icon

Může být spalová angína bez výrazných příznaků?

10. zář 2025

Ahoj, syn má potvrzenou spalovou angínu, měl jen jednou denne zvýšenou teplotu. Jsem z diagnozy hodne překvapená. Máte někdo podobnou zkušenost? Díky.

candat
10. zář 2025

@anonym_autor mě jak se začala loupat kůže na prstech, tak pravidelně spálova angina, teploty nikdy. Jinak mi nic nebylo.

j.a.n.i
10. zář 2025

No a jak ji mas potvrzenou?

autor
10. zář 2025
@j.a.n.i

No a jak ji mas potvrzenou?

@j.a.n.i Doktorkou, dělala ster.

autor
10. zář 2025
@candat

@anonym_autor mě jak se začala loupat kůže na prstech, tak pravidelně spálova angina, teploty nikdy. Jinak mi nic nebylo.

@candat diky

j.a.n.i
10. zář 2025
@anonym_autor

@j.a.n.i Doktorkou, dělala ster.

@anonym_autor No, a delala ten, co se posila do laboratoře nebo ten rychly v ordinaci?

pinkninja
10. zář 2025
@candat

Jak uvádí @candat, mému diteti za začala dost loupat kůže na bříškách prstu. Jinak prakticky bezpříznakový stav…

autor
10. zář 2025
@j.a.n.i

@anonym_autor No, a delala ten, co se posila do laboratoře nebo ten rychly v ordinaci?

@j.a.n.i Rychlý. Nelíbil se jí krk, tak to chtěla ověřit. Syn si na krk nestěžoval (nicméně to může mít po mě, nepamatuji se, že by mě u angíny bolelo v krku). CRP ani nedělala.

autor
10. zář 2025
@pinkninja

Jak uvádí @candat, mému diteti za začala dost loupat kůže na bříškách prstu. Jinak prakticky bezpříznakový stav…

@pinkninja Díky.

j.a.n.i
10. zář 2025
@anonym_autor

@j.a.n.i Rychlý. Nelíbil se jí krk, tak to chtěla ověřit. Syn si na krk nestěžoval (nicméně to může mít po mě, nepamatuji se, že by mě u angíny bolelo v krku). CRP ani nedělala.

@anonym_autor Pak nejspíš nemáš žádnou diagnostikovanou spálovou angínu, ale spíš běžného nositele tohoto streptokoka... prý ho má až 40% dětí

marge_s
10. zář 2025
@j.a.n.i

@anonym_autor Pak nejspíš nemáš žádnou diagnostikovanou spálovou angínu, ale spíš běžného nositele tohoto streptokoka... prý ho má až 40% dětí

@j.a.n.i 🤦🏻‍♀️ nejchytrejsi na celem svete

autor
10. zář 2025
@j.a.n.i

@j.a.n.i Věřím, že dr by v případě pochybnosti udělala CRP, byla si dost jistá v kombinaci s tím krkem. Je pečlivá, věřím ji. Jen jsem proste byla překvapená, čekala jsem noname skolkovou virozu.

apokalismus
12. zář 2025

@anonym_autor moje dcera jí mívala opakovaně a vždy buď úplně bez příznaků,nebo jen slabá rýma... Přišlo se na ní často náhodou když se objevilo něco nečekaného...(Zvracení, vyrážka, oteklá noha apod...)

marge_s
12. zář 2025
@apokalismus

@anonym_autor moje dcera jí mívala opakovaně a vždy buď úplně bez příznaků,nebo jen slabá rýma... Přišlo se na ní často náhodou když se objevilo něco nečekaného...(Zvracení, vyrážka, oteklá noha apod...)

@apokalismus u nas take. Boleni bricha, boleni hlavy, zanet kycle

autor
12. zář 2025
@marge_s

@apokalismus u nas take. Boleni bricha, boleni hlavy, zanet kycle

@apokalismus
@marge_s Díky. U nás je vývoj takový, že zvýšená teplota byla naposled před návštěvou doktorky, od té doby nic. Ale včera se mu sloupal jazyk a dneska měl dopoledne vyrazku okolo pusy, přišlo mi, že vidím i ten bílý lem. Ale rychle to celé zmizelo. Největší potíž je udržet jej alespoň trochu v klidu. Ale dikybohu za ten mírný průběh🙏