Nemoc ruka-noha-pusa. Jaký byl průběh?

urtica
16. říj 2019

Ahoj holky, jak u Vás nemoc probíhala? Měl jste někdo delší průběh? U dcery začala cca před 14 dny zvracením, pak se cca tři dny nic moc nedělo, posléze se začaly objevovat pupínky v obličeji, pár na ruce, do toho zv. teplota. Nemoc cca týden stagnovala v podobném stavu, teprve po deseti dnech se dcera řádně osypala - hlavně v obličeji, ten má "puntíkovaný" komplet celý a objevily se i drobné puchýřky na nohách. Všude se píše, že vyrážka svědí, což není náš případ, afty také nemá. Zatím stále není úplně fit, je hodně unavená - zvažuji, zda ještě počkat nebo jít k dr., zda se vůbec jedná o sedmou nemoc...? Díky moc za případné reakce..

zizlikova1987
16. říj 2019

Právě to máme,, za sebou "
Obě děti afty v puse ( syn víc) asi 5 den po vysevu aftu šly na řadu ruce, osypaný minimálně, o 3 dny pozdeji nohy, úplně brutus ( syn opět víc)
Teplota žádná, bez zvracení. Celé to trvalo cca 10 dnů. Poté už žádný nový pupínek, jen hojení.

Chytla jsem to i já a manžel. Pár aftu v puse oba. Já asi 10 pupínku na rukách,a pár na noze.
Manžel bez aftu, ruce jak jeden pupínek, a nohy taky hodně. Oba bez teplot,zvraceni.

naty89
18. říj 2019

Ahojky, taky mi to pred tydnem malá (15měsíců ) chytla. První to začalo horeckama které trvali 2dny a pak se osypala. Pár pupínky na ruce a pár na noze a teda měla plnou pusu aftu. Kapala sem fenistil kapky a kapky Kaloba. Už je to 6 dní a už se ji to všechno ztrácí. Je to ale jinak pěkný hnus a nechapu kde k tomu přišla 😞😔

mischel117
31. črc 2022

@urtica máme teď čerstvé za sebou. Dcera v pátek přišla že skolky,že ji bolí hlavička a měla horecku. Lehla si.vyspala se a v sobotu ránu byla v pohodě. V neděli ráno cervene pupínky na rukách a nohách. Afty v puse naštěstí nebyly.v pondeli jsem poslala dr. Fotku a jak ji je.dr potvrdila 7.nemoc.prvni dva dny ji strasne svedilo a ,,pichalo,, nohy a rucicky. Koupili jsme na to sprej a na svědění prášky na alergii co máme.do týdne pupínky byly pryč.zacaly puchyre jak kdyby se loupání stará kůže. Po 14 dnech začaly slezat dva nehty. Máme doma 7leteho syna a nechytil to. Dcera 5 let.

urtica
autor
1. srp 2022

@mischel117 Děkuju mischel, i když je to tři roky stará diskuze 🙂. Ale před dvěma měsíci jsem ji prodělala sama a bylo to docela maso...

mischel117
1. srp 2022

@urtica to se omlouvám. Na mne to vyskočilo jako nová diskuze a na šatům jsem se už nedivala