icon

Nedonošeňátka a jejich vývoj a trápení. Je jejich vývoj zpomalený?

moncicik
24. zář 2007

Ahoj chci si jen tak popovídat s maminkama co se jim miminka narodila předčasně zda je to znát že jsou dříve nebo zda je ten vývoj pomalejší než u donošených dětiček.
Rodila jsem na 36. týdnu a malý měl nezrálé plíce , to jsme dohnali v porodnici ale díky tomu že je nedonošenec tak teď lítáme po doktorech a po vyšetřeních a pořád ho pozorují zda se správně vyvýjí a tak, no není to nic příjemného.Takže bych ráda kdyby jste se podělily o vaše zkušenosti .Moc děkuji.Mona

deina
16. únor 2010

Ked nic nevravela, mozno to nie je rachitida, "len" nejaky "predstupen", ze ma malo toho vitaminu a kebyze ho neberie, mohla by z toho ta rachitida byt? 😨 Snad je to dobra sprava, ked to riesi iba vigantolom (hoci neviem nic o tomto ochoreni, ako sa lieci a pod) a nebude mat z toho problemy. 🙂 Drzim palce, mate toho dost s Jakubkom, chuda male, stale nejaky lekar a vzdy sa nieco najde...

Dakujem, Rohacka, zatial sa drzime. 🙂 Sem tam dam Nutrilon (napr vcera, lebo sa akosi nevedel dojest), ale zda sa, ze Sjogren uz zase odchadza, tak hura, dufam, ze tahame dalej.

Andulka, vidim, ze Davidek dostal k narodeninam bicykel. Ako mu to na nom ide? 🙂 Vie aj "pedalovat"?

andulka4
16. únor 2010

Deinuš na pedály tak tak dosáhne (nemá to nejnižší kolo) a šlapat vůbec neumí-nechápe to 😀 Doma jezdí takto...

https://www.youtube.com/watch?v=AITK0KI7Izs
deina
16. únor 2010

Ten koniec je dobry. 😀 No pekne jazdi, hlavne, ze ho to bavi. 😅 A ako tak pozeram, zda sa byt dobre vysoky, zachvilku aj na tie pedale dociahne.

andulka4
16. únor 2010

Ale on na pedály dosáhne když na kole sedí 😀 jen nedokáže šlapat 🙂

přidala jsem nové videa tak jukněte

irasek
17. únor 2010

Andulka- video jsou super, teda spíš Davídek je úžasný, opět jsem se pobavila hned při ranní kávičce 😀
Nejlepší je kakající čmelák, kam na to chodí? Je super, že mluví i na kameru, Páťa se mi hned po ní sápe a chce jí taky.

andulka4
17. únor 2010

já vůbec nechápu kde na to přišel 😀 jen jsem chtěla ať pozdraví kamarádku a ten dodatek mne samotnou rozesmál

on je neuvěřitelně ukecaný......hraje si a sám to komentuje
např: auto ahoj, kam jedeš, jedeš daleko, čo tam děláš auto, mušíme žapalkovat do galaže....a tak mele v kuse třebas hodinu 🙂

všichni si z něj děláme legraci že je lepší jak video 😀

rohacka
17. únor 2010

Andulka - pozri si toto, mozno ta to zaujme, ja uz mam objednane
http://www.martinus.sk/?uItem=62484

andulka4
17. únor 2010

Rohačka díky za tip, určitě si to koupím jsem knižní maniak 😀

irasek
17. únor 2010

andulka, věřim, že je lepší jak video. Teď je v úžasným věku 😀
Páťa si taky pro sebe povídá, za všim si říká hmm, hmm. Takže pak to zní: táta hačí, hmm, hmm, máma taky hmm, hmm, kočičika mňam, hmm... je to sranda ho poslouchat, říká to totiž opravdu s vážností 😵
Knižní maniak jsem taky, do knihkupectví už radši ani nelezu. Teď jsme museli doma zvětšit knihovnu...

janzurik1
23. únor 2010

Ahojte mamicky,chcela by som sa spytat,kedy mali vase deti v poriadku jadierka.Moj syn ma 9mes.je nar.v 32t.t a dnes sme boli u ortop.a nevidel ich este,tak o 3mes.znova na kontr.dakujem za odpovede..

andulka4
23. únor 2010

narozen v 31tt a měl je v 5ti měsících biologického věku

fajn
23. únor 2010

andulko jak se daří?

andulka4
23. únor 2010

ale joo zatím vše ok
akorát dneska jsem měla 2x v břiše křeče takže zase plaším a ležím jak placka :(

se fakt zbláznímmmmmm

zítra si jdu nahrát 3d utz

stylly
23. únor 2010

ahojky holky,..tak jsem zprovoznili net🙂 😵

Jak se máte? 🙂

elinka27
24. únor 2010

moj sa narodil v 34tt a mal jadierka presne ked mal 6mesiacov.Boli sme na kontrole stvrtok a o doki hovoril,ze je uz to oki,a do pol roka nech este nosi siroke viazanie,tak som sa smiala,lebo v nedelu mal mat presne 6mes.

andulka4
24. únor 2010

Eli ahoooj, jak je?

stylly
24. únor 2010

andul:Tobě to teda letí to těhu,...nejkritičtější období,co?Odpočíváš? 😉

andulka4
24. únor 2010

stylly ani mi nemluv....jsem na nervy
musím vydržet aspoň do toho 34tt

stylly
24. únor 2010

stylly:Budeme na tebe s Andym myslet 😵

irasek
24. únor 2010

andulka, úplně Tě chápu, jak jsem ležela od 28tt na riziku v nemocnici, tak jsem měla pocit, že tam nervama zestárnu, až jsem se bála, aby nebyl Páťa psycho 😅 (zatím není...). To se všem říká buď v klidu, co? Vydržžžž, odměna bude veliká. Akorát je Ti určitě smutno po Davídkovi, že. To musí být divný ticho kolem Tebe...

s jadýrkama neporadím, vůbec si nepamatuji. Ale v sedmi měsících řekli, ať už tam nechodíme, že je to o.k.

orlik
24. únor 2010

Ahoj, dlouho jsem tu nebyla. Nějak teď nestíhám - začali jsme cvičit vojtovku a je to dost náročné, ale zabírá to, tak to mě uklidňuje.
Držím palečky těhulkám a obdivuji je, já už druhé dítě nechci. Všichni mi říkají, že mě to přejde, ale myslím si že ne. Jsem prostě vyděšená z toho, že by se mohl opakovat předčasný porod a vše, co teď zažíváme.

Mám dotaz - můžu odmítnout jezdit do rizikové poradny? Nemáte s tím některá zkušenosti? Je to pro nás akorát ztráta času a peněz za benzín. Milý pan primář Terezku jen změří, zváží, posvítí jí baterkou do očí a položí na bříško a odešle nás na krev. To samě dělá naše dětská + si s ní ještě můžu povídat. Neurologa a rhb jsem si stejně musela zařídit sama. Je to naprosto zbytečné.

andulka4
24. únor 2010

hm tak u dítěte narozené ve 34tt to rozhodně zbytečné není 😉
stejně tak jako chodit na rhb

irasek
24. únor 2010

taky myslim, že je pořád lepší, být hlídaná, než něco zanedbat...

deina
24. únor 2010

Neviem, my chodime, aj s Miskom (ale on iba raz do roka), aj s Matkom (4x do roka pocas prveho roka). Ale tiez mi to pride zbytocne, co moze ta lekarka posudit, ked to dieta ani velmi nepozna? K neurologicke som sa musela vypytat od nasej doktorky, celkovo ked nieco potrebujem, aj ked potrebujem posudit nieco, rehabilitacie a pod, tak to ide cez nasu pediatricku a nie cez rizikovu ambulanciu. Kebyze to funguje inak, ze naozaj napr pravidelne poradne oni preberu, poslu dieta na neurologiu, rehabilitacie a pod a potom to sleduju, tak by to bolo o inom. Takto tam robia len to, co aj v klasickej poradni. Ale my to mame priamo v meste, tak nie je problem s dochadzanim...

Andulka, ale nemusis byt v nemocnici, ze? Doma lezis? 😒 Drzim palce. 😉

Eli a ty ako? 🙂

My sme dnes behali po lekaroch. S Miskom sme boli na imunologii, vsetko vporiadku (aj ked podla mna mu robia zbytocne testy, ze potravinove alergie z krvi, ked on nic extra neje, nezje ziadne citrusy, kiwi a pod). Potom sme boli s Matkom u neurologicky, aj tam vsetko vporiadku. Ze zodpoveda svojmu korigovanemu veku, pekne sa vyvija, nezaostava, proste je v norme. Ale zase pre mna trosku... pre mna je trosku lenivy, lebo ho uz mam s kym porovnavat. Nerozumiem, ako je mozne, ze Misko, ktory bol hypotonicky (viacej ako Matko, Matko je len lahucko hypotonicky, ani nas neposlala na rehabilitacie 😵 ), bol na tom pohybovo uzasne. Matko je v tomto pomalsi... no asi bude lepsi v niecom inom, vsak je to vlastne jedno. 😵 Hlavne, ze je vporiadku. Jeden bude sportovec, druhy myslitel. 😀

mmyska
24. únor 2010

Ahojte rada by som sa k Vám pridala 18.2. sa mi v 33tt narodil synček Alexko s váhou 1800g a 45cm .
Dnes sme už doma a jasom zhrozená z nášho zdravotníctva
Dr. mi hneď po pôrode povedal,že hneď ako Alex priberie na 2000g môžme isť domov.
Najskôr schudol na druhý deň na 1780g a potom začal strašne rýchlo priberať čo nás tešilo aj teší Dnes mal 2020g ak bude taký papkáčik Ale len včera ho poodpojovali vybrali z inkubátoru a dnes už domov? 😕 😔

janzurik1
24. únor 2010

Ahoj mmyska,ja mam tiez Alexka,32t 1540g a 42cm.Nas pustili ked mal 2200g,mesiac sme boli v nemoc.A vy ste uz doma?Ako sa vam dari?velmi pekne ti pribera 🙂

mmyska
24. únor 2010

Ahoj janzurik Alexko je veru veľký papkáčik len by papal 🙂
Práve dnes nás pustili aj sme sa čudovali,že tak skoro ale sme šťastný,že môžme byť už doma 😵
Moja mamina je zdravotna sestrička a ja študujem medicínu pozná tam skoro každého chodila sa vypytovAť kedy nás pustia tak možno aj preto nás už pustili 😵 Akurat sa ideme kúpkať a spinkať 😵

janicka.slunicko
24. únor 2010

Ahojik holky mužu se k vám přidat. Chtěla bych s někym pokecat,mam spostu otazek ?
14.unora se mi narodily předčastně dvojčatka,přesně to byl 24.tyden, mam holčičku VALERII a kluka RICHARDA
oba se narodily při vaze 610g. jsou v nemocnici v Motole. Valerie je po operaci srdička,měla na srdišku spojku, Riša to ma také ale zatím mu davaji antibiotika ,oni kdyby ho operovali tak by to bylo rizikové,on ma v hlavičce v komurce krvacení už čtvrtí stupen. tak musíme cekat.
Holky držím vam všem palečky, jak bude čas si vas postupně dočtu.

andulka4
24. únor 2010

Deinuš néé já nejsem v nemocnici všechny vyšetření mám ok.....ale maximáně se šetřím, nechci porodit dříve

Janičko přestěhuj se k extrémním nedonošencům.....moooc dětem držím palečky

deina
25. únor 2010

Andulka, to je dobre, ze si doma, je to tak lepsie, no nie? 🙂

Mmyska, to vas naozaj skoro pustili domov. 🙂 Alex je sikovny, my sme boli v nemocnici 3 tyzdne. Nechcelo sa mu papat a zozaciatku si nevedel drzat teplotu, preto musel byt v inkubatore.

Strana