icon

Nejlepší léčba pro dětský kašel ve věku čtyři roky?

mendoza
23. říj 2022

Potřebuji poradit co nejvíce zabírá na detsky kašel malé jsou čtyři roky děkuji

jipe
23. říj 2022

@mendoza záleží jaký kašel a jaká příčina.Na suchý levopront + fenistil. U nás je to většinou od podráždného krku, tak primárně řeším krk. Na vlhký kaloba nebo bronchipret

mendoza
autor
23. říj 2022

@jipe Má takový suchý dráždivý kašel ale sem tam vykasle i hlen .Odsavame nos a máme ambroxol od doktorky ale zatím žádný účinek. Ještě mastička něco jako kafr na zadička a na hrudnik. Děkuji za odpověď.

jipe
23. říj 2022

@mendoza já bych dala přes den stoptussin a na noc levopront a rozkrojenou cibuli na noc k hlavě. Až se to změní na vlhký tak nic nebo acc treba

sirinfirst
24. říj 2022

Inhalace vlažné vincentky a masáž hrudníku tymianovou mastí.

elinka90
24. říj 2022

@mendoza stavu z cibule a medu. 6 let dcera z rymy trpela na strasny kasle, kdy i z kasle zvracela. Kdyz jsme meli odletet na dovolenou, tak ji opet popadl kasel a ja poprve nasadila cibul s medem a od te doby na ni nedam dopustit. Predtim ji kasel trval temer 14 dni, ted je do 3 dnu v pohode

jjasmina
24. říj 2022

Mám dobrou zkušenost se Stoptussin sirup

galatea_a
24. říj 2022

@elinka90 Jak prosím děláš konkrétně tu šťávu?

eliska_f
24. říj 2022

@elinka90 já znám cibuli s cukrem - lépe pouští stavu a malemu taky zabírá velmi brzo 🙂 vždy ráno udělám (nakrájet cibuli na kostičky a pak pokládat do hrnečku a prosypat cukrem - pokládám vždy vrstvu cca centak a půl a pak trochu cukru a znovu). Hrnek otočit na talířek dnem vzhůru. Pres den postupně cibule pouští stavu a malý vždy dostane cca 3 lžičky a večer to nechávám u jeho postýlky jako desinfekci (už jen hrneček s talirkem) a ráno vyhodit 🙂 nic tak nezabírá, jak toto 🙂

elinka90
24. říj 2022

@galatea_a nakrajim cibuli ba kosticky. Zaleji medem. Necham par hodin odstat a davam pres den kazdou hodku po lzicce. U nas opravdu zazrak

galatea_a
24. říj 2022

@elinka90 Díky. A dáváš tedy jen tu šťávu (co vyteče z cibule + med) a nebo podáváš i tu cibuli?

mourovatakocka
24. říj 2022

@mendoza Často je kašel od rýmy, ale dceři se posledně spustila pořádně rýma až po pár dnech kašle, když jsem zkusila napařit nad hrncem s bylinkami.

konidana
24. říj 2022

U nás na dcery školkový suchý kašel (z přetopení a koncentrace hodně dětí) zabral jen čas. Sirupy, kapky, pomáhaly jen nepatrně. První rok ve školce prokašlala skoro celý, druhý už jen třeba půlku a třetí čtvrtku. Ve škole už dobrý🙂

mendoza
autor
24. říj 2022

Ahoj všem moc děkuji za odpovědi a rady něco z toho vyberu a dám vám vědět jak to dopadlo

sticker
mendoza
autor
24. lis 2022

@jipe Ahoj tak zatím ještě stále bojujeme s kašlem přes den je to v pořádku ale začne to v noci. Zajímavé je že je třeba týden klid a pak zas kašle celou noc už vážně nevím. Holky prosím opět o radu děkuji.

marge_s
24. lis 2022

@mendoza co mudr? To muze byt cokiliv od zadni rymy po astma 🤷🏾‍♂️

sebinka123
24. lis 2022

@mendoza syn to má podobné jako vy, začne kaslat a někdy i zvrací. Pokud kašel nemá tolik rozjetý, tak docela pomáhá solná svíčka. Když vidím ty výsledky s tou svíčkou, tak jsme teď začali chodit do solné jeskyně, tak jsem zvědavá, jestli to celkově pomůže.
Jinak ze sirupu synovi na noc docela zabírá robitussin. Má i takovou příjemnou chladivou chuť.

jipe
24. lis 2022

@mendoza my jsme ted byli na alergologii, výsledky z krve ještě nemáme, ale konstatována zvýšená dráždivost průdušek, tak dostali léky a pro případ potřeby ventolin do dýchátka. Zkus nějaká antihistaminika na noc. Ještě jsme teda dostali žádanku na orl