• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Nedonošeňátka a jejich vývoj a trápení. Je jejich vývoj zpomalený?

gucz, to vazne?lebo ja som sa tiez chystala kupit uz tu od 9kg, nas maly ma 9300g a bude mat uz 9mesiacov, tak neviem myslim,ze nam by sa zisla uz nova
3. srp 2008 v 10:55  • Odpověz  •  To se mi líbí
elinka a kolko ste cvicili vojtovu?
3. srp 2008 ve 13:57  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj holky tak možná nám taky nepíchly tu RSV protože dýchal sám...Apgar měl 6,9,10
Každopádně se o něčem takovém mohli aspoň zmínit :(

Jinak já teď během 3dnů cvičila jen jednou denně a to ještě s obtížema :( Máme u nás přes 30C takže je malý úplně hotový a nechtěla jsem ho trápit.....on vlastně vůbec necvičil jen brečel a tekl z něj pot...tak jsem toho nechala a nemučila ho :(
3. srp 2008 ve 20:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
nika cvicili sme mesiac, a uz po tyzdni bolo vidiet pokrok.Cvicili sme kvoli prepadavajucej hlavicke pri sede,a po tyzdni civcenia ju drzal krasne, neskor sa zacal plazit sam a pretacat.Vojtovka ho nakopla a ostatne uz zvladol krasne sam
3. srp 2008 ve 20:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
No já cvičím víc než 3měsíce a žádné pokroky nevidím....tedy vidím jen ty co jsou bez cvičení
Vím že Vojtovka pomáhá ale na to abych řekla že pomohla i nám si budu muset ještě asi hodně dlouho počkat.

Dělám i jiné cviky a jiná pohybové hry a ty pomáhají daleko víc....si myslím
Např.cvičení na baloně, dělám sním letadlo, dávám ho do polosedu a on si sám snaží sednout, ....atd

Jinak já mám taky sedačku do 9kg ale pochybuji že ho dám do jiné kde mi bude muset sedět. To tak až v jeho 10ti měsících nejdříve. Horší je že se mi asi nevleze do korby kočárku....mám Casualplay a ten je nám tak tak už teď.Sporťák mají sice do lehu ale i tak....ta korba je přece jen jistější.
3. srp 2008 ve 20:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
andul, ja som myslela autosedacku od 9kg, ktora je polohovatelna a je aj pre deti ktore este nesedia a potom ked uz vedia sediet tak sa tam jednoducho posadia.A nasla som taku fungl novu za 1480sk, tak nad nou vazne rozmyslam.
3. srp 2008 ve 20:34  • Odpověz  •  To se mi líbí
Kocky, kedy ste zacali deticky prikrmovat pevnou stravou? Na nete sa nazory o prikrmovani predcasne narodenych deticiek dost lisia, niektore odporucaju zacat od 4 mesiacov, prave koli tomu, ze sa narodili skor, niektore az od 6 mesiacoch ich upraveneho veku.....
3. srp 2008 ve 20:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
babenky, k tomu ockovaniu proti RSV - synagis - ockuje sa od oktobra do marca, 1x za mesiac. Ak sa babo narodilo v januari - februari, nejaky cas ste este boli v nemocke, kym to schvali poistovna to trva necely mesiac, tak mozno preto ste sa tomu ockovaniu vpodstate vyhli.

andulka - cvicenie - no, pridam moju aktualnu skusenost. Poriadnu vojtovku sme zacali cvicit koncom aprila (duben). Domi sa nepretacal, len pekne pasol. Pretacat sa zacal v juni (cerven), v juli (cervenec) uz lozil po 4. Tento tyzden sme boli zas v Luznej na rehab. pobyte, boli tam z neho hotovi, ze uz lozi, a pripisovali to jednoznacne cviceniu. No, co ja viem, podla mna to tiez nebolo len tym cvicenim. Ale viem to isto? Ja som na nom zacala vidiet pokroky, ked sme zacali chodit plavat (a s tym sme vypustali jedno cvicenie vojtu denne ked sme plavali) Mozno zhoda nahod.
No a po tom tyzdni v Luznej sme urcite dalej - maly sa sam postavi na rovne nohy v postielke, lozi kde kade, snazi sa tahat hore. Cviky nam zmenili - mame teraz nejake na lepsie zatahovanie lopatky a na posilnenie chrbta, lebo sa nam robi mierna kyfoza (hrb). Ci by ten pokrok urobil aj keby sme boli tyzden doma - ja si myslim ze tolko vela nie. Ale - ja s nim tak tvrdo cvicit nebudem ako s nim cvicili tam, to som si na 100% ista. Cvicit budeme, ale len v unosnej miere. Podla mna to tam tlacia do extremu, ale zas je to ich praca, a musim uznat, ze ma vysledky.

casie - ja som zacala prikrmovat ked mal Domi cca 5 mesiacov na odporucanie pediatricky pre nizke hodnoty zeleza. Domi nebol kojeny.

Autosedacky - my sa este zmestime do vajicka, sam este nesedi, nozky mu trcia len malicko, hlavicka vobec, tak zatial nad novou neuvazujeme. Ale ta nasa je do 12 ci 13 kg, no, neviem si predstavit, ze sa tam 12 kg dieta zmesti :confused:
3. srp 2008 ve 21:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
casie ja som malej začala dávať kašu ryžovú riedku z fľaše asi vo veku 5 mesiacov, mrkvičku asi dva týždne na to, ale zo začiatku to bolo len málo čo spapala. Ono dosť záleží na tom, čo Ti odporučí lekárka.

andulka ja som s malou cvičila vojtovku od narodenia do 6 mesiacov 3 - 4 x denne, potom sme dva mesiace necvičili, že už nemusíme. Pri ďalšej návšteve neurológ povedal, že odporúča zasa cvičiť, tak 2 - 3x denne, cvičili sme 2x. Bolo to o držku, ale myslím si, že len vďaka tomu je malá dnes tam, kde je. Treba to vydržať, aj keď je teplo, ja som s malou cvičila celý minulý august, a to mala len niečo vyše mesiaca. Tým zasa nechcem povedať, že ho máš mordovať, skús cvičiť s malinkým aspoň skoro ráno, aby to bolo aspoň 2x denne. Ak prestaneš cvičiť zo dňa na deň, môžeš mu uškodiť. Ja som s malou prestávala cvičiť v priebehu vyše týždňa.

elinka pri tých autosedačkách nejde o váhu dieťatka, ale je potrebné, aby vedelo pevne sedieť. Ono, dajú sa polohovať, ale ležať v nej nebude, ono je to skôr taký polo-ľah. To by až tak akože nevadilo, ide skôr o to, že pri prípadnej havárii by si mohol zlomiť krk, lebo by mu hodilo hlávku dopredu a následne dozadu. Ja viem, je to katastrofický scénar, ale treba myslieť radšej dopredu. Ja by som ešte nejakú tú chvíľu vydržala
3. srp 2008 ve 21:17  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já jsem sním nepřestala cvičit úplně :slight_smile: Jen jsem mu dala od pátku do neděle pauzu....cvičili jsme jen ráno a reflex.plazení mu vůbec nešlo tak jsem ho už odpoledne ani večer netrápila....bylo tu přes 30C tak nejsem blázen :wink:

Jinak já samozřejmě cvičit budu ale jen pro to "co kdyby to pomohlo" tak jak psala Janina. Jinak pokud by to cvičení bylo takové jak všude čtu musel by jít vidět pokrok.Cvičila jsem sním první 2 měsíce co se narodil....pak jsme měsíc nemuseli a pak zase 3 měsíce.....což je celkem 5měsíců a žádné pokroky ohledně zlepšení Hypotonie nevidím....samozřejmě není na tom tak jako když se narodil ale to přisuzuji vývoji a jeho kilům a né tomu cvičení. Nemusíte semnou souhlasit :frowning2: Jde pouze o můj názor.

No to ale neznamená že s cvičením končím....myslím si že je to dobré jen na to aby si stále opakoval motorické vzorce....není to na posílení zádových svalů....nebo na vyléčení hypotonie
3. srp 2008 ve 21:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
Pridala som nove foto do albumu - z narodenin a nieco z poslednych dni, tak ak chcete, tak kuknite :slight_smile:.
3. srp 2008 ve 21:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jani fotky jsou úúúúúúžasné :slight_smile:
Malý je krásný skřítek :slight_smile:
3. srp 2008 ve 22:02  • Odpověz  •  To se mi líbí
gucz,myslis aj vtedy keby bolo proti smere jazdy ci to je jedno?lebo fakt teraz neviem co robit, my mame take male vajicko a dost mu odtial teda nohy trcia,ale aj tak som sa rozhodla este aspon 2 mesiace pockat, no prachy na nu mam odlozene tak ju aj tak asi kupim, bo potom ich miniem :slight_smile:

ja som zasa hodila do albumu fotky z dovolenky, a z dnesneho dna na kupalisku :wink:
3. srp 2008 ve 22:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
elinka ak by bol proti smeru jazdy, tak to by nevadilo, ale neviem, či sa tak dajú niektoré upevniť, napr. naša sa dá len v smere jazdy. Ak by si natrafila na takú čo sa dá otočiť tak ako vajíčko, tak potom by tam už mohol byť a myslím, že by mu bolo určite pohodlnejšie :slight_smile:.
Ja som malej vybrala takú čo je od 9 - do 25 kg. Kupovať od 9 do 18 sa moc neoplatí, hlavne keď je drobec ťažký už teraz, a od 9 do 36 sú väčšinou zasa neni polohovateľné, aj keď sa určite také nájdu. Ja Ti do toho nemienim kibicovať, len som Ti chcela poradiť :slight_smile: :wink: :slight_smile:.

janina malý je krásny a je to šikulka obrovská, to že už stojí je super :grinning:
4. srp 2008 v 08:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
elinka pozerala som fotky, malý je riadny chlapisko, také má chutné šunčičky na stehienkach :slight_smile: , len vybozkávať
4. srp 2008 v 08:24  • Odpověz  •  To se mi líbí
Gucz, praveze som sa docitala, ze ani nozicky nesmu trcat z vajicka. :unamused: Takze som z tych sedaciek dost zmetena. Asi by nam momentalne najviac vyhovovala sedacka 0-18kg, tie sa daju dat aj do protismeru, lenze su strasne drahe. Naozaj neviem, aku vybrat a co robit, ked ho uz teraz len len ze zapasujem do vajicka. Proste sa uz takmer nezmesti.

Janina, krasne fotky, Dominik je zlaty. Ocividne mu torta chutila. :slight_smile:

Jakubko je riadny chlapisko, krasny.
4. srp 2008 v 09:20  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj holky,
nevíte některá, kdy se má dítě poprvé usmát??
4. srp 2008 v 09:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
Odkedy ste davali lepok? Od osmeho mesiaca?
4. srp 2008 v 09:35  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
Eli Kubík je macek a vážně moc pěkný :slight_smile: Tobě to taky sekne :slight_smile:

Já mám holky sedačku 0-9kg proti směru jízdy a pak mám 9-36kg a ta se dá otáčet jak chcete. Je i s tím Izofixem a byla strašně drahá ale myslím že se to vyplatí.Eli jestli mu čouhají nožičky už bych měla strach a nedávala bych ho tam....na takových věcech se neoplatí šetřit :sweat_smile:
4. srp 2008 v 10:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
Lici už jsem ti psala do toho tématu.
David se začal smát tak ve 12ti týdnech/4týdny korigovaně....a asi po týdnu se začal řehtat nahlas :grinning:

Myslím že ještě pár dní a budete se řehtat taky :slight_smile:
4. srp 2008 v 10:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
deina a chceš vyslovene novú autosedačku? ja som mala prvú od známych po ich synčekovi, používali ju len 4 mesiace, tak viem, že nebola havarovaná, vyzerala ako nová, vlastne keď sa to tak vezme, tak aj bola. Moja teta kupovala autosedačku v bazári, vyzerá tiež ako nová, i keď ja by som sa bála, či jej nič nebude. Ak máš dosť koruniek, investuj teda do drahšej, čo sa dá otáčať a potom ju môžeš predať na inzerát, alebo si ju môžeš nechať pre druhé mimi, ak by ste mali. Ja som si doteraz mislela, že nožičky môžu trčať, ale hlavička nie, tak toto je pre mňa novinka. Každopádne malá cestovala vo vajíčku pegperego vaggio do roka a v pohode. Možo by sme však kupili novú rýchlejšie, keby bola teraz napríklad zima, a malá by musela byť naobliekaná, to neviem ako by sa tam zmestila
4. srp 2008 v 11:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
andulka, gucz, deina, dakujem za pochvaly pre Domca :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

licina - nad tym usmevom sa netrap, nas sa zacal usmievat strasne neskoro, ja som uz len zistovala ci nahodou nema autizmus, ale ono sa to tak voobec neprejavuje :wink: , mal asi 6 mesiacov (necele 3 korigovane) ked sa vedome usmial a nahlas rehotat - asi tak mesiac - dva potom.

Deina - ja som tak veeelmi striedmo zacala davat leposk uz v 8. mesiaci - sem tam kasu s lepkom, kusok chlebika, piskotu, a od 10. uz takmer kazdy den nieco s lepkom.
4. srp 2008 v 11:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
jaj bože mislela s mekým i, prepáčte, to tá únava samozrejme som myslela myslela :wink:
4. srp 2008 v 11:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
inak kocky musim sa pochvalit. v sobotu bola u nas sestricka z Jisky v trnave. pochvalila malinku, ze aka je prubrata a vobec neni na nej vidiet, ze je predcasne narodena. pytala som sa jej aj na to RSV , a ze ani ona o tom nejako moc nepocula. ale , ze to sa tyka hlavne takych deti co maly problemy. a nastastie moja do tej skupiny nepatrila.
4. srp 2008 ve 13:35  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí
gucz,v pohode ja som to nebrala ako kibicovanie,ved treba sa poradit,nejde o 5 korun :wink:

licina podla kaledara psychomotorickeho vyvoja com mam,tak v vraj v 6tich tyzdnoch sa zacina usmievat,ale nas sa zacal az ked mal 2 mesiace,je to naozaj individualne,ku vsetkemu treba pripocitat minimalne ten cas o ktory sa narodil skor

dakujem za pochvalu synacika,co dodat podaril sa :grinning:
4. srp 2008 v 15:50  • Odpověz  •  To se mi líbí
AHOJTE DNES SME SA BOLI NA DRUHOM OCKOVANI ZATIEL JE TO BEZ PROBLEMOV LEN JANINKE SA NECHCE NEJAK SPINKAT TERAZ SI MRMLOSI NA PLECI. a mame 5580g


JANINA77 DOMCO JE PODARENY TAKA MALA SIKULKA. CHCELA BY SOM SA OPYTAT KDE STE KUPILI TAku super nafukovaciu zabu hodila by sa nam do zahrady :sunglasses:
4. srp 2008 v 16:26  • Odpověz  •  To se mi líbí
jemine ja som narobila chyb a ten slovosled :sweat_smile:
4. srp 2008 v 16:34  • Odpověz  •  To se mi líbí
Nika to je super že na vás není nic vidět, ačkoli bych se hrozně divila kdyby jo protože jste se narodily v 9tém měsíci jestli je jen o měsíc dříve a to už jsou děti bez následků :slight_smile: Určitě budete v naprostém pořádku :wink:
4. srp 2008 v 18:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
tak ja idem dat vo stvrtok reklamovat karicku,mame ju dva mesiace a para sa potah, najlpesie je ze ked som sa tam bola pytat povedala mi predavacka,ze veduca to preberie vo stvrtok a reklamacia trva 30dni, takze ho budem mesiac nosit asi na hrbe :confounded:
4. srp 2008 v 18:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
no to je teda fakt úžasné, s tým vybavovaním reklamácie, to aby si si kupovala dve káry, že čo keby niečo :frowning2:. My sme malej kúpili golfové palice chicco, boli aj s fusakom a nánožníkom na zimu, aj s pršiplášťom. Starú káru čo som kúpila na inzerát (PP atlantico) aj malé golfky som predala, tak tiež keby sa niečo stalo, tak by som malú musela voziť v hlbokom kočíku, čo sme zatiaľ odložili akože pre druhé mimi. Neviem síce kedy to bude, ale MM ten kočik nechce predať ani za svet. Ešte mám starú káru u svokrovcov, taká tá kára, čo teraz predávajú ako kombinovaný kočík, bola z demy, ale vyzerá akoby bola po 10 deťoch a nie po jednom. S tou by som sa hanbila niekam vôbec ísť. Ono v takomto prípade by Ti mali poskytnúť aspoň nejakú náhradnú káru alebo čo. Ešte že to nejdeš reklamovať v zime, to si potom fakt neviem predstaviť, ako by si s malým dakam išla :confounded: Držím palce, aby to vybavili rýchlo. Škoda že som tie malé golfové palice už predala, mohla som Ti ich požičať....
4. srp 2008 v 18:30  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jdi na stranu:   Zruš
Tvůj příspěvek