Myslíte, že se může jednat o neštovice?

kejcvil
8. srp 2020

Ahoj, nedávno jsem zde zakládala vlákno. Našla jsem malému na rameni a později na tváří malý puchýřek, doktorka řekla že to není nic co by se mělo řešit ZATÍM , tak jsem se pustila sama do hledání na googlu co by to mohlo být. Připomínalo mi to molusky o kterých jsem doteď nikdy neslyšela, ale teď mi to stále víc připomíná neštovice. Jen netuším kde by se mohl nakazit . Má těch pupinku cca 9 všude po těle ( tváře, obočí, ucho, ruce , nohy) Neměl žádné teploty a má to jen na obličeji a končetinách...na břichu a zádech zatím nic , tvoří se mu to.postupne cca 4dny ( před čtyřmi dny měl jeden pupínek na rameni a dnes už jich má 9) a pupínek na tváři mi přijde, že už začíná schnout. Myslíte že se může jednat o neštovice i když neměl teploty , ani žádné jiné příznaky? Nebo spíš ty molusky? Jsme objednání v úterý na kožní, ale mám strach že jsou to neštovice a ještě mě zjebou co tam lezu.

kejcvil
autor
8. srp 2020

Jsou to takové průhledné pupínky/ puchýřky jsem zapomněla napsat.

kfs
8. srp 2020

Ano, to vypadá přesně jako neštovice. Můžou mít i mírnější průběh, bez teplot a jiných komplikací.

alcar
8. srp 2020

Muzou to byt nestovice. Molusky byvaji vetsinou ve shlucich (netvori se takhle nahodne ruzne po tele). Moji kluci je chytli v roce, vubec nevime kde (dcera je nemela, takze nakazu ze skolky jsme vyloucili). Jejich prubeh byl bez jakychkoli doprovodnych priznaku. Nemeli teplotu, byli uplne v pohode, nic je nesvedilo a kazdy mel tak 50 pupinku.

alcar
8. srp 2020

Jestli to jsou puchyrky, ktere cca za tri dny zasychaji, tak to jsou na 99% nestovice. Doporucuji potirat betadinou (to se koukam, ze asi potiras) a koupat kazdy den pred spanim v koupeli hypermanganu. Napomaha zasychani a od svedeni.

kejcvil
autor
8. srp 2020

@alcar
@kfs jen mě teda nenapadá kde by k nim přišel. S zadnyma dětma můj syn do styku neprijde. Nechodíme nikam ani do společnosti. Jen k našim ( tam nikdo neštovice určitě neměl. Všichni jsme je měli už jako mimina) a nebo každý den semnou chodí maximálně do obchodu. A je vůbec možné aby měl už v 8 měsících neštovice? Není to brzy?

kejcvil
autor
8. srp 2020

@alcar no do teď jsem měla za to že jsou to ty molusky a to jsem se dočetla že mám potírat betadinou a nebo propolisem tak to natírám na přeskáčku a na kožním mi poradili po telefonu imazol tak ještě tím mažu ráno a večer.

alcar
8. srp 2020

@kejcvil brzy to neni a chytit je mohl opravdu treba i v tom obchode. Virus nestovic se siri pomerne jednoduse.

alcar
8. srp 2020

@kejcvil imazolem muzes, ten neuskodi ani tem nestovicim. Nicmene molusek jsme se zbavili jen pomoci roztoku Molusk, coz je kyselina, kterou se potiraji jednotlive molusky a ty pak zaschnou. Par jsme jich museli i vydobnout jehlou. Betadina (i ten Imazol) je na molusky slaby cajicek.

kejcvil
autor
8. srp 2020

@alcar no tak snad to budou "jen" ty neštovice. A když jste měli ty molusky tak jste je neměli takhle různě po těle po jednom? Nikde nemá dva pupínky vedle sebe.

alcar
8. srp 2020

@kejcvil molusky zacaly asi tremi pupinky v podpazi a pak se to zacalo objevovat na pazi, trupu a na brise. Nam to zhorsoval a siril jeste ekzem. V jednu chvili jich mela asi 100. Byla to hruza. Ty nestovice jsou oproti tomu fakt nic.

kejcvil
autor
8. srp 2020

@alcar a měly jste je jakože vzdy víc vedle sebe? A vyléčili jste to úplně? Jak dlouho jste s tím bojovali?

kejcvil
autor
8. srp 2020

@kejcvil malý má právě na zádech taky exem trochu a když se mu vyrazil ten první pupínek na paži tam se mu vedle toho taky hned udělal suchý flek (exem)

kejcvil
autor
8. srp 2020

@kejcvil * ekzém 😀

kejcvil
autor
8. srp 2020

A ty molusky asi vypadají i jinak než tady ty pupínky na fotkách co má na sobě malej že?

@alcar

alcar
8. srp 2020

@kejcvil ty molusky mely spis bilou hlavicku a nemely kolem sebe ten cerveny flicek. Ale jako netroufam si podle fotek takto odhadnout. Bpjovali jsme s tim asi ctyri mesice, nez se nam je postupne podarilo vsechny zlikvidovat. ☹ Bylo to jak boj s vetrnymi mlyny.

alcar
8. srp 2020

A ano, bylo jich vzdy nekolik vedle sebe. Ony se siri docela rychle. Ale to i ty nestovice.
Myslim, ze za par dnu budes mit jasno, jestli to jsou nestovice nebo molusky. Ja bych se u vas ale priklanela spis k tem nestovicim.

kejcvil
autor
8. srp 2020

@alcar ale já zas všude čtu že když to nemá i v hlavě jakože ve vlasech tak to neštovice nejsou. A on to v hlavě nemá.

kuttu
8. srp 2020

@kejcvil Resila jsem u dcery molusky pred cca 2 měsíci a vypadalo to jinak...ten pupínek nebyl okolo tak červený,byly jsme na koznim a doktorka ji pinzetou co šlo ustipala,ja doma seskrabla ještě asi 3 a ten zbytek co měla se ztratil...ale tohle bych taky tipla na nestovice...ty pupinky ale co vim,tak svědí...vim,ze se na to daval bilej pudr

kejcvil
autor
8. srp 2020

@kuttu ono ho to možná svědí , ale je mu teprve 8 mesicu, ještě se neumí poškrábat .

alcar
8. srp 2020

@kejcvil moji kluci meli ve vlasech asi dva pupinky, zbytek meli na tele.

kejcvil
autor
8. srp 2020

@alcar měli i na rukách a nohách?

alcar
8. srp 2020

@kejcvil ano, ale na te hlave nejmene.

alcar
8. srp 2020

Takhle zacaly nestovice u nas

kejcvil
autor
8. srp 2020

@alcar a šla jste normálně k doktorce nebo jste ji prvně volala a domluvili jste se nějak mimo pracovní dobu že ho prohlídne?

marti89
8. srp 2020

@kejcvil Pokud mátd podezření na neštovice, nebo jiné infekční onemocnění, zavolejte si o termín a čas, ať nenakazíte zbytečně další děti, které by se mohly v čekárně vyskytovat.

alcar
8. srp 2020

@kejcvil ne, nesli jsme vubec. Vedela jsem, ze jsou to nestovice, protoze jich za 24 hod naskakalo vice. Jen jsem to konzultovala s dr. telefonicky.

kejcvil
autor
9. srp 2020

@alcar aha . No syn má dnes zase o dvě víc . Dohromady už jich má 10 nebo 11 a jeden z prvních co měl na tváři už mizí pomalu. Ale ve vlasech furt nic nemá , jen v oboci ..to je divne 🤔 a ještě se zeptám ty molusky se nešířily takhle rychle že by jste mu každej den našla dva, tři nový pupínky?

alcar
9. srp 2020

@kejcvil ze zacatku ne, pozdeji (tak po mesici) se to ale rozjelo ve velkem, to pak bylo jak lavina. Ale to uz mela do toho ten ekzem.

kejcvil
autor
12. srp 2020

@alcar tak jsme byli včera na koznim a nejsou to molusky ani nestovice. Máme počkat a když se to do 14dni neztratí tak přijít znovu . Tak už jsem úplně zoufalá co to může byt. Každý den se mu objeví tak dva-tri nové pupínky 😏

alcar
12. srp 2020

@kejcvil a nemuzou to byt obycejne stipance od komara? Moji kluci jsou teda dostipani fest. Maji na sobe kazdy tak 20 stipancu a nektere jsou fakt i velke cervene pupence.