Může být v inkubační době miminko nakaženo neštovicemi?

martisek11
6. dub 2017

zdravm, chci se zeptat, kamarádka byla u nás s dcerou, a druhý den zjistila, že její starší syn má neštovice..máme doma 3 měsíc,mimi, může to takhle dostat od kamarádčiny dcery?? ona neměla ještě nic, ale může být v inkub.době..zajímá mě, jestli takhle v inkub.době může nakazit někoho jiného..díky za odpovědi
hezký den

nike2015
6. dub 2017

Byla bych v klidu. Řešila jsem to nedávno kvůli těhotenství, dle pediatra je dítě infekční od chvíle, kdy vyskočí teploty. Takže pokud holčičce nic nebylo, tak to mimi chytit nemůže (i kdyby byla holčička v inkubační době).

adypro
6. dub 2017

Na podzim k nám neštovice přinesla návštěva (ona holčička neměla ještě ani pupínek, jinak by k nám nešli, kdyby to věděli, druhý den se jí teprve první objevily), starší to chytila a od ní potom tříměsíční mimčo. Měla jsem z toho průběhu u miminka hrozný strach, ale můžu uklidnit, proběhlo to u ní jen velmi lehce (kojím), jen pár pupínků, byla tedy protivná, to ano. Ale starší ta si to tedy užila naplno. Vůbec to chytit nemusí a kdyby ano, pokud kojíš, proběhne to v mírné formě nebo vůbec.
Bohužel infekční je to již 1-3 dny před objevením prvního pupínky, my jsme toho důkazem. Ale myslím si, že to mimi nechytne, kdyby to bylo větší dítě a hráli by si spolu, to by byla jiná.

j.a.n.i
6. dub 2017

@martisek11 Tak pokud u vás byla dcera a nikoliv syn, tak nebylo od koho se nakazit, protože na to, abyste se mohli nakazit od holčičky, tak by se musela cca do 2 dnů od návštěvy u vás osypat i ona.

lennus
6. dub 2017

@martisek11 Pokud kojíte a neštovice jste měla, je pravděpodobné, že to nedostane. Držím palce!

martisek11
autor
6. dub 2017

@lennus právě že jsem je neměla☹

zmrzlinka
6. dub 2017

Dcera mela nestovice ve 4 měsících a zvládala to dobře.Alespon to bude mit za sebou.