Nohy do X a 3 kapy Vigantolu, máte zkušenost?

dorje
12. kvě 2016

Rada bych se zeptala, jestli mate nekdo zkusenost, ze lekar predepsal rocnimu diteti 3 kapky Vigantolu. Dcerka ma nozky do X, ale cetla jsem na netu, ze je to normalni. Od roku ji musim davat 3 kapky vigantolu, a pry uvidime, jestli se to zlepsi. Pritom ma vitamin v UM, v mlicku s kasi je ho hodne... Bojim se, jestli 3 kapky nejsou moc:(, cetla jsem, ze predavkovani je velice nebezpecne a ze krivice je u nas velmi vzacna.

eva118
12. kvě 2016

S klukem jsem chodila na ortopedii kvůli kyčlím dlouho a v roce a půl mi ortopedka řekla, že má pořád nohy do x a že už je to na hraně. Takže v roce bych to asi taky tolik neřešila. Nohy má teď krásně rovné o vigantolu se ortopedka tenkrát vůbec nezmínila.

dorje
autor
12. kvě 2016

@eva118 prave, take bych to neresila, proto me zajima, jestli ma nekdo rovnez zkusenost s takovym mnozstvim vitaminu d, jestli to neni prehnane

andrisek123
13. kvě 2016

@dorje nam jsou 2 mesice a davame 2 kapky denne.

gracinka7
13. kvě 2016

Kamarádky holčička rychle roste, bolí ji z toho nohy, dostává 12 kapek. Jsou jí 3 roky.
Jinak se dávají 2 kapky od narození. 3 kapky většímu dvouletému dítěti určitě neublíží.

bajana
13. kvě 2016

@dorje skusenost nemam, ale verila by som lekarovi - na internete je ttoho popisane....

dorje
autor
13. kvě 2016

@gracinka7 ja mam rocni dite 8,5kg:(
Ale dekuji za zkusenost

dorje
autor
13. kvě 2016

@bajana bohuzel nasi lekarce verit nemohu a na internetu jsem o davkovani vigantolu nic nenasla

dorje
autor
13. kvě 2016

Teda krom pribaloveho letaku, dle krereho se maji davat max 2 kapky...

astyna
13. kvě 2016

Občas mi ukápne ruka a dám malému 6M synovi do mléka 2 kapky, to je pak den na ... Jakmile mu to nekápnu, nebo jen jednu, tak je to absolutní zlatíčko 😎 3 kapky jsou už podle mě fakt moooc, ikdyž je to už velká slečna. Doktorka to asi hodnotí tím, že chce "zpevnit"kosti, tak proto Vám to nasadila tak vysoce. Pokud dítě má vit.D ve stravě, nebo je hodně na slunci, tak proč kapat? Také nedávám, když jsme celý den venku a na malého svítí do kočárku...Předávkování se projeví pak hrozným řevem, bolestem bříška, a je jedno, zda má Vigantol nebo Baby-D kapky...

astyna
13. kvě 2016

@dorje

Co se týká křivice - vzácně se o ní ještě dozvíš, ale moje máma má alergii na mléko. Je jí ale už 66 let a předtím to nikdy nikdo neřešil, protože jí po mléku nebylo dobře. Tak ho nepila - nikdy více, ani mléčné produkty, ani sýry, nic podobného (průjmy, zvracení, nebylo ji dobře...). Ale má ráda mák 😎 a je pořád venku a křivici nemá 🙂

kolibrik007
13. kvě 2016

Vigantol mame od 14 dni a kapku denne(dle doporuceni lekarky,lekarnice a snad i letaku u leku). Jelikoz jsme se narodili v listopadu,doporucila nam MUDr. pokracovat s kapanim i po 1. narozeninach az do jara. Pak Vigantol nahradi slunicko. Chodime i k neurologovi a ten kontroluje jak mizi predni fontanela. Stale ji mame. Pokud by byla v 1,5 stale vetsi,tak se pry dava injekcne vyssi davka vitaminu D,ktera vetsinou pomuze. Nekdy fontanela mizi klidne ve 4 letech a je to take v pohode. Ale tusim,ze ta fontanela nejak s krivici souvisi. Doufam,ze tady neplacam nejake kraviny🙂 Kdyz tak me,prosim, omluvte. Myslim,ze nozky do X u takhle malych deticek, jsou normalni a bud se srovnaji nebo to muze byt i dedicne. Ale tohle vse by mel opravdu posoudit vas lekar. Jinak predpokladam,ze 3 kapky denne snad neublizi. To by vam lekar preci nedoporucoval.

rezza
13. kvě 2016

Při měknutí kostí 2-10 kapek🙂

bartovka83
13. kvě 2016

Nožky mírně do X jsou u malých dětí normální. Většinou se to samo srovná. Jen je nutno vývoj sledovat. Synovi dali až ve 3 letech ortop. vložky a na noc dlahy, ale je fakt, ze to má celkem dost. Dcera měla taky X nosila pouze chvíli vložky a srovnalo se to samo.

iwurosima
13. kvě 2016

Ja bych se toho nebala. Malymu je 18 mesicu a davam od narozeni dve kapky denne.

dorje
autor
13. kvě 2016

Dekuji

blondynka400
13. kvě 2016

@dorje nohy do x jsou v tomto věku běžné. A vit. D. to určitě nespraví.... 😝 Navíc vigantol je syntetický vitamín a za mne udělá víc škody než užitku. Nemusíš se ale bát, že by vyloženě ublížil, ale je to zbytečné.

fidorka86
13. kvě 2016

vigantol je složením pěkný svinstvo. Koupila bych místo něj jinou alternativu. Kapičky od Jamieson nebo Swanson. Vigantol má hodně nežádoucích účinků v podobě bolesti bříška, kolik. Dcerce jsem dávala cca do 4m jednu kapku (víc kapek dr. neříkala), přes léto nedávala vůbec a v zimě dávala Swanson Vitamin D. Jinak známa mi říkala, že se i některé dítě Déčkem předávkovalo. Dostávalo ho z vigantolu a z UM.
Nožičky do X bych řešila se zkušeným fyzioterapeutem, ne s dětským, který není odborník na nožičky. Tady pěkný článek k nožičkám: http://www.nohynaboso.cz/wp-content/uploads/201...

dorje
autor
13. kvě 2016

@fidorka86 diky. Nam ten vigantol doporucili na ortopedii, kde nozky bleskove prozkoumali postavenim ditete na takovou prosklenlu stolicku, dolevse zrcadlem a nejakou stupnici. Zrejme shledali, ze odchylka je vetsi.. Rozhodla jsem se, ze pujdu k fyzio a necham si doporucit jeste jineho ortopena na konzultaci.

dorje
autor
13. kvě 2016

@fidorka86 jeste k tem potravinovym doplnkum. Jde o to, ze vigantol je lecivo a jiste, kolik toho vitaminu tam je. K vyrobe a prodeji doplnkumstravy staci se zaregistrovat a poslat papir na ministerstvo, nikdy nikdo nekontroluje, jestli a kolik toho tam je, pokud ten vyrobek zrovna nekdo neuda inspekci. Takze pro nas ok, ale pokud si ma byt clovek jisty, ze diteti s nejakym zravotnim problemem dava vit D, tak bohuzel jedine lecivo.

fidorka86
13. kvě 2016

@dorje jj. ono je lepší to konzultovat s více odborníky....s někým, kdo se stále vzdělává a učí se ve svém oboru, protože někdy mají dr. hrozně předpotopní a zastaralé názory a spíš uškodí než pomůžou ☹ Přeji, abyste našli řešení a nožičky se spravily!
Nemám tedy osobní zkušenost, ale hodně lidí říká, že se problém většinou spraví cvičením a zpevněním těla.
ještě by k tomu mohla něco napsat @eficenka. Je dětská fyzio. 😉

fidorka86
13. kvě 2016

@dorje vidíš, to jsem netušila. Mně jen vadí, že na vigantol je v ČR monopol. Přitom v Německu se vůbec nepoužívá ☹ Takže u nás zas někdo sedí na prameni. ☹

astyna
14. kvě 2016

Můj syn byl Vigantolem předávkovaný několik týdnů a my se pak mohli divit, proč je tak nevrlé miminko, že 🙄 Nedávám ho od 2.M, to máme Baby-D, ale hlídám množství - v UM je toho hodně, navíc ho lze získat už i ze stravy. A i mě se ten monopol nelíbí.