icon

Nachlazení 8měsíčního miminka. Kdy navštívit lékaře?

mina2000
18. čer 2026

Zdravím holky. Mám na vás dotaz, mám 8.mesicni holčičku od včera ji dráždí kašel ale ne nějak silný a má vodnatou rymu. Včera v noci teplota 37°C. Dnes to samé žádné zhoršení nic. Dávám jí mucosolvan junior na kašel a odsávání rymu a dáváme mořskou vodu. Chci se zeptat kdy máme dyztak navštívit lékaře? Děkuji.
Podotýkám mám první miminko tak nevím děkuji za rady.

hennrietta
18. čer 2026

Já jsem volala nebo jela k Dr., až když to trvalo déle, nezdál se mi kašel nebo došlo ke zhoršení, když už se stav lepšil.
S obyč kašlem a rýmou jsem nikam nejezdila. To bych se bála, že v čekárně chytí horší nemoce.

hanka_12345
18. čer 2026

Ja bych jela treba ldyby to bylo 10 dnu seteny nebo horsi. Tohle vylecos v klidu doma , stejne ti da.to co sezenes.bez predpisu.
A propo nase dr.mucosolvan silne nedoporucuje. Pry.to docela.dost deti zahlenuje

hanka_12345
18. čer 2026

A.na tu rymu ji davas co?
Morska voda.bohuzel nestaci. To neni lecivy,jen to uvolnuje a.proplachuje nos ale nepusobi to nejak jako kapky do nosu

pilzzee
19. čer 2026

@mina2000 U 8 mesicniho by me doktorka snad aj sprdla, kdybych k ni dosla s timto 😀 Pokud se to nezhorsuje nebo se to treba po tydnu nebude zlepsovat, tak az tehdy jit k doktorce.

mina2000
autor
19. čer 2026
@pilzzee

@mina2000 U 8 mesicniho by me doktorka snad aj sprdla, kdybych k ni dosla s timto 😀 Pokud se to nezhorsuje nebo se to treba po tydnu nebude zlepsovat, tak az tehdy jit k doktorce.

@pilzzee dobře já právě jen nevím malá měla před dvěmi měsíci Rs virus a teď je znovu nachlazená tak jsem radši doktorce volala máme dávat sirup a pokud se to do pondělí nezlepší tak přijít

pilzzee
19. čer 2026
@mina2000

@pilzzee dobře já právě jen nevím malá měla před dvěmi měsíci Rs virus a teď je znovu nachlazená tak jsem radši doktorce volala máme dávat sirup a pokud se to do pondělí nezlepší tak přijít

@mina2000 Nase mala se narodila koncem rijna a v zari zacal jeji starsi bracha chodit do skolky, takze byla uz od mimina nemocna temer furt az do dvou a pul let. Ty deti to tak proste nektery maji 🙂

mina2000
autor
19. čer 2026
@pilzzee

@mina2000 Nase mala se narodila koncem rijna a v zari zacal jeji starsi bracha chodit do skolky, takze byla uz od mimina nemocna temer furt az do dvou a pul let. Ty deti to tak proste nektery maji 🙂

@pilzzee dobře děkuji moc👍 inhalujeme, odsáváme, dáváme sirup a teplotu nemáme tak snad to bude dobrý ☺️

hanka_12345
19. čer 2026

Za me.perfwktne.fumguje.cibule u hlavy pres.noc

mina2000
autor
Včera v 06:19

A když to v ní začíná chrcet? Co mám dělat máme stále jen kašel a rýmu. Ale už to v ní chrci ona odkaslava hezky nemá suchý kašel jen to chrčení se mi nelíbí 🫣

mina2000
autor
Včera v 06:39

Jen ještě podotýkám když spinká tak dýchá krásně ale jak vstane a začne se hýbat je to horší a chrci to v ní mam živou holčičku. Ptám se na rady, nerada bych skončila s malou v nemocnici děkuji moc.

hennrietta
Dnes v 05:19
@mina2000

Jen ještě podotýkám když spinká tak dýchá krásně ale jak vstane a začne se hýbat je to horší a chrci to v ní mam živou holčičku. Ptám se na rady, nerada bych skončila s malou v nemocnici děkuji moc.

@mina2000 To je normální. Ještě to neumí vysmrkat, tak ty nudle tam budou a bude chraptit. Proto se odsává. Můžeš dávat 3x denně třeba Nasivin a já v průběhu dne šplichala mořskou vodu, aby se hleny naředily a vytekly. Když už v tomto věku moje děti lezly, bylo to jednodušší než jako ležící mimina.🙂
Pokud by se ti něco nezdálo, volej zítra k doktorce.

S běžným nachlazením se do nemocnice nechodí, když nejsou komplikace. 😉