icon

Nachlazení 8měsíčního miminka. Kdy navštívit lékaře?

mina2000
18. čer 2026

Zdravím holky. Mám na vás dotaz, mám 8.mesicni holčičku od včera ji dráždí kašel ale ne nějak silný a má vodnatou rymu. Včera v noci teplota 37°C. Dnes to samé žádné zhoršení nic. Dávám jí mucosolvan junior na kašel a odsávání rymu a dáváme mořskou vodu. Chci se zeptat kdy máme dyztak navštívit lékaře? Děkuji.
Podotýkám mám první miminko tak nevím děkuji za rady.

hennrietta
•
18. čer 2026

Já jsem volala nebo jela k Dr., až když to trvalo déle, nezdál se mi kašel nebo došlo ke zhoršení, když už se stav lepšil.
S obyč kašlem a rýmou jsem nikam nejezdila. To bych se bála, že v čekárně chytí horší nemoce.

hanka_12345
•
18. čer 2026

Ja bych jela treba ldyby to bylo 10 dnu seteny nebo horsi. Tohle vylecos v klidu doma , stejne ti da.to co sezenes.bez predpisu.
A propo nase dr.mucosolvan silne nedoporucuje. Pry.to docela.dost deti zahlenuje

hanka_12345
•
18. čer 2026

A.na tu rymu ji davas co?
Morska voda.bohuzel nestaci. To neni lecivy,jen to uvolnuje a.proplachuje nos ale nepusobi to nejak jako kapky do nosu

pilzzee
•
19. čer 2026

@mina2000 U 8 mesicniho by me doktorka snad aj sprdla, kdybych k ni dosla s timto 😀 Pokud se to nezhorsuje nebo se to treba po tydnu nebude zlepsovat, tak az tehdy jit k doktorce.

mina2000
autor
•
19. čer 2026
@pilzzee

@mina2000 U 8 mesicniho by me doktorka snad aj sprdla, kdybych k ni dosla s timto 😀 Pokud se to nezhorsuje nebo se to treba po tydnu nebude zlepsovat, tak az tehdy jit k doktorce.

@pilzzee dobře já právě jen nevím malá měla před dvěmi měsíci Rs virus a teď je znovu nachlazená tak jsem radši doktorce volala máme dávat sirup a pokud se to do pondělí nezlepší tak přijít

pilzzee
•
19. čer 2026
@mina2000

@pilzzee dobře já právě jen nevím malá měla před dvěmi měsíci Rs virus a teď je znovu nachlazená tak jsem radši doktorce volala máme dávat sirup a pokud se to do pondělí nezlepší tak přijít

@mina2000 Nase mala se narodila koncem rijna a v zari zacal jeji starsi bracha chodit do skolky, takze byla uz od mimina nemocna temer furt az do dvou a pul let. Ty deti to tak proste nektery maji 🙂

mina2000
autor
•
19. čer 2026
@pilzzee

@mina2000 Nase mala se narodila koncem rijna a v zari zacal jeji starsi bracha chodit do skolky, takze byla uz od mimina nemocna temer furt az do dvou a pul let. Ty deti to tak proste nektery maji 🙂

@pilzzee dobře děkuji moc👍 inhalujeme, odsáváme, dáváme sirup a teplotu nemáme tak snad to bude dobrý ☺️

hanka_12345
•
19. čer 2026

Za me.perfwktne.fumguje.cibule u hlavy pres.noc

mina2000
autor
•
20. čer 2026

A když to v ní začíná chrcet? Co mám dělat máme stále jen kašel a rýmu. Ale už to v ní chrci ona odkaslava hezky nemá suchý kašel jen to chrčení se mi nelíbí 🫣

mina2000
autor
•
20. čer 2026

Jen ještě podotýkám když spinká tak dýchá krásně ale jak vstane a začne se hýbat je to horší a chrci to v ní mam živou holčičku. Ptám se na rady, nerada bych skončila s malou v nemocnici děkuji moc.

hennrietta
•
21. čer 2026
@mina2000

Jen ještě podotýkám když spinká tak dýchá krásně ale jak vstane a začne se hýbat je to horší a chrci to v ní mam živou holčičku. Ptám se na rady, nerada bych skončila s malou v nemocnici děkuji moc.

@mina2000 To je normální. Ještě to neumí vysmrkat, tak ty nudle tam budou a bude chraptit. Proto se odsává. Můžeš dávat 3x denně třeba Nasivin a já v průběhu dne šplichala mořskou vodu, aby se hleny naředily a vytekly. Když už v tomto věku moje děti lezly, bylo to jednodušší než jako ležící mimina.🙂
Pokud by se ti něco nezdálo, volej zítra k doktorce.

S běžným nachlazením se do nemocnice nechodí, když nejsou komplikace. 😉