Období nemocí ve školce. Kdy pomine?

janule1940
22. led 2020

Dobrý den.Máme doma malé miminko a dcerku,která je letos poprvé ve školce.Když se miminko narodilo,zůstala dcerka s námi doma.Nudí se a už se těší do školky,ale chci ji tam dát,až pomine období nemocí a bude malá pravděpodobnost,že ze školky dotáhne nějakou nemoc.Prosim zkušenější maminky,které mají děti ve školce už více let-kdy pomine období nemocí ve školce?konec března by už šel?díky

veronikav31
22. led 2020

@janule1940 upřímně?nikdy.první,rok dva jsou náročnější na nemoci.Během školního roku se můžou objevit ve školce vši,neštovice.Dcerku máme ve školce 2.rok, synovi bylo 6 měsíců když nastoupila.Jelikož ji ráno se synem vodím a v poledne vyzvedávám ze školky,tak se tam s dětmi s rýmou a kašlem potkáváme.Ale musím říct,že jedinkrát syn od dcerky dostal rýmu a kašel, jinak se naprosto míjí,syn je držák a rýmu mívá minimálně a dcerka taky moc ne.

makra1988
22. led 2020

Jsem těhotna, malý začal chodit od 1.1.do skolky, aby si navykl. A jejda minuly týden skolkovy moribundus a nemoc, co jsem nikdy nezažila. Doktor říkal, dvakrát do měsíce, než si zvykne. Hihi. Sestrenka má tři děti, a pořád něco ze školky. Takže těžko říci, bude pořád něco než si tělo zvykne a záleží na malé jak je odolná. A já si n o svém synovi myslela jakou má imunitu a nee. Ale jen ať nabírá zkušenosti. Tomuto se nedá vyhnout, nikde

priscilla90
22. led 2020

Dcera chodi první rok do školky, ale většinu nemoci si vybrala vloni v jeslich. To jsem s ni byla každý měsíc doma... teď měla jen jednou rymu. A máme doma 3 měsíční miminko. Dcera byla doma něco přes týden, povedlo se nám to na podzimní prázdniny, ale pak hned do školky šla. Taky by se s námi doma nudila a já mám aspoň čas věnovat se malému. Každopádně k tvému dotazu, to nejhorší přejde tak v březnu, si myslím. Ale nemá asi moc cenu na něco čekat. Řekla bych, ze mladší nic nechyti a hrozba nemoci je vlastně po cely rok. 🙂

suromana
22. led 2020

Budu za chvíli rodit, syn chodí od září do školky. Plánuju ho stáhnout ze školky tak do dubna, uvidíme, možná i déle, sice byl zatím víc nemocný jen jednou, ale nechce se mi šestinedělí trávit na novorozenecké JIPce.

veronikav31
22. led 2020

Hlavně se taky podívej kdy mají děti jarní prázdniny🙂, u nás jsou právě v březnu a je pravděpodobné,že během nich bude klid a po nich to začne...

drzticka81
22. led 2020

Narodilo se nam treti v cervnu a od zari byli ve skolce ti starsi, chodili porad, ani me nenapadlo to nejak omezovat, asi i neco pritahli-treba loni-strevni chripec, to mela ta mladsi 1.5 a diky kojeni jsme neskoncili na kapackach si myslim, predloni pritahla dcera ze skolky moribunus, ktery skolil me-tak takhle blbe mi nebylo dlouho 🙂)) ja to nejak neresim, dej se vule bozi .-)))

suromana
22. led 2020

@drzticka81
Ono je podle mě trochu rozdíl mít novorozence na léto a nebo do období epidemie chřipky. V červnu bych taky neřešila a v září už má mimčo 3 měsíce.

veronikav31
22. led 2020

@suromana nám se syn narodil přímo do chřipkové epidemie a bezproblémů, chodili jsme hodně i mezi lidi a rýma nebo nemoc nebyla.

not_blond
22. led 2020

To se neda ohranicit nejakym datem 🙂 Ve skolce je porad neco. Moje dcery 5 a 7 nemely nikdy chripku, max rymu, jsou vuci virozam imunni... Ale ze skolky prinesly nestovice, molusky, impetigo a vsi a vsechno v teplych mesicich, takze to si nevyberes.

martt
22. led 2020

Bohužel si ne vybereš. Je pravda, že to teď asi rádi vic. Ale syn chodí do školky od září. Už byl 3 krát nemocný a vždy když jsem ho odhlasovala tak mi učitelka rekla ze to tam zrovna řadí. Ale třeba v loni v dubnu měli ve školce i rotaviry. A ted tam rádi spála. Takže podle mého názoru si nevyberes. Stačí jedno nemocné dítě ve školce a už to jede. A je jedno jestli je leden nebo květen.

tea18000
22. led 2020

To je fakt, že jak je velký kolektiv, tak je mezi dětmi pořád něco. Když to tak vezmu za minulý rok, v zimě řádily virózy, v lednu/únoru neštovice, poté epidemie chřipky, v květnu střevní chřipky, v létě anginy. Při miminku bych řešila nechozeni staršího sourozence do školky hlavně asi v šestinedělí a při chřipkové epidemii. Mladší syn se nakazil od staršího (byť ještě nechodil do MŠ) už ve třech týdnech a musel jezdit na penicilin. Zvládl to nakonec v pohodě, ale bylo to pro mě hodně náročné šestinedělí ☹
Neštovice pak prodělal v roce, chytil to od bráchy z MŠ.

marcicek84
22. led 2020

Tak prvni rok byl ve skolce ocistec cisteho casu do ni dcera z celeho roku chodila jen 3 mesice,druhy rok to bylo uz lepsi,to chodila tak,ze tam 3 mesice nebyla no a letos jedno podzimni ockovani a mame odchozeno 50:50 a to uz nam volali at prijdeme na MMR to urcite,do 6 lez cas,tak bych to videla v cervnu...
Jinak ty nemoci resot nebo neresit,no to je otazka,zalezi na imunite dcery jak moc je nemocna,pokud od zari moc nebyla,tak bych asi az tak necekala,pokud miminko kojite tak ma dost protilatek z materskeho mleka...

pabka
22. led 2020

Starší dcera za tři roky školky byla nemocná myslím 2x, viróza, nikdy jinak nemocná nebyla, max lehký kašel, rýma. Druhá se narodila v únoru a starší chodila do školky normálně dal. Nikdy ji ničím nenakazila. V první třídě školy chytla kde co, neštovice, spalovou anginu atd a mladší dceru nakazila téměř vším a to už ji byly 3 roky. Takže asi se to fakt nedá nijak ovlivnit.

aneta15
22. led 2020

@janule1940 mě přitáhla dcera neštovice ze školky v červnu. Synovi bylo 3/4 roku když je chytl byl plně kojeny a měl je brutální. Dcera pár pupínků a jemu vypadaly řasy, měl je v krku, zaparenou plinu, no přežili jsme to. Neovlivnis to ať je leden, březen nebo cerven

alcar
22. led 2020

Ja pujdu proti proudu... tohle jsem nikdy nijak neresila. Dcera nastoupila do skolky v dubnu a sest dni na to se predcasne o dva mesice drive narodili kluci dvojcata. Kdyz jsme si je privezli domu, tak dcera normalne dal chodila do skolky. Cele jaro pokaslavala. Ja jsem naopak byla rada, pokud neco dotahla ze skolky. Vetsinou to kluci odnesli rymou...tu mivali skoro kazdy mesic od podzimu do jara. Aspon si tim kluci vybudovali jakz takz imunitu a ted nebudou, co nastoupili do skolky, tak casto nemocni.

kspp1
23. led 2020

Dcera byla skoro cely prvni rok nemocna, obdobi pominulo o prazdninach😉 druhy rok jsme zvysovali imunitu jak to slo a byla az na jedno nachlazeni zdrava. Letos jsme zacali optimisticky taky s posilovanim imunity, mame miminko od srpna, vydrzela do listopadu s jednou nemoci a od prosince je nemocna nonstop. Asj je to tim, ze se jim hodne obmenil kolektiv.A podle zkusenosti ucitelky u nas delajj hodne pro to, aby tam mely deti co nejmene. Ale nastesti maly zatim nic nechytl.

marcicek84
23. led 2020

@kspp1 tak tak ty ucitelky se s temi detmi moc nestvou s heslem cim min tim lip to tak choei snad vsude,proste moc deti nechteji

astyna88
23. led 2020

Ono i zalezi,zda to dite chodilo nekam do kolektivu nebo bylo jen s tebou doma. Syn chodil k chuve,do jesli,prvni rok ve skolce byk nemocny jen na podzim parkrat ve stylu kasel a ryma. Ted,druhy rok,uz jen jedna ryma a dobry. Mladsi syn byl chranen ode me,ten ma zeleznou imunitu. Podle me je nejhorsi podzim,nejlepsi pak jak se otepli a deti jsou spis venku nez v herne. Vitaminy nam moc nijak nepomohli.

V dubnu se nam narodi treti dite a starsi bude chodit do skolky dal.

kspp1
23. led 2020

@marcicek84 ano presne tak, nekolikrat jsme slyseli vety typu: to nevadi ze ma teplotu a je nachlazeny, tady je takovych deti spousta....anebo kdyz jdou na krouzek na jinou skolu cca 10 minut pesky, chodi jen v teplakach, ve kterych si tam hraji. I ted v zime.

eithelwing
23. led 2020

Dcera chodí 2x týdně do jeslí, manžel pracuje ve školství, já těhotná. To by museli být doma oba. 😁 Vyprdla bych se na to a dceru poslala. Obzvláště když chce.
Taky nehodlám pak nechávat dceru doma. Je trochu nemocnější, zatím žádná tragédie. Doufám, že kojení miminko ochrání. První měsíc bude vozit a vyzvedávat manžel, abych nemusela přímo s miminkem.

alubif
23. led 2020

Ono to podstatě neukončí nikdy. Pokud budeš kojit je tam menší riziko, že miminko nic nechytí. Starší byla co nástupu do školky zdravé dítě... Mladší se narodil v lednu. Se školkou se s oběma cyklime v nemocech a je jedno co je za obdobit.vNavíc co chytí děti, já chytím taky v horší variantě. Dokud dcera nechodila do školky, jsem narodila zcela minimálně.

ckei
23. led 2020

@janule1940 nikdy. Ve školce se různé nemoce vyskytují průběžně celý rok, včetně vší, zánětů spojivek, roupu dětského, střevní problémy, neštovic, chřipky, anginy atd.....syn tam chodil 4roky a nikdy nemocny nebyl. Resp.jednou byl doma 3dny, měl trochu rymicku,já byla tehdy nemocná,tak jsem ho nechala doma. Malá se narodila v polovině března a syn normálně do školky chodil. Nyní chodí do školky dcera, syn už do školky, od září tam řadilo kde co a dcera rovněž zatím bez jediné nemoci. Takže je to o dítěti a imunitě. Určitě se nedá globálně říci, kdy už by to šlo. Nemoci se budou prostě točit pořád dokola, ale neznamená to, že je bude muset vždy chytit i Vaše dcera.

ckei
23. led 2020

*syn už do skoly tam mělo být 🙂