Nemoc ruka noha pusa. Může se projevovat jen jako afty?

not_blond
6. pro 2019

Ahoj maminky, potrebuji vas nazor.....

Dcera ma od pondeli asi tri afty. Nikdy driv je nemela, ale predpokladala jsem, ze to ma z jidla. Pekly jsme o vikendu pernicky a ladovala se u toho syrovym testem a polevou. Koupila jsem mast a kloktadlo a docela to pomohlo, vcera i dneska uz jedla celkem normalne. Jinak ji neni nic, zadne teploty, vyrazka, jen nam prisla tak dva dny trochu unavenejsi a protivnejsi.... No a dnes ve skolce cedule, ze se objevila tato nemoc. Rikala jsem to ucitelce a ta si pry nemysli, ze to s tim souvisi, kdyz nemela zadne jine priznaky..... Ale me to prijde zvlastni, kdyz afty nikdy nemela a kdyz se objevi tak zrovna ve skolce vypukne tahle nemoc? Myslite si, ze je mozne, ze by ji prodelala v nejake ultra lehke forme a zustalo jen u te pusy? Nebo mam cekat, ze se to jeste rozjede, kdyz to ma od pondeli?

leniczka23
6. pro 2019

Ja si taky myslim ze to ruka noha pusa nebyla..mela by alespon par pupinku na rukach nebo nohach, a urcite se uz neosype..nicmeme tu ultra lehkou formu nevylucuju, ale myslim ze spis ne.

23363
6. pro 2019

Může i nemusí. Moje malá měla tuto nemoc dvakrát a pokaždé úplně jiný průběh. Taky bych ale spíš řekla, že to pusa ruka noha nebyla.

lida9
7. pro 2019

nas prubeh pred par tydny : syn mel jeden vecer teplotu nic hrozneho, pak afty v puse, par dni nejedl, pak byl ok a sel do skolky... ve skolce cedule s vyskytem pusa ruka noha, taky jsem si nemyslela, ze to bude ono, ale za par dni se mi udelali pupinky na rukou, ktere fakt bolely, jinak jsem nemela zadne priznaky... takze si zpetne myslim, ze pusa ruka noha u nas probehla, jen mirnejsi forma🙂

not_blond
autor
7. pro 2019

@lida9 dekuji, ale syn uz teda pote zadne priznaky nemel, jen ty afty? Ja taky od vcerejska citim krk a udelal se mi aft, ale me se delaji..... Ale dceri se zatim nic nepridalo

lida9
7. pro 2019

@not_blond ano jen ty afty... ja zas jen ty pupinky... takze poucka teploty+pupinky a afty nemusi byt vzdy u vsech...