Noční kašel, je to následek virózy?

finlay
6. zář 2015

Dcera měla nějakou virozu - začlo jí to dvěma dny horečky, pak dobrý, pak z toho dostala rýmu. Už je to dva týdny, přes den občas nudli utřeme, kašel nic - ale jak padne večer a hlavně v noci - má trochu plný noc, většinou ale jakoby sucho, co nejde vysmrkat, ale vždycky se dost rozkašle. Stalo se vám to taky? Je to ještě následek té virozy? Nechci ji tahat k dr. Za jak dlouho vám takhle kašel odezněl?

petradova
6. zář 2015

Nase obe dcerky trpely na nocni suchy a drazdivy kasel dost casto.Nekdy to nemelo daleko do zvraceni.Nejdrive zabiral Stodal,ten jsme pouzivali v techto pripadech tak dva roky-jako je to zvlastni,ale kdyz zacala jedna z nich kaslat,zabral temer okamzite.Posledni dobou ale uz tak nezabira,nevim co se zmenilo...Koupila jsem tedy obyc zvlhcovac vzduchu,a pri nachlazeni a suchem kasli davam v noci pobliz jejich posteli(s par kapkami eukalyptoveho oleje).To nam pomuze vzdy.Dale je super Ventolin(ale je asi jen na predpis) a nebo Dithiaden,po nem v noci i krasne spi a kasel je nerusi ze spanku.Davam pulku tabletky.

no_title
6. zář 2015

holky, to může být astma. Taky jsem s tím měla problém, byť jako dospělá, prokašlala jsem 3 měsíce, dokonce mě kašel i dávil, tak mě léčili na černý kašel (už na něj nejsem očkovaná a příznaky odpovídaly), no a nakonec se zjistilo, že je to astma :-/
Mmch, noční kašel je pro astma dost typický.

finlay
autor
6. zář 2015

Tak já to zatím připisuju té viroze, kašel a rýma trvá docela dlouho ne?

ajka198
7. zář 2015

@finlay malý měl laryngitidu, zůstala mu potom rýma a kašel. Snoplí už týden, ale horší byl ten kašel. Taky přes den nic a v noci šílené. Dávám mu Prospan - jitrocelový sirup na kašel a měl třikrát zábal na průduškách a najednou jako když usne a kašel přestal. Ten zábal je u nás léty ověřený a krásně zabírá, i když to není nadvrakrát příjemná záležitost. Jako malá jsem to nesnášela.