Moučnivka - syn ji má všude, ale nic nepomáhá. Co pomohlo u vás?

krista25
10. kvě 2019

Ahoj holky, potřebuji poradit. Malej dostal moučnivku u Dr. jsme byli, nemá to totiž jen na jazyku ale na patře, tvářích.... No prostě všude. Nastesti zadeček to nepostihlo. Dr. nám na to napsala Neocide gel, který absolutně nezabral, spíš mi přijde že to ještě zhoršil. Dnes jsem šla k lékařce zas ale měla tam zaskok, ta mi odstrikla do apulky nějaký gel, co prodávají v Chorvatsku. A v lékárně jsem si raději koupila gencialku. Malému dávám pít Heřmankovy cajik. Poraďte co zabralo Vám?

vecob
10. kvě 2019

@krista25 Ahoj,nedavno jsme se s moucnivkou taky dotrapili. Syn ji mel dlouhe tri tydny. Prvni mel Neocid gel,jen asi tri dny. Pak jsem dala fialku,ptz jsem myslela,ze nezabira. Dr. mne ale rikala,ze az tak po tydnu zabere,tak jsme ho nasadila zpet a pak uz zabral. Pokud kojis,tak potirej i bradavky 😉 A trochu jsem omezila sladke...

treasurka
10. kvě 2019

Infecto-Soor, ale když my jsme ho používali (5 let zpět), byl k dostání jen v Německu. Jak je to teď nevím. A taky se může používat až od určitého věku (3 měsíce, možná), to by sis musela zjistit. Ale zabral krásně a už se to nevrátilo.

ladyhacek
10. kvě 2019

Kojis?
Vyřadit sladké a mouku. Nejlépe protikvasinkova dieta ( jen maso a zelená zelenina na fb je skupinka)
Ošetřovat i bradavky ( mě se moučnivka dostala i na ně a pomohl teatree olej )
Synovi jsem vytírala pusinku citrónovou vodou.

zahodila
10. kvě 2019

Paní doktorka nám dala zbytek Nystaderm, ale došel nám, tak jsem objednávala přes přeposílací službu z Německa přímo z lékárny.

zrzeckas
10. kvě 2019

Nam pomohla fialka... Za dva dny v pohode, treti pro jistotu a byl dokonce klid

krista25
autor
10. kvě 2019

@ladyhacek ta citronová voda zabrala?

krista25
autor
10. kvě 2019

A chodili ste s dětmi normálně ven, dr. mi nic neřekla.

leilinka1234
10. kvě 2019

Infecto-soor je 100%, ale je jen v Německu. Nedávno jsem jo kupovala asi za 8 euro.

kattyd
10. kvě 2019

@krista25 na moucnivku nejlíp zabírá nystatin. Nystatin obsahuje i ten pripravek co zde doporucuji z nemecka. Dr napsal recept a v lékárně nám to namichali a nic z německa se objednavat nemuselo.Je to jediné co pomohlo a téměř hned. A to jsme zkouseli i neocide a gencianu. Navíc to nebarvi, je to bílé.

ladyhacek
10. kvě 2019

@krista25 jo normálně ven 😉 .
Zabrala - dle mě.
Moučnivka je druh kvasinky, ti mají rádi sladké a nemají rádi kyselé 🙂 tak jsem to zkusila a po každém kojení vytrela pusinku ( dávala jsem na gazu) myslím že do týdne byla pryč ( syn jí měl 2x a po druhé když jsem dala citron se nevrátila
Držela jsem teda i dietu a po skončení hodně omezila cukru a pečivo

janule1940
12. kvě 2019

Hlavně vnitřní opatření - absolutní omezení cukrů včetně přirozeně se vyskytujících (žádné ovoce, přesnídávky, přislazované cereálie atd. atd. na všem číst etikety s obsahem cukrů). Tato dieta i pro Vás, pokud kojíte. Omezit na minimum konzumaci lepku. Plus, co psaly maminky výše - ošetřovat i bradavky, vše vyvařovat, i když kvasinka je poměrně odolná i vysokým teplotám, takže ideálně vše, co jde do pusy potřít gelem, nechat působit, poté vyvařit.

jessulka
13. kvě 2019

My bojujeme s moučnivkou u 3,5 měsíční holčičky skoro 2 měsíce. Měli jsme Neocide gel, Borax, Nystatin a teď užívá homeopatika. Je plně kojená. Nepomáhá zatím nic. Dr. vždy pusinku zkontroluje. Říká, že to má na tvářích a trochu na jazýčku. Není to ale prý nic hrozného. Mám ošetřovat bradavky a teď užívám ty homeopatika také.

zuuzav
13. kvě 2019

@krista25 Infecto Soor. Prodavaji ho jen v Nemecku. Ja jsem s moucnivkou u mladsi dcerky take bojovala a zabral jen tento gel. Mam jeden uplne novy v lednicce(muj bratr zije v Nemecku, tak jsem si nechala koupit dve baleni). Prodavam ho, jestli mas zajem?

krista25
autor
14. kvě 2019

Všem moc děkuji za rady😊 Už jsme v pořádku, zabral ten krém od paní doktorky dovezeny z Chorvatska 😊Do čaje sem začala přidávat trošku citronu. A pusinku má krásné čistou.

jessulka
14. kvě 2019

@zuuzav Mohu se zeptat na cenu toho gelu a zda ho lze pouzit u 3,5 měsíčního kojence? Jak se to nanáší? Ma to na vnitřní straně dásní a na jazyku.

zuuzav
14. kvě 2019

@jessulka jestli o nej nebude mit zajem autorka prispevku, tak se muzeme domluvit. Cena na nase vychazela neco pres 300Kc. Ja ho prodavam za 300Kc+20Kc posta(zbytek postovneho doplatim ja). U dcery jsem ho pouzivala ke konci ctvrteho mesice. Podivam se zitra do pribaloveho letaku. Natirala jsem to tak, ze jsem si dala gel na malicek a vytrela tim pusinku.

jessulka
14. kvě 2019

@zuuzav Dobře, moc děkuji.

zuuzav
15. kvě 2019

@jessulka poslala jsem vam zpravu

uzjetotak
10. únor 2020

Zdravím, zbyly mi tu dvě nenačatá 20g balení Infectosoor Mundgel, dovezen z Německa, kdyby někdo potřeboval, expirace 04/21, cena 200Kč/ks. U první dcery jsem bohužel natírala 14dní poctivě genciánou, já hloupá 😢, samozřejmě nezabralo nic až tento gel. U druhé dcery jsem si jej nechala dovézt preventivně, protože jsem se děsila představy, že nás to postihne opět, naštěstí jsme nakonec gel nepotřebovali a teď už má 8měs, tak snad už nic nechytne.

stellinda
22. čer 2020

@uzjetotak pekny den,mate jeste gel,popr.odkud jste?