Novorozenec a dítě ve školce - nemoci
Ahoj holky. V lednu čekáme miminko, starší dcera chodí do školky. Vy, co jste měly děti v podobné věkové skladbě - jak jste to se školkou řešili po narození mimča? Nechali jste starší dítko normálně ve školce, nebo s Vámi bylo nějakou dobu doma - případně jak dlouho...? Děkuji za sdílení.
@urtica Prave no.. vim, ze jsme meli letosni podzim stesti, ale prave, ze mi to prijde, ze to az tak se skolkou nesouvisi.. clovek muze nemoc chytit kdekoli, presne jak rikas, muz treba neco dotahne z prace.. Ja bych na tvem miste holku dal posilala do skolky (pokud bude sama chtit) a nechala ji doma jen v pripade, ze by se tam rozmohla nejaka epidemie neceho, co by mohlo miminko ohrozit. U rymy bych doufala, ze pomuze imunita z kojeni.
Mám doma 3 letou a už 11 měs . A nechala jsem teď starší už měsíc doma . Starší chodila ze školky nakrapnutna a pal jsme marodili všichni . A to je mladší už 11 měs . Takže v případě novorozenete bych určitě nechala doma i dva měsíce .
@kittyy17
@makronka222
@lv
@vacel1
@marcelka287
@natysnovec
@fly80
@budouci_maminka
@leilinka1234
@karlajasmine
@petrasipkova1
@lida9
@leneee
@klea81
@pabka
@antoinet
@mirri7
@zmrzlinka
@priefi
@syrinxka
Holky, všem moc díky za Vaše zkušenosti a postřehy. Výhledově to vidím na to šestinedělí, tj. cca do začátku jara, pokud nezasáhne vyšší moc...děkuji!
Termín mam teď v začátkem ledna. Od září chodí dcera do školky, od půlky října se placame ve školkytidach ( rýma, kašel) teď už to vyvrcholilo atb. Ale i tak neplánují nějaké zůstávání doma, max týden po porodu a najdeme na normální skolkovy rezim. Jednak starší na školku moc ráda , stejně tak i mimco si bude muset zvyknout na režim a ja taky, vypravit dvě děti a sebe v zimě do i ze školky 😅🤯 . Kdyby to s nemocemi nešlo, teprve pak bych nechávala doma.
@gnozka jak píšu, dělat to tak budu, až ta situace nastane, kdyby byli častěji nemocní nebo to nedoporučila naše Dr. což jsem se jí ptala a nemá s tím problém. Už ted Bude 14 dní doma- nemoc + vánoce a po školce a kamarádech se jí stýská.
Starsi jsem od miminka nijak nesetrila společnosti, po týdnu z porodnice normálně do obchodu, návštěvy... nemocná je až teď se školkou a poprvé je důvod být doma, takže to opravdu budu řešit až by situace nastala.
@gnozka
@alubif Holky, já myslím, že z diskuze je patrné, že to má každý úplně jinak a každý, jak mu to vyhovuje - nebo i na základě zkušeností. Jsou tu maminky, co děti posílaly do školky od prvního dne a bez problémů, další , které z důvodů nemocí docházku přerušily a další, co by to vůbec neudělaly. Osobně chápu oba pohledy, protože na jednu stranu jsem dost úzkostná a nerada bych miminko ohrozila, na druhou stranu dcera taky miluje děti a vím, že třeba ten zmíněný rok, co tu též padl, by jako vyjmutá z kolektivu a ze školky na kterou si už zvykla a má tam kamarády, fakt trpěla...ono asi taky záleží, jak moc je mimčo náročné a nespavé, protože s dcerkou jsem fakt lezla po čtyřech a neumím do představit že ještě k tomu obstarávám nějaký smysluplný program staršímu sourozenci...ale třeba bude prcek jiný naturel - i to se stává..
Dcera měla 5 let když se syn narodil a chodila normálně do školky.
Tak treti se narodila v cervnu a nejstarsi chodil normal do skolky-mozna ke konci jsme odhlasili,ale to spis z lenosti 🙂)) a od zari chodili do skolky oba dva starsi-nejmladsi musim zatukat max trochu kasel nekdy ryma -úi k zubum)........ma uz 1.5 a je stale kojena....zatim se drzi 🙂)))) asi bych to v zime udelala pres sestinedeli 🙂)))
@drzticka81 Jj, k tomu jsem taky nějak došla - vyjde to cca do začátku jara...
urcite chodit...a zacit budovat imunitu i u mimina....nedivte se holky..ze jsou decka furt na hromade...kdyz je poraf izolujete a chranite....ja si nemoci nevsimam a rychle prejdou...doma jsme byli jen s nestovicema u doktorky jen na ockovani 🙂... zadne leky ani vitaminy jim nedavam...proste totalni ignorace a obe decka....byt jsou to takovy nedomrlci 🙂... jsou zdrave

@karlajasmine Chápu. Naše malá proležela tento listopad se zápalem plic...ale jak jsme později vydedukovali - tu nemoc zřejmě nedonesla ze školky, ale chytla ji od manžela, který ji zas donesl zřejmě z práce (MHD). No, a muž bude samozřejmě po nějakých prvních 14 dnech dál jezdit vlakem a dál bude chodit do práce..