Synechie u děvčátek, máte zkušenost?

olca1980
20. únor 2017

Dobrý den, najde se maminka, která má nějakou zkušenost se synechii u holčiček? Děkuji

verunka_korunka
20. únor 2017

Nevím jak moc to máte, ale nám pomohlo pořádně mazat a masírovat, lehce se snažit oddělit masirovanim s pomocí dostatečného množství bepanthenu. Začala jsem to řešit když ji to prasklo při koupání.... Slepují se jí velke a malé stydké pysky k sobě. Teď už je to v pohode, jen to hlídané a natirame. Sestřenice s tím měla taky problém u holek a stejně bepanthen, větší slepení řešila lékařka, ale v podstatě stejně jak píšu... Masírováním. Možná když je to už víc řeší se jinak, ale to neznam... Nepotřebovali jsme

adypro
20. únor 2017

Ano, dcera byla rozrušení, bylo to v pohodě a od té doby hlídám a dobrý a mladší dcery už dávám sakra pozor.

olca1980
autor
20. únor 2017

@verunka_korunka @adypro Byla jsem s dcerkou jednou na rozrušení , to co jsme si potom užily to byl děs, snad 14 dní u každého čůrání šílený řev, že to pálí, klidně vydržela celý den nečůrat dokud se v podstatě nepočůrala. A od té doby si tam nenechá sáhnout a sama si to pořádně nenamasíruje. Takže denně boj abychom to roztáhly a namazaly a slepilo se to znovu, sice ne v takové míře, ale je to tam. Tak jsem myslela, jestli někdo nemá ještě nějaký dobrý tip 🙂
Děkuji

vysivani
20. únor 2017

Tak mozna ti pomuze kdyz ti reknu, ze ne vsude se s tim "neco"dela. Ziju ve Svycarsku, mala ma synechii, ja sla vydesena k doktorce a ta jen konstatovala:jo, synechie, to se otevre, az bude mit hormony. Kdyby to bylo nejake zarudle, prijdte.A ja se ptala: To nebudete roztrhavat? Ona se na me podivala prekvapene a rekla:To se delalo kdysi, k nicemu to neni, stejne to vetsinou znova sroste.V Cesku se to jeste trha???
Takze tak...

olca1980
autor
20. únor 2017

@vysivani Díky😘, už bych to stejně nikdy nepodstupovala, byla to hrůza. Takže se budeme snažit masírovat, roztahovat a mazat a snad už se to nebude zvětšovat🙂 Hodně jste mě uklidnila a toho si cením.

verunka_korunka
20. únor 2017

@olca1980 Pochopila jsem že dcera už je větší, tak ji nechej si to mazat a masírovat samotnou. Vysvětlit, že to musí dělat aby ji to nebolelo... Moje to měla jako maličká, takže se tak nebránila... A s těmi hormony to píše @vysivani správně, srůstá jim to, že nemají ještě ten správný hormon, ale to že se to pak spraví, to jsem teda nikde nedohledala, to slyším prvně.

olca1980
autor
20. únor 2017

@verunka_korunka Ano bude jí pět, zkoušíme , aby si to masírovala sama, tak snad to pomůže. Jo věděla jsem, že se to spraví až se začně tvořit ženský hormon, jen jsem měla strach, že to zaroste moc a bude to dělat nějaké potíže. tak snad to bude dobré

vysivani
20. únor 2017

@olca1980 Rada uklidnim, vim jak ja jsem byla vydesena ctenim na ceskych serverech. Muzu se zeptat, vase holcicka s tim ma nejaky problem? Me doktorka rikala, ze ano, ze se muze stat, ze by se tam udelal zanet, z toho, ze v pochve zustavaji kapky moci, ale neni to pravdepodobne, ale ze kdyby to mela cervene, tak se to dela tak, ze se to namaze hormonalni masti, cimz se to rozlepi. Ze trhat, to se nedela nikdy.O hormonalni masti vam ta vase doktorka nic nerikala?
Moje mala to ma od cervence doted, ma to srostle cele, jenom je tam dirka na curani(ta tam zustane vzdy) a jsem rada, ze v tom doktorka nevidela problem. Ani to nemazu a neroztahuju, jenom normalne myju. Mela jsem snahu to roztahovat vatovou tycinkou a jemne, ale mala rikala auau, tak jsem toho nechala. Nema s tim zadny problem. Podle me je detska vagina uzavrena, protoze ji dite nepotrebuje.

olca1980
autor
21. únor 2017

@vysivani Ne problémy zatím nejsou, tak snad to tak bude i nadále. O hormonální masti lékařka a ani v nemocnici nic neříkali. Četla jsem o tom na netu a ta se prý doporučovala dříve a nyní se přistupuje k rozrušení. Takže opačný postup než u Vás. Ono ani lékaři mi vlastně neřekli co s tím, jak ošetřovat, jak tomu předcházet. Vše jsem vyčetla na netu.

vysivani
21. únor 2017

@olca1980 tak preji at to je bez problemu a stresu i nadale...

adypro
22. únor 2017

@vysivani Panebože, ať jde to český zdr. někam, omlouvám se, ale já jsem kvůli tomu užila tolik stresu, obviňovala jsem, že jsem špatná matka, že jsem se o malou asi špatně starala, když nás to také potkalo. Sice jsme podstoupili to rozrušení, bylo to tak tak, už by to prý asi brzo srostlo...vůbec o masti taky nic neřikali, dr. byla sice moc fajn a milá, uklidňovala nás, malá tam ale chytla nějakou šílenou virózu zvracení a také byla asi oslabená stresem ze zákroku, pak jsme tam byli ještě dvakrát na pohotovosti, kde jsme zažili velmi nepěkné chování...
A teď zjistím, že to možná bylo celé zbytečné. Jenže člověk má prostě strach lekaři ho prostě totálně vylekají a je jejich a poslouchá...
Opravdu mi nejde do hlavy, jak to bylo dřív, s hygienou to nepřeháněli a nikdy jsem neslyšela, že by nějaké ženě srostly pohlavní orgány...to co píšete o hormonech je celkem logické.

olca1980
autor
22. únor 2017

@adypro Přesně tak, taky si nadávám za to, že jsem to vůbec dopustila, kdybych před dvěma lety věděla co si s tím zažijeme, nikdy bych to s malou nepodstoupila. Bohužel ☹

vysivani
22. únor 2017

@adypro Tak pokud to uz mate za sebou, tak se tim pokud mozno netrapte, to ze by jste se o malou spatne starala, je blbost. Ja ted jen predala info, ktere mam, ale taky bych rekla, ze maji pravdu tady.Uplne chapu, ze doktor umi cloveka tak vydesit, precejenom si rikame, ze vi vic nez my a mysli to s nasimi detmi dobre, no ne vzdy. Jako cetla jsem nejaky clanek ceskeho doktora, ktery srovnaval to roztrhavani s hormonalni masti a jasne se vyjadroval pro ten zakrok, protoze ty hormony z masti (byt jen lokalne na kuzi)nejsou pro dite zdrave. Ale myslim, ze pan doktor nebral v potaz to dusevni trauma. Ale tak pisu to, aby jste vedela, ze jsou na to ruzne nazory. Ale samozrejme, pak je je ta zasadni otazka-proc to vubec delat, kdyz s tim dite nema problem.

adypro
23. únor 2017

@vysivani
@olca1980 Holky, díky za podporu, já už to neřeším, jen doufám, že už to bude dobrý a nikdy tam nebudu s ani jednou muset. A to bylo štěstí, že dcera byla ještě dost malá, tak to ještě tak nějak zapomněla, ale stejně...ale já ne.

Mějte se krásně a ať je holčičkám dobře.