Nesestouplá varlátka, máte zkušenost s léčbou?

glimmer
27. říj 2014

holky, malej (2 r) měl od malička při všech kontrolách vždy obě varlátka v pytlíku, je to i ve zprávách z nemocnice, z prohlídky od doktorky. Je to cca 2 měsíce co se mi zdálo, že má Vítek pytlík nějaký "prázdný" ... nemohla jsem mu nahmatat jednu kulku. Jeli jsme druhý den k doktorce, prohlídla ho a řekla, že mu putuje do třídelnýho kanálu (nebo tak něco). Když Vítek leží, tak se mi občas podaří varlátko sešoupnout kam patří, ale nedrží tam.
Doktrorka nás objednala na endokrinoligii do Ústí nad Labem, ale ještě nám nepřišel termín. Jde mi o to, že jsem na netu četla, že by se to mělo operovat ideálně nejpozději do 2 let věku dítěte. Máte s léčbou nějaké zkušenosti?
Díky za rady.

nonacek
28. říj 2014

@glimmer Ahoj jednou jsem byla ze synem na kyčlích a pan doktor my oznámil ze synovi chybi jedno varlatko posílal mne od čerta k ďáblu.......... a nakonec zjistily ze to je v pořádku,a vysvětlení jsem dostala,ze když ho lékař prohlížel tak ze synovi byla zima a varlatko zalezlo... dnes je mu 10 let a vse ok.

uzivatelkalucie
28. říj 2014

Můj bratr byl jako malý na operaci, kvůli tomu, že mu nesestoupilo jedno varle. Už je to ale 23 let 🙂
Bylo to hrozný. Byl sám v Mostě. Když si ho naši jeli vyzvednout, tak byl celý unudlený a zapomněl mluvit 😖 Dnes je naštěstí zdravotnictví někde jinde.
A brácha je ok.

zuza1012
28. říj 2014

@glimmer synovi varlátko taky nesestoupilo. Naše doktorka nás nechtěla posílat na endokrinologii, prý se to hormonálníma injekcema nespraví, že je tam spíš nějaké vazivo, které brání tomu sestoupení. Objednali jsme se v roce a půl do Brna do dětský nem. Byli jsme tam 3 dny. Malej to zvládl naprosto v pohodě. Teď mu budou 3 roky a jizvička skoro není ani vidět.

editah222
29. říj 2014

Můj syn měl také jedno varle nesestouplé, zjistilo se to hned po narození na UTZ. Na operaci byl v roce a vše bylo a snad je v pořádku. Bohužel varle nešlo dát až na místo kam patří, má ho "přišité" výš, ale je funkční. Zároven mu byla operována i kýla a na operačním sále byl víc jak 3 hodiny, pak doktor se snažil, aby varle bylo co nejníž. Standartně se jedna o krátko operaci max. hodina.
Po 3 letech nejsou jizvy vůbec viditelné.