icon

Navštívit lékaře - kožní defekt na ruce

5. črc 2021

Zdravím Vás holky. Prosím o radu co by to mohlo být. Můj syn 4 roky měl na ruce jako by odřeninu, ktera se nevydezinfikuje a zanítí....pak se to trochu zvětšilo a zvětšuje víc a teď to vypadá takto.

Navštívit lékaře - kožní defekt na ruceNavštívit lékaře - kožní defekt na ruce
Strana
z2
mourovatakocka
5. črc 2021

To je ale ošklivé 🤔 Mazala bych k doktorovi, až by se mi prášilo za patama.

autor
5. črc 2021

@mourovatakocka děkuji moc. Takto se to zvětšilo dneska. Jsme u babičky v čechách a já už odpoledne měla nervy na pochodu co z toho vzniklo.

klokanka31
5. črc 2021

Taky bych fofrem uháněla k doktorovi. Kdysi moje známá měla něco podobného na prstě. Myslím že doktorka to nějak zanedbala, že to nic nebude, a pak když už to bylo horší, tak nebylo pomoci a museli jí prst amputovat. Tím tě nechci děsit, ale klidně bych jela na pohotovost.

olga_
5. črc 2021

Taky bych to asi raději vzala na pohotovst, aby to akutně ošetřili.

bara88
5. črc 2021

jako asi bych šla k doktorovi ale zase mi to nepříjde nijak hrozné abych chodila na pohotovost

mourovatakocka
5. črc 2021

Dej vědět, co to je, držím palce, ať je to jen nějaká blbost 🍀

dixi86
5. črc 2021

Kdyz to napisu blbe, u psa vypada obdobne hotspot(zanet kuze). Sla bych k doktoru, zatim drzela v cistote a pokud mate betadinu a repik, nebala bych se pouzit alespon nez navstivite doktora.

autor
5. črc 2021

Holky moc Vám děkuji. Všem.
Za poslední 4 dny se to trojnásobně zvětšilo. Tak už jsem dnes večer hodně znejistila co se to děje.

autor
5. črc 2021

@mourovatakocka Dám zítra vědět.

amazonkajanik
5. črc 2021

Jakmile se rána nestahuje, ale rozšiřuje, má tendence mokvat a vy nemáte doma prostředky na podporu hojení, už bych byla u mudr. Obzvlášť, jedná li se o dítě! Tohle jste nechali zajít daleko!

marti89
5. črc 2021

Tam už jste měli být při zvětšování. Do otevřené mokvající rány se snadno něco chytí, třeba zlatý stafilokok, tetanus. U babičky určitě seženete šalvěj a řepík (obvykle ho mají doma), tak udělejte odvar a omývejte mu to tím. Až to nebude mokvat, je potřeba sušit na strup - alkohol se zinkem. A po strupu co nejvíc hydratovat - ideálně šípkový olej na jizvy. K doktoru samozřejmě běžte na stěry.

jjasmina
5. črc 2021

Urychleně k dr

jjasmina
5. črc 2021

@klokanka31 tak já teda osobní zkušenost z odrene nohy, kdy jsem byla i na pohotovosti, zanedbana péče a taktéž málem amputace, začali odumirat měkké tkáně a začalo se bojovat prakticky s časem

amazonkajanik
6. črc 2021

@marti89 není nad to, sebou nosit v tašce dezinfekční sprej na rány. Anticovida nosí snad každý, ale tohle ne. Pak mít bepanthem hojivý krém, nebo hemagel. Jsem asi divná, ale malá lékárnička byla u mě vždy základ, hlavně když jsem dělala vedoucí. Děti se vždy lehce odřou, tak je lepší to nepodceňovat ...

klokanka31
6. črc 2021

@jjasmina A dopadlo to nakonec dobře?

jjasmina
6. črc 2021

@klokanka31 ano nekolik operaci, pkastika nohy, kdy mi ze,stehna brali kožní step a pres půlku lytka plastika, prohloubenina a jizvy, ale noha je a to je hlavní

bara88
6. črc 2021

jak ste dopadli u lékaře?

autor
6. črc 2021

Holky moc všem děkuji. Dezinfekci na poranění i náplastí nosím sebou pořád. Syn je pořád někde podřený. V nemocnici nám paní doktorka řekla Impetigo. Tak máme atb mast a v pátek pokud by se objevilo ještě někde něco dalšího tak na kontrolu.

klokanka31
6. črc 2021

@jjasmina 😮 to je masakr co se může stát z blbý odřeniny.

jjasmina
6. črc 2021

@klokanka31 to ano, prakticky to byla jen povrchova odrenina, takže i na,ty pozor 🙂

amazonkajanik
6. črc 2021

No tak to cumim, co udělá impetigo

autor
6. črc 2021

Právě mi paní doktorka řekla, že to první vypadá jako odřenina nebo strhnutý puchýř..bolí to ale nakonec na to domácí péče nezabírá a vyřeší to až lékař. Říkala jsem ji že i když jsem to dezinfikovala a snažila se natirat hemagel že to vypadalo spíš hůř a jako kdybych nic nedělala a hnisalo to. Tak mi řekla že tam původně žádná odřenina nebyla a že je to projev toho Impetiga. Zpětně si vybavuji před několika dny kdy jsme byli na dětské oslavě, že tam byl chlapeček co měl takovou pusinku jako kdyby odřenou. Ta maminka mi říkala, že je to opar... Tak asi to opar nebyl, protože to vypadalo na puse jako my teď na ruce. Jsem ráda, že vím co se děje a můžeme se léčit.

amazonkajanik
6. črc 2021

Tak aspoň že tak, vypadá to fakt hrozně a dle úvodu to vypadalo, jako že jste s tím doposud nic nedělala. Já si třeba před lety myslela, že mi ruce praskají z omrzlin a z latexovych rukavic (naše mamka nesnese rukavice s mastkovým zásypem) no a nakonec se z toho vyklubal kontaktní atopicky ekzem...

autor
6. črc 2021

@amazonkajanik Já jsem to asi špatně napsala. Jsem byla tak vyhukaná co to je a proč se to nezlepšuje...

autor
6. črc 2021

@amazonkajanik Tak s tím ekzemem to je taky dobrý...člověk nikdy neví.

amazonkajanik
6. črc 2021

Tak u nás v rodině je, tudíž musím hlídat projevy u syna. Tátovi vyskočí kolem uší,když se zpotí. Mamka nesnese škrobené oblečení a ty rukavice. Ségra nesnese krom chiru všechny kovy(ještě před 10lety mohla zlato), i ty cvočky na džínách musí prelepovat. Nu a mě vadí saponaty. Právě před lety jsem dělala u krav a struky se omyvaly spec látkou, která se ovšem projevila v kombinaci s rukavicemi (nasazovala jsem jen při aplikaci mastí na potlačení mastitidy) a nakonec jsem se dozvěděla o co go, až když jsem dělala na hotelu a občas zaskočila na nádobí a tam jsem byla ve fázi, že když jsem zatla pěst, kůže na kloubech popraskala a začala téct krev...šéfová též atopik mě hned poslala ke své kožní lékařce ...

autor
6. črc 2021

@amazonkajanik jej...Tak to je hrozný. U nás teda lupenka. Ale já ani syn to nemáme. Jen babička a mojí 2 bratří.

amazonkajanik
6. črc 2021

Ani ne, z celkem 6 dětí to mám jen já a ségra a rodiče. Ale třeba sourozenci od táty nic, zřejmě díky jejich matce. Nejstarší ségra díky otci a bratr, ten to možná má a neřeší 😁

mourovatakocka
6. črc 2021

Tak hlavně, ať se packa zahojí 🍀

autor
6. črc 2021
Strana
z2