Můžu kombinovat Stopkašel sirup na den a Sinecod na noc?

pavlinka65
2. lis 2015

Ahoj maminky, prosím o radu, již téměř týden bojujeme s kašlem. Dcera 22 měsíců přes den téměř nekašle, jen sem tam, nic hroznýho, ale jak si lehne, tak to začne. U dr jsme byly v počátku kašlání, doporučení 3x denně Sinecod + na noc 1/4 Dithiadenu. Ten už teda nedávám, nechci to do ní cpát kdo ví jak dlouho. Vzhledem k tomu, že se mi nezdá, že by se to lepšilo, začala jsem jí dávat ráno a odpoledne sirup Stopkašel a na noc ten Sinecod, aby jí kašel nedráždil. Jde mi o to, jestli to dělám správně, můžu to takto kombinovat nebo dáváte některá jen ten Stopkašel, např ráno a večer? Jinak vlhko a chlad na noc samozřejmě máme, hlavičku má taky podloženou. Kašel je spíše suchý, i když občas mi přijde, že odkašle. Moc děkuji za jakoukoli radu..

helulela
2. lis 2015

Kombinovat můžeš, co a jak konkrétně je celkem jedno, všechno to jsou pomocné léky, co neléčí příčinu, jen projevy, takže podle toho, jak to bude dceři vyhovovat. Jestli přes den nekašle, tak bych jí ani nic nedávala, až na noc. Když kašle až po ulehnutí, nemá rýmu, že by jí stékaly hleny do krku a to ji dráždilo? Zkusila bych ještě nakapat do nosu.

lucinkaam
2. lis 2015

@pavlinka65 mame to uplne stejne pres den zakasle 1,2c ale jen co lehne kucka o dost vic ..prudusky cisty,ryma zadna..taky netuším co stim..a kombinuji stejne leky ..

lucinkaam
2. lis 2015

@helulela a existuje neco co leci pricinu kasle?

helulela
2. lis 2015

@lucinkaam u dětí je příčinou nejčastěji viróza, ta se léčí jen "pomocně" a odezní do týdne, dvou. Blbý je, že některé děti takhle střídavo prokuckají celou zimu 😒

lucinkaam
2. lis 2015

@helulela No to se.obavam,ze to bude i nas pripad,bohuzel:/ je uplne v pohode,ae v noci sem tam zakasle..no snad to brzy prejde 🙂..

helulela
2. lis 2015

@lucinkaam uvidíš, jestli zakašle sem tam a poslech má čistý, tak to nebude nic vážného. My si loni se starším synem celkem užili, letos zatím ťukám.

pavlinka65
autor
2. lis 2015

U nás rýma taky žádná, ale ten noční kašel je protivný. Na ten Stopkašel jsem slyšela samou chválu, tak snad brzy zabere.. dřív jsem dávala Stoptussin, ale to je strašně hnusný, malý se z toho zvedá žaludek a plive to.. snad bude mrazivá zima, aspoň pár dnů, a ty bacily vychcípají.. 😝

pavlinka65
autor
3. lis 2015

Tak holky, kombinace Stopkašel a Sinecod se absolutně neosvědčila, v noci opět záchvat kašle. Takže Sinecod už dávat nebudu, dávám ho skoro týden a nevidím žádnou změnu. Zůstanu u přírodního a budu dávat 2x denně ten Stopkašel. Myslíte, že můžu dát na noc i Fenistil kapky? Dnes v noci jsem jí je dala, pak se uklidnila a spala. Je to radost ten kašel teda 😒

lucinkaam
3. lis 2015

@pavlinka65 a co klasicky mucosolvan? Jak jsem nasadila, kasel prestal.. a na noc davam fenistil kapky aby spinkala a nedrazdilo ji to a stoptussin, nebo bromhexin. aje bez kasle.. tato kombinace u nas pomohla.

pavlinka65
autor
6. lis 2015

Stopkašel docela zabírá a na noc jsem dávala Fenistil kapky a malá krásně spinkala. Jenže včera jsem s ni pro jistotu zašla k dr na poslech, ten tedy dopadl dobře,ale nasadil nám 2x denně Aerius. Dala jsem ho teda na noc a katastrofa, opět noční kašel. Tak fakt nevím,jestli se na to nevyprdnout a nedávat prostě jen večer ten Fenistil,když ji zabíral líp. Nemate zkušenost?