. Neurologické vyšetření bylo v normě, ale prý se může vyskytnout cokoliv později... Teď bude mít 11 měsíců. Měli jsme jít na ORL a imunologii, ale doteď nebyla snad dýl jak týden zdravá (možná i tím, že syn chodí do školky ((2 dny ve školce, 2-3 týdny doma, léčí se s imunitou), tak jsme tam ještě nebyly. Teď se dokonce léčí s bronchitidou, takže imunita bude asi taky horší..
Každopádně před nemocí byla tak hodný dítě. Neplakala, stačilo ji dát do postýlky, odejít a spala. Ale co jsme se vrátili z nemocnice, pořád je ukňouraná, uplakaná, špatně spí. V postýlce se bojí a nespí v ní. Uspáváme na rukách nebo v kočárku. I v noci spí v hluboké korbě. Když se probudí, většinou pláče, než ji vezmu k sobě. V nemocnici mi teď říkali, že se může dávat dokupy klidně i rok. Máte někdo zkušenosti? Jaké je vaše dítě? A ještě váhám, zda ji nechat očkovat proti meningokok um ..

urtica
4. led 2019

Ahoj, moje dítě ne, ale brácha ho prodělal jako malej. Nevím, jak vypadal po nemoci, ale zůstal zcela bez následků. Očko proti meningokokovi bych teď určitě nedávala - dcera je oslabená, navíc toto očkování patří k těm hůře snášeným. Nákaza meningokokem hrozí spíš v kolektivu, takže pokud bych už o něm uvažovala, tak až před nástupem do školky. Jinak - teď je období viróz a chřipek, my se taky neustále v něčem plácáme, takže to není zas tak ojedinělý jev..

azanka
4. led 2019

Já jsem ho prodělala - v pozdějším věku teda - cca v 16 letech a s následky jsem se potýkala několik let. Zvýšená únava, bolesti hlavy, migrény. Přešlo to, ale trvalo to přibližně dva až tři roky. Pokud se s něčím z toho trápí, tak se nedivím, že pláče a kňourá. Měla jsem po nemoci stavy, kdy mi bylo fakt hrozně. Následky vymizely, chodila jsem na kontrolní CT mozku. Snad bude malé brzy líp! ❤

lnk84
4. led 2019

@vevu89 Bratr měl virový zánět mozkových blan asi v šesti letech. Měl potom velké problémy se soustředěním a byl hodně protivný, musel tehdy i přerušit první třídu. Trvalo to asi rok než byl v pořádku. Je dysgrafik, ale nevím jestli to s tím souvisí. Jinak má hodně vysokou inteligenci - takže tu to asi neovlivnilo..