icon

Může při mazání holčiček Bepanthenem dojít k synechii?

hojda
10. bře 2012

Teď jsem slyšela, že pokud se používá u holčiček Bepanthen na mazaní, tak dochází k synechii (srůst zevních rodidel)? Je tomu opravdu tak?

Díky

d.

bl4nche
10. bře 2012

Starší dceru jsem mazala Bepanthenem poměrně často a k ničemu takovému nedošlo. Základem je dobrá hygiena, aby nezůstaly nečistoty a místo nemohlo srůst.

lentilka28
10. bře 2012

Tak o tom jsem neslyšela, že by to způsoboval Bepanthen....já mažu prdélku Bepanthenem...děláme hygienu každý den a velké pysky jí vždy objedu štětičkou s olejíkem a malé pysky tou štětičkou od sebe jako kdyby rozdělím....ale myslím, že k srůstu klidně může dojít i při každodenní hygieně

kalo
10. bře 2012

Určitě ne...to prý způsobují papírové plínky. Ty krystaly uvnitř, co zachycují vlhkost, vysušují dítěti sliznici. Bepanthen je uričtě jedna z nejlepších mastí pro děti (pozn.a holčička se uvnitř v pipince nenatírá ničím!)

werunqa
10. bře 2012

neterinka tyhle srusty mela a to ji segra Bepanthenem nemazala..

misi.21
10. bře 2012

já myslím,že to není bepanthenem... Chce to jenom každý den roztahovat a kontrolovat,aby to nesrostlo...

fiallinka
10. bře 2012

nám radili v porodce občas namazat olejíčkem, a je to ok... rozhodně nepatlat žádnou mast dovnitř...

zoditka
10. bře 2012

Ahojky,
kamarádky holčičce bohužel ke srůstům došlo a dokorka jim Bepanthen zakázala, že to může být jedna zpříčin... tak nevím 😖

ined77
10. bře 2012

ahoj 🙂 ,
určitě je to o hygieně a kontrole 😉 .a ano, také jsem slyšela názor, že je to papírovými plenkami.
já naši malou kontroluji denně při koupání a zatím je vše v pořádku 😉 .

kachen
11. bře 2012

Domnivam se, ze Bepanthenem to nebude. Srusty jsou vetsinou zapricineny nespravnou hygienou (Tim nemyslim, ze rodice holcicku nemyjou, ale zkratka se v porodnicich dlabe na osvetu a rodice pak maji strach z toho, aby neublizili) A taky proto, ze mala devcatka neprodukuji hormony, proto synechie muze vzniknout i mnohem pozdeji. Takze opatrne roztahovat, poradne vymyvat a naopak nam bylo od zname sestry z novorozeneckyho receno, ze klidne promaznout. Teorii o papirovych plinkach slysim poprve, ale mozny to samozrejme je.

kacab
12. bře 2012

Terezka s tím měla trápení, myly jsme pravidelně, jen jsem netušila, že to může nastat a neroztahovali jsme.. měla to opravdu malinkato... sotva vidět, ale nám doporučili na dětské gyn promazávat něčím mastným, olej z lékárny nebo dermazulen . heřmánková mast.... Jinak všichni na mě okolo koukali jak na blázna, v povědomí maminek tohle ryziko takřka není.. bohužel.... jinak dobrovolně na sebe nenechá šáhnout po zkušenosti s lékařkou.. ale když jí dám zrcátko, posvítím ...tak už přesně ví co a jak a kontrolujeme to už jen tak jednou za 14dní a dobrý....

anieanne
13. bře 2012

Jestli Bepanthenem nevím, ale kamarádka svou malou od narození myje denně, přirození čistí štětičkami, aby opravdu všechen "bordýlek" byl pryč, a teď v roce a půl jim Dr. řekl, že má malá srostlou branku...

avantgarda
31. led 2016

Po mazání jakoukoli mastí je dle mého blbost, aby došlo ke srůstu. Příčinu bych hledala jinde. Nám v porodnici doporučovali otírat holčičky buničinou namočenou do olejíčku a pak namazat Bepanthenem (mám Bepanthen Extra). Držím se této rady a vše je v pohodě.

meta123456789
14. dub 2016

To je nějaká blbost, ne??? Nám v porodnici ukazovali, jak čistit malé pipinku...buničinovým čtverečkem namočeným v olejíčku a pořádně vytřít. Doktorka to i kontrolovala při návštěvách v poradně. Vzniká to podle mě z nečištění / nedostatečné hygieny / neroztahávání než z mazání čímkoli... Bepanthen jsem používala u obou holek od narození, nikdy žádné problémy nebyly...