Neštovice u novorozence/kojence od sourozence

luciiinka87
31. črc 2016

Ahoj, potřebuju radu někoho znalejšího - mám termín porodu v půlce prosince a tou dobou i 3 letou dceru, která teď od září nastoupí do školky. Vzhledem k tomu, že je to jednotřídka, je výskyt různých nemocí asi o to vyšší. Nebude problém mít malou doma od začátku prosince nějakou dobu, byť mi bude líto, že sotva si zvykne na školku, zas z ní na cca 2 měsíce vypadne, ale bojím se, aby mi nedotáhla domů neštovice. Je možné, že nebudu kojit a miminko bude na UM. Mám nechat dceru naočkovat na neštovice? Nebo jak to řešit? Zas se mi nelíbí, že vakcína je prý na cca 7 let, to už bude velká a neštovice už nejspíš nikdy neprodělá... :-/ Co je nejlepší udělat? Samozřejmě se půjdu poradit s doktorkou, ale kdybyste měl někdo zkušenost, sem s ní. Díky moc.

nutricnihodnota
31. črc 2016

@luciiinka87 Nechala bych ji doma. Ta vakcína není zrovna spolehlivá a případná nákaza má pak ještě horší průběh. Navíc, to nejsou jen neštovice, co bude tahat ze školky. Ze začátku marodí školkový děti v jednom kuse.

aninousek
31. črc 2016

Ahoj mám také dítě narozené v prosinci předčasně a starší normálně do školky chodil ,školka je větší riziko nákazy ,ale stejně s ní nebudeš sedět doma takže to chytne jinde já bych jí ve školce nechala

mrskato
31. črc 2016

Osobně bych to neřešila. Dcerku bych poslala do školky. Nám se má druhý prcek narodit teď v září, dcera sice chodila do školky už loni, ale přibudou nováčci a s nimi nové nemoci. To bych dceru nemohla pustit do školky vůbec, kdybych furt řešila nemoci. Nakazit neštovicemi jsem se ji snažila letos v dubnu a nevyšlo to, ale je pravda, že celý červen jsem ji nechala doma, protože v polovině června jsme jeli k moři a na konci června jela k moři zas s našima, nechtěla jsem, aby ty neštovice chytla a vysypaly se jí tam, měla by zkaženou dovču, nicméně ve školce ale měli v tu dobu úplnou epidemii, polovina školky byla doma s neštovicema. Asi bych to řešila až to bude aktuální, příp. omezila školku v tom prosinci, ale je to škoda, budou besídky a čert a Mikuláš, Vánoce, ve školkách bývají akce. Očkovat bych ji nenechala.

drakenn
31. črc 2016

Taky jsem to tak měla. Starší chodil do školky. Hodně jsme posilovali imunitu, vitamíny, ovoce, ovocné šťávy.
Neštovice starší prodělal cca v březnu, malý se osypal pouze 4mi neštovičkami. Tím to haslo. Byl plně kojený a dr říkala, že to už má asi za sebou, ale že mohu počítat s tím, že neštovice prodělá ještě jednou. Zatím má 5 a ještě se tak nestalo přestože ve školce neštovice byly.
Za mě prcka do školky dej, cokoliv můžete chytit i v obchodáku nebo od domácích návštěv

tahejhula
31. črc 2016

Mela jsem takto doma starsi deti asi pet mesicu. Detska lekarka jim napsala papir pro skolku.

sara84
31. črc 2016

Normalne do skolky chodil, byd onemocnel,tak mimi nic nechytlo. A to mel napr. Hned z kraje zanet spojivek...a ja jsem si behem dne alespon odpocala a syn se nenudil...Neresim to, onemocnet muze i v cekarne u Mudr. Kdyz pujdete s mimim..a treba zrovna nestovice u nas ve skolce za 2r nemel nikdo...