Nejlepší kapky do nosu pro děti (ale i dospělé), jaké?

veronikadomanska
29. pro 2013

Ahoj, zajímalo by mě, jaké kapky do nosu jsou dle vašich zkušeností nejlepší? A proč tomu tak je - jaké mají ty či ony kapky výhody? 🙂 samozřejmě nejvíc mě zajímají kapky pro děti, ale přidávejte tipy i na kapky pro dospělé 🙂

pajenka
29. pro 2013

Jestli myslíš při rýmě, tak já používám Vincentku ve spreji a mořskou vodu s mědí. Pak mám ještě Nosní olej od Nobilisu. Pro dospělé Pinosol. Zatím jsem nemusela používat žádné chemické kapky jako Nasivin, které narušují sliznici.

katyxq
29. pro 2013

Baby nosní olej od Original ATOK (a to od miminek až pro dospělé) - není dráždivý a přitom funguje 🙂, jde používat jako prevenci i na uvolnění nosu při rýmě

ivcacekb
30. pro 2013

Nám teda pomohl na rýmu Physiomer Baby, předtím jiná mořská voda, ale to, co jsem odsála po Physiomeru bylo neskutečné, měli jsem i na předpis Pamycon-také pomohl.

zuzi.111
30. pro 2013

Víte jak to je: Neléčená rýma trvá týten, léčená 7 dní 🙂. Jakekoliv kapky mi vždy pomohly jen na uvolnění nosu, ale že by rýmu vyléčily, to ne.

veronikadomanska
autor
31. pro 2013

@pajenka
@katyxq
@ivcacekb
@zuzi.111

Děkuji za tipy, na rýmu zkouším kdeco 🙂 Já jsem teď právě spokojená s kapkami Nasic - ač jsou tedy chemické, tak díky složení (obsahují dexpanthenol) mají i hojivé účinky, takže sliznici regenerují. Musím říct (a musím zaklepat 🙂), že zatím jsem dost spokojená. Mají verzi i pro děti. Nepálí v nose a krásně protáhne. Ale jak psala zuzi - rýma se holt musí přečkat, nic jí nevyléčí 🙂 Jde o to, přečkat ji co nejméně nepříjemně 🙂

katyxq
31. pro 2013

@zuzi.111 ještě před rokem bych souhlasila, ale co jsem začala používat megaskorbickou léčbu, tak léčená rýma mi trvá nanejvýš 2-3dny 🙂

zuzi.111
31. pro 2013

@katyxq A to je co? Jakokoze se clovek narvem velkym mnozstvim cecka?

katyxq
31. pro 2013

@zuzi.111 tak jednoduché to úplně není, nemusí to zabrat každému, ne každý ji snáší dobře (ale proti jiným lékům jsou možné nežádoucí účinky méně hrozivé a méně pravděpodobné, takže já doporučuju alespoň to vyzkoušet) - viz https://www.modrykonik.cz/megaskorbicka-leecba (a je tam odkaz na vic jak 400 stránkovou knížku o ní, ten článek je jen takový stručný výcuc základů pro běžná nachlazení a lehčí choroby)

ivcacekb
31. pro 2013

@katyxq mrknu na to, malý měl teď rýmu měsíc 😒

zuzi.111
31. pro 2013

@katyxq Diky za info 🙂.

polkaklarka
13. říj 2014

Rýma u miminka je utrpení pro celou rodinu :o( Za naši doporučuji sprej Quixx!!! Oceňuji,že to nejsou právě kapky,ale sprej a prckovi to mnohem líp do nosánku dostanu :o) Krásně uvolňuje a zvlhčuje nos, ...obsahuje mořskou vodu...Quixx jsem mohla užívat i v těhu a tak u nás doma v lékárničce už zůstal:o)

pistaoun
9. črc 2015

Kapky pro děti?Určitě Quixx Baby,vhodné od narození,nenávykové,jdou kapat vždy podle potřeby...nám se osvědčily hlavně u našeho nejmenšího člena rodiny (2,5 měsíce),uvolňují nosánek,ale kapu i když jdu kojit,aby se mu ulevilo a mohl se napapat... a i třeba při odsávání z nosánku

mamasara
6. srp 2015

Kapičky (sprej) s mořskou vodou používáme celá rodina!
Pro nejmenší Quixx baby, pro dospělé Quixx sprej... Mám stále po ruce. Nos se pročistí, zvlhčí...při rýmě se lépe rozpouští hleny, lépe se smrká nebo odsává ...ale musím říct, že už jsme dlouho rýmu neměli, protože používáme Quixx i preventivně 😉

jajka251
1. zář 2015

Já mám ráda taky kapičky Quixx baby,dají se používat podle potřeby,jsou nenávykové...hlavně se dají kapat od narození...krásně usnadňují dýchání...

pistaoun
24. lis 2015

Pro děti i ty nejmenší určitě Quixx baby....doma je používáme hodně...jako prevenci,ale i při rýmě...

sarkafarska
15. led 2016
Uživatel sarkafarska je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od sarkafarska.

Já bych teda do miminek žádné kapky nelila, vždyť to nemůže být příjemné... ☹ Já jsem si vystačila s odsávačkou... 🙂 Jinak my dospělí doma užíváme jediný sprej, který nám sedl, a to Rymastop. Potřebovala jsem zvlhčit sliznici, hrozně jsem na to trpěla. A Rymastop sprej mě zachraňuje 😎

handous
27. led 2016

U nás vede Olynth,máme doma 3 :- D pro mimi kapky,pro staršího syna zvlášť a pro dospělé taky.

martinick1
31. led 2016

Mně kamarádka doporučila Nasodrill. Používám já v těhu i roční syn. Zjistila jsem, že sliznici je opravdu potřeba pročišťovat. Je to termální voda, hezky propláchne, ideální je používat jí i preventivně a tím, že je balení větší, tak vydrží. Navíc malému se to už líbí, jak to zasyčí a pokouší se dát lahvičku k nosíku sám.

21klara21
17. zář 2016

Ahoj, já slyšela, že trochu pomáhá i vyplachovat mořskou vodou. Mně doktorka na ucpaný nos doporučila Aspecton. Pomohl mi rychle a hlavně sem rádá, že se na něj nedá vytvořit závislost 😀.

lajla
17. zář 2016

Euphorbium compositum

kekulice
17. zář 2016

Používáme nosní olej pro miminka od Nobilis Tilia a mořskou vodu ve spreji.

petraou
14. říj 2016

@21klara21 Já mám také dobrou zkušenost s aspectonem. U malých dětí se hodí i ta dávkovací stříkačka 😉 .

simi268
21. bře 2017

Ahojky, záleží, jak staré děťátko máte, ale já opravdu v krajní nouzi dcerce šplíchám do nosíku nosní sprej Brumare a vždycky zatím do tří dnů zabral.

gabipalova
22. bře 2017

Preji hezky vecer, nosni sprej Brumare je pro deticky od 2 do 10 let. Je opravdu setrny pro nosni sliznici, take ho rada pouzivam, kdyz neni zbyti :-/

dalja789
13. bře 2018

Nikdy jsem nic takového neslyšela. Opravdu je to pro děti?

adelkawe
2. črc 2019
Uživatel adelkawe je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od adelkawe.

Uplne nejlepsi z vlastní zkušenosti musim říct sou STERIMAR.Maji hodne druhu, jak pro deti tak pro dospele. I na alergickou rymu. Je pro deti uz od narozeni a vhodny i pro tehotne zeny. U nás pouziva jak maly syn tak i babička . Maji hezke stranky www.sterimar.cz

terkatqe
4. črc 2019
Uživatel terkatqe je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od terkatqe.

Mě řekla doktorka že mořska sůl je pro děti opravdu nejlepší. I jako prevence. A nemá to hlavně žádné vedlejší učinky. Jako třeba zavislost na tom a tak.

lucie_j
4. črc 2019

Mořská voda Physiomer hypertonic

hanickaver
6. črc 2019
Uživatel hanickaver je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od hanickaver.

To ano, mořska sůl je super. Obsahuje mineraly , které mají dobré učinky na naše tělo. A nejlepší že při pravidelném používání podporuje a pomáhá stav nosu jeho pirozenému obrannemu mechanismu.

terkatqe
10. črc 2019
Uživatel terkatqe je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od terkatqe.

Nakonec sem koupila pro malyho kapky Sterimar . A velice kladně mě překvapili jak mu pomohli.