icon

Měsíční miminko nespí. Jaké byly příznaky při refluxu, a jaké u alergie na BKM?

newmama
1. čer 2021

Ahoj holky,

Nevím si vůbec rady, čekáme na vysledky steru,které budou až za pár dní. Měla průjem, začla to mít i nazelenalý

Malá mi od včerejšího večera naříká, nechce mi vůbec zabrat a když už zabere, tak se vzbudí s pláčem během 5-15minut.
Doktorka řekla že je to normální.
Jaké jste měli příznaky při refluxu? A jaké při alergii na kravské mléko?

meronym
1. čer 2021

@newmama Za mne to odpovida ABKM, dcera mela stejne priznaky. Lituji jenom, ze jsem s bezmlecnou dietou nezacla drive, je z ni usmevave miminko.

hasara33
1. čer 2021

@newmama ahoj, malá reflux měla a vlastně pořád má, ale už je to lepší, prostě po každém mléce ublinkávala, někdy víc, někdy méně a buď hned po mléce nebo třeba po dvou hodinách 🙂 se zavedením pevnější stravy se to zlepšilo, ale stávalo se i tak, že třeba ležela na bříšku a ublinkla a má to vlastně doteď
Jinak pokud se to takhle zhoršilo teď najednou tak přemýšlej zda se něco nezměnilo např. pokud kojíš tak zda si nejedla něco, co předtím ne 🤷‍♀️

newmama
autor
1. čer 2021

@meronym mužů se zeptat zda jste dostávali i škytavku? Trápí nás to už co byla v bříšku, jestli by to mohlo s tím souviset.

meronym
1. čer 2021

@newmama Skytavku ne. Ale plac ve dne, v noci, prujem, zelena stolice, casem ve stolici hlen a nitky krve. Plus suche mista na kuzi. Vsechno zmizelo po me diete, trvalo to tak 2 tydny.

jjasmina
1. čer 2021

@newmama já jsem kojila a měla potucek snad po každém kojeni i nazelenalou stolici, prý u kojení být může.Jinak malá skytaka snad pořád.Jinak ona spíš nespala než spala, kolikrát vydržela být vzhůru od 17hod a klidně až do dvou do rána, jaaaj, srovnalo se to kolem 3. Měsíce

malytlustyhroch
1. čer 2021

@newmama mladsi mel tichy reflux, neblinkal skoro, ale narikal pri polozeni po jidle. Jestli place, protoze se ji vraci mleko do krku, tak by melo pomoct dostatecne napolohovat pri spani, pro zacatek - pro zjisteni jestli je to tim, klidne fakt hodne z kopecka. Synovi se to zhorsovalo a zlepsovalo tam a zase zpatky jak rostl, zacal s tim mit potiz az kolem 1m - ale to je asi dost individualni.

jednaholkaa
2. čer 2021

@newmama Neni nic jednodussiho nez vysadit na par dni komplet mlecne vyrobky (pokud kojite), u nas byl projevem ekzem a za cca 5 dni byl pryc s dietou..

evinka12345
6. čer 2021

jedno dite melo reflux a druhe alergii ABKM. Pri refluxu vrhal savle a nemohl lezet na zadech-pali je zaha proto breci a pri alergii mel krvave nitky ve stolici a byl neklidny- nejedla jsem mlecne vyrobky do mesice se to srovnalo. U refluxu je to horsi.... je to nosici miminko-byl mi doporucovan dudlik,aby pri tom polykal sliny,ale dudlik bohuzel nechtel- srovnalo se to vice mene az se posadil