Mohu odmítnout hospitalizaci dítěte při léčbě doma?
Dobrý den, mám jako matka právo na to odmítnout hospitalizaci dítěte?
Dcera byla jednou v nemocnici se zánětem ledvin. 5 dní, každých 6 hodin infuze antibiotik a měření teploty. Když byla tak panadol. Nic víc. Bylo to naprosté peklo v té nemocnici.
Pokud by se to mělo opakovat, a nebyla by v nějakém ohrožení života, mohu odmítnout? A na inzufe prostě dojíždět? Raději tam budu jezdit 2x denně než tam být a ještě přes vánoce. Dekuji za rady
@lilian2111 to není o vymýšlení akcí, to je o zcela rovnoprávné diskusi s lékaři. Funguje to celkem bez problémů. 👍
@tahejhula A mohu se zeptat jaký je tak vážný důvod, že není možné vydržet pár dní v nemocnici aby mělo dítě 100% péči a bylo pod dohledem? 🙂 jen tak přece ta hospitalizace také není..
@lilian2111 k hospitalizaci se má přistupovat jen v případě, že je nezbytně nutná, tedy pokud neexistuje způsob ambulantní léčby. Pokud existuje, je to prostě na diskusi a zvážení. Jistě lékař může brát v potaz, zda to rodič doma zvládne. To už je celkem individuální záležitost. Předpokládám, že kupříkladu se SIRS se nikdo domů nepožene. Kdyby chtěl, nejspíš už může lékař velmi rychle získat nějaké předběžné opatření a hospitalizaci prosadit proti vůli zákonného zástupce.
@lilian2111 dekuji. 😊
@tahejhula děkuji za odpověď 😊
@tahejhula Já to také chápu, že se chce vyhnout hospitalizaci. Prostě jsou příjemnější místa než nemocnice. Z mého pohledu laika tady úplně nevidím prostor pro ambulantní léčbu, když už je zánět ledvin hodně rozjetý. Pokud se to podchytí zavčas, tak by to nemuselo končit antibiotiky přímo žíly.
@levandule_k zkušeností mám dost, můj skoro pětiletý syn byl v nemocnici 11x + jeden ambulantní zákrok v celkové anestezii. Ostatně jsem tady napsala dost o tom, že záleží na celkovém stavu, výsledcích laborky, atd. A v této situaci jsou příjemnější místa taky pro to dítě.

@tahejhula Aha. Tak pro mě je lepší par dní vydržet kdy má dítě dohled jaký má mít než vymejšlet nějaký “akce”. Nejsem zdravotník. 😉