icon

Nevim, proč to dcera dělá

zuzanasimova
30. črc 2015

Moje 3,5 letá dcera asi 2 mesíce kazdou chvili dělá to že si lehne na břicho ruce dá pod sebe a chytne se na lulině a zatne vsechny svaly .Stale ji napominam aby to nedelala ale ona si zaleze kde ji nevidim a dela to porad. Pak je cela spocena.Nevim co s ni prcina ji nesvedi ani ji nema bolavou.Nemate nekdo zkusenosti s necim podobnym?Dekuji vsem za nazor.

lauranosi
30. črc 2015

Masturbuje 🙂))

maagda
30. črc 2015

@zuzanasimova přesně jak říká lauranosi, moc bych ji za to nenapomínala, znám jeden příklad. Nedávno jsem seděla s kámoškou a jak to znáte u vínka se dobře vykládá a říkala, že se taky hrála jak byla malá a že ji mamka pořád okřikovala a pak měla v pozdějších letech problém mít s klukem sex, prý si myslel, že je to něco zlého. Až postupem času se to začalo zlepšovat.

zuzkka88
30. črc 2015

Hlavně ji za to netrestat, mohla by mít z toho doživotní psychické následky (v negativním slova smyslu).

mjanca
30. črc 2015

chce to dceri vysvetlit, ze to muze delat, ale kdyz ji nekdo nemuze videt, napr. vecer v posteli 😉

lauranosi
30. črc 2015

Přesně tak, pokud to dělá moc často, tak odvést pozornost, zabavit jinak, asi se nudí 🙂 ale rozhodně je to normální a zdravé chování dítěte, v případě, že to rodiče tabuizují a zakazují, tak jsou z toho dost často problémy v dospělosti s přístupem k intimitě a sexu. 🙂

yildiz
30. črc 2015

je to normalni ve svem veku objevuje telo....myslim, ze tim prosla vetsina deti a vetsina z nas....urcite netrestat , odvest pozornost, zamestnat ....ja jsem ted posledni dobou taky nacapala dcerku s polstarem pod sebou 🙂 jsou ji 3 roky .. tak ji jen oslovim...a proste odvedu cin nekam jinak 🙂 a je to ...

jjustyna
30. črc 2015

Neteř to taky kolem toho třetího roku dělala. Nevím, jestli se pak začala schovávat nebo to přestala dělat, ale nějakou dobu to trvalo. Dokonce se s tím chlubila, že si "lechtá pipku", tak se muselo vysvětlovat, že se s tím nechlubí ale schovává

roseinka
30. črc 2015

Přesně, hlavně nezakazovat, neokřikovat. Vysvětlit, že se to dělá v soukromí. Nikdy nezapomenu, jak jsem to udělala jako malinká ve školce v postýlce při polední pauze a učitelka mě seřvala, že se to nesní takovým způsobem, že jsem z toho měla takové trauma, že si to pamatuju dodnes (a to mi byly tak 3-4 roky). V pubertě jsem si pak myslela, že masturbace je špatná a až když jsem si o tom začala číst, tak jsem zjistila, jak špatná byla reakce učitelky.

elen222
30. črc 2015

moje dcera dělá přesně to samé a jsou jí 2 roky 🙂), většinou když jde po obědě spát, neusne jinak, než s rukama pod sebou a má tam ještě danýho plyšáka. Když ji večer uspávám, někdy u toho začne pořádně funět. Tak ji občas řeknu jen ať už spí a nechá toho 🙂. V září nastupuje do školky, tak jsem zvědavá, co paní učitelky na to budou říkat, když ji takhle po obědě uvidí v postýlce.....

lenjii
30. črc 2015

Ano, přesně. Masturbuje. Holčičky jsou vášnivé 🙂 Ta moje to dělá už dlouho,.. nemá se s tím nic dělat ani to zakazovat... Dělala jsem to já i moje sestra jako malé... To přejde, jen to bude dělat na tajnačku 😉

pavlapl
30. črc 2015

Moje dcera to dělala taky. Prostě masturbuje je to v tomto věku normální.

makiska1
21. kvě 2016

Holky téma je už neaktivní, ale třeba mi někdo z vás odpoví... moje dcera (21m) také masturbuje, to bych neřešila, jak zde píšete, je to normální a rozhodně ji za to nechci nijak kárat a napomínat, ale ona to dělá ve většině případů na někom... nejčastěji na mě, když si na mě sedne, nebo když usíná, chce usínat tak, že si lehne na mě, no a jede... až je celá zpocená, udýchaná... ale usne u toho... mám nějak řešit to, ať to nedělá na lidech? To by ale znamenalo ji vůbec nechovat... :-/

soyevita
21. kvě 2016

@makiska1 Dcera mastrubovala už od 10měsíců.Ale to aby mastrubovala na někom ,bych jí nedovolila.Snažila bych se jí to vysvětlit.Správné mi to rozhodně nepřijde.Dceři jsem to nikdy nezakazovala.Ale pokud to dělala přes den,tak jsem se jí snažila okamžitě zabavit a byl klid.Večer v postýlce a o samotě,ať si dělá "co chce".Brzy to pochopila.Skoro dvouleté dítě chápe spoustu věcí,možná víc,než si myslíme.
Jak by na mě začala mastrubovat,tak bych jí okamžitě odkládala.Nijak netrestala,nebo nekřičela

makiska1
21. kvě 2016

@soyevita jenže jak to mám udělat, když chce usínat na mě, mám ji sundat, i když bude plakat? Fakt nevím jak toto řešit... když je to přes den, tak pozornost odvedu, ale na to usnutí fakt nevím...

tamarila
21. kvě 2016

@makiska1 A co zkusit ji uspávat u sebe, ale v nějaké poloze která to nedovoluje? Když ji chytíš třeba klasicky do náruče? Pokud je zvyklá na svoji usínací polohu, tak se asi bude nějakou dobu kroutit a kňourat, ale zvykne si.

simik_88
27. lis 2017

Dcera taky mastrubuje.. Teď je jí 5, ale potýkáme se s tím už skoro 2 roky.. nejdřív jsem ji nechávala, potom vysvětlovala, potom usměrňovala, ale teď už musím zakazovat.. nedá si chvíli pokoj ☹ Vesměs je s ní mladší bráška a jí je to jedno, protože jsem milionkrát řekla, že když už, musí být sama.. dokonce už i učitelka ve školce nás odkázala na psycholožku.. co s tím???

bayt
27. lis 2017

@simik_88 Mně to přijde na psycholožku fakt přehnané. Co nejdřív trpělivě a pořád dokola fyzicky zamezovat a odvést do pokojíčku nebo koupelny, aby měla soukromí? Možná tohle vysvětlování úplně nepomáhá.

Nebo možná ani neví, proč má být sama, takže bych jí zkusila vysvětlit, co je sex, masturbace, proč se to dělá mimo lidi. A že to ostatním lidem prostě vadí, když to vidí. Samozřejmě nějakou formou, kterou by ona pobrala. Možná najdete i nějaké video nebo tak na tohle téma.

simik_88
27. lis 2017

Já sama jsem měla do 17 zakazované pomalu i líbací scény ve filmu, takže právě vím, jak to může osobnost negativně ovlivnit.. proto jsem měla takovou dobu relativní trpělivost.. kocr dobře ví, co dělá.. dokonce u toho z gauče sleduje mě, jestli k ní nemířím.. je to náročné 🙂

sarkar
27. lis 2017

jsem někde i četla, že je naopak super, když se ženy naučí masturbovat a poznat, co jim dělá dobře...minimálně chlapi to pak při sexu ocení, když je žena navede k tomu, co se jí líbí a co ne...Akorát jak píšou holky výše, naučit jí, že je to jako se šťouráním v nose - dělá se to tak, aby nás přitom nikdo neviděl 😀