Neštovice - jak dlouho se vysévají a hojí?

romantika
18. led 2015

Pekny vecer,aktualne bojujeme s neštovicemi,prosim jak dlouho se vysevaji a hoji se ty puchýřky.Prvni se nam objevili ve stredu vecer a porad jedou další a další a ty puchýřky ze ctvrtka se porad ne a ne nejak hojit ci vyloupnout. Je to standartni? Dekuji za tipy

hojda
18. led 2015

Já myslím, že ano, chvíli to trvá než zaschnou, ta čirá tekutina se mění v bílou a pak to zasychá.

tkanicka
18. led 2015

oběma dětem se objevovaly nové asi 4 dny, ty z prvních dvou dní byly největší a nejdéle se hojily. Ty poslední byly hned pryč, nedělala se na nich taková ta krustička. Hojení něco málo přes týden, jen ve vláskách zůstaly stroupky déle

krystalka
18. led 2015

@romantika - synovi neštovice začaly vysokými horečkami a pomalu se osypával skoro týden, po celou tu dobu trvaly i ty teploty, potom najednou klesly a puchýřky se začaly hojit a zasychat...myslím, že ty první se taky hojily nejdéle....to trvalo další zhruba týden a pak byl ještě týden hodně unavený, ve finále jsme byli doma prakticky celý měsíc, než šel zase do školky....ale jinak zvládal všechno v pohodě, i přes ty teploty mu bylo docela dobře, jedl normálně, spal taky dobře, ani ho to moc nesvědilo...tak ať to máte brzy za sebou 🙂

janovkov
18. led 2015

U syna nešťovice trvaly celkem 14 dní, u dcery tři týdny, přičemž u ní "akutní fáze" nových a nových puchýřků trvala něco málo přes týden, u syna necelý týden. Jinak obě děti měly spíše lehčí formu, bez horeček a komplikací.

romantika
autor
18. led 2015

Dekuji moc, to odpovida, ty první ještě nejsou zahojeny a jsou obrovske a nove se hoji rychleji. Tak my točíme 4-5 den tak snad to nebere uz to druhé faze, ale zatím porad nove a nove. Horecky taky jen první den, ale presli jsme do toho od infekce ruky nohy usta tak uz je dost nervozni. A mohu se zeptat osvědčilo se vam něco na hojeni, aby nebyli jizvičky apod. Malemu bude 19m.

@janovkov
@krystalka
@tkanicka

krystalka
18. led 2015

@romantika - my jsme mazali jen tímhle http://www.originalatok.cz/kosmetika-dle-pouzit... - poradila nám to naše babička - dětská lékařka v důchodu 🙂, nelekni se názvu, když si přečteš popis, tak je to opravdu vhodné na spoustu věcí, u nás se to moc osvědčilo, krásně to chladí, vysušuje, působí antisepticky....není od toho všechno špinavé, jako od pudru, neucpává to pokožku a syna ty puchýřky prakticky vůbec nesvědily, takže se neškrábal a jizvičky nemá prakticky žádné, kromě asi jedné, kde si to rozškrábal, protože mu to vadilo, jak si po tom přejel rukou, nechtěl tam ten stroupek mít...ale jinak se všechno krásně zahojilo 🙂

tkanicka
19. led 2015

@romantika my dostali predepsany imazol. Ani jeden se nedrbal. Dcera nema zadnou jizvicku. Syn jednu na zadecku, kterou drel lem plinky a jednu vedle jizvy v oboci po uraze, kterou cas od casu drbe, tak si to drbal s tim.

romantika
autor
19. led 2015

@tkanicka super imazol mam, no mi to taky mame tak blbe pod plinkama a nejhur se to tam hoji. Jinak se taky moc neskrabe spis je nastvany. Ale ma to tak vsemozne blbe i mezi prstíky ze o to jak pisete zavadi nahodou.Dneska sesty dena porad jedou nozky, snad uz se to zlomi.

tkanicka
19. led 2015

@romantika Tak náš malej si to docela užíval, dcera to měla před ním a on jí ty pupínky a mazání doslova záviděl a chtěl taky, no tak se pak za 14 dní taky dočkal. A pod tou plínkou je to fakt nejhorší, ty se hojily nejhůř, jak to nemohlo moc dýchat, ale bez plínek to u nás zatím nejde. A protože měl i trošku srajdu k zoubkům, tak o to to bylo horší, protože to měl pořád i máčené ☹ Ale i tak to nakonec všechno zmizelo.
Úplně poslední se jim udělaly jen takové malé červené puntíčky, ty zmizely do večera. Nebojte, už to brzo skončí 😉 Navíc jestli to má po nemoci, tak to bývá horší. Na to mě doktoka upozorňovala u dcery, protože je chytla hned po nachlazení, ale ta jich měla paradoxně málo a ani teploty neměla.

gabrielaben
20. led 2015

Dobrý den, já se připojím. Taky se nám udělaly. Ve čtvrtek nás pustili z nemocnice( měla píchané ouško, našli jí tam stafylokoka a nesnesla atb, tak jí je museli dát kapačkou) no a v neděli ráno jsem našla první 2 puchýřky. Asi skrz to jak byla nemocná, tak to má asi trochu horší. měla jen lehce zvýšenou teplotu, ale teď ráno když jsem ji mazala tak jsem jen na obličeji napočítala přes 40 pupínků:( ty z neděle už jsou vystouplé jako beďary :D a myslím, že už pomalu zasychají. No nic méně. pipinu jich má plnou, zadeček taky...Dr, že jí máme dělat sedavé koupele z heřmánku a hypermanganu. Mazat ji mám tekutým pudrem. No ale, myslíte že bych ji tím hypermanganem popř heřmánkem mohla opláchnout opatrně celou? Hypermangan prej působ "nesvědivě" tak že bych jí ulevila...Vůbec nespinká celou noc si to drápe...dali jsme jí i diasepam aby se zklidnila a teda moc to nezabralo...fenistil nezabírá...Tak mě napadlo ji vykoupat v tom hypermanganu, a lehce osušit a třeba na noc jí to namazat teetree olejem...Co myslíte? Má je od neděle, tak že třeba zítre nejlíp dnes bych ji namočila?Je jí 15 měsíců. děkuju za rady. Jsem už bezmocná...od půlky prosince marodí, od 2 měla jedny antbiotika na průdušky, pak ty na ouško, a včera je konečně dobrala :( chtěla bych ji co nejrychlejc pomoct.