icon

Odstranění znaménka, chirurgicky nebo laserem?

marseluska
9. bře 2018

Maminky chci od Vás názor... jak by jste se rozhodly?
Dcera má znaménko, které se musí odstranit.. a já teď zjišťuji info jaká metoda je pro ni lepší.. chirurgicky nebo laserem?
Někde jsem četla, že při laser metodě se může znaménko vrátit.

Jak by jste se rozhodli.. dceři je 6 let.

Děkuji

1lenuska1
•
9. bře 2018

Nevim jak u deti, ale ja jsem vyzkousela obe varianty. Chirurgicky - zakrok byl tedy zazitek, ale umrtvili me, nebolelo to a mam od te doby klid. Laser - bolelo to jako prase - tedy takove jako bodani, to je od tech laserovych paprsku kterw sazi jeden vedle druheho a znamenko jsem mela do mesice zpatky. Ne tak velke, ne vystouple, jen ploche, ale mela.

eldrag
•
9. bře 2018

me teda odrziznuti pihy bolelo dost, a mam dost osklivou jizvu, je pravda ze je to uz 15 let, na laser jde ted manzel tak uvidime,

mon_88017
•
9. bře 2018

Záleží na typu, umístění a velikosti znaménka, ale u 6letýho dítěte bych se nebála klasickýho vyříznutí. Injekce na lokální znecitlivění skoro není cítit, samotný zákrok trvá krátce a jediný mínus je teda v tom, že když anestetikum odezní, tak rána asi půl dne bolí (nic tragickýho, na co by nezabral brufen nebo podobná věc použitelná u menších dětí).
Nevím jak je to u znamének ošetřovaných laserem, ale při klasickým řezu se vyříznutá tkáň posílá na histologickej rozbor a člověk aspoň pak přesně ví, co tam bylo.
Co se týče jizev, většina dětí se hojí dobře a pokud by se jednalo o šití na obličeji, měl by chirurg nabídnout jemnější šicí materiál (před 10 lety za příplatek 400kč, nevím, jak je to dneska a co všechno pojišťovny proplácí dětem).

lenoulinkaa
•
9. bře 2018

Podle místa umístění. Ale šla bych do vyříznutí, kde je možný rozbor. Po laseru jsou prý nehezké jizvy. Já osobně mám vše řezem a jizvy téměř neviditelné. Bolest minimální. Nejhorší asi to píchnutí na umrtvení. Věřím, že dítě píchnutí injekce zvládne a pak už to bude OK.

haaaluska
•
9. bře 2018

Ja som teraz vyrezavala 4 a vsetky velke na 3,4 stehy,umrtvili a v pohode.len ja som mala na cele vo vlasatej casti a to po ucinkoch injekcii bolelo ako svina no tam ta koza nieje taka pruzna a daval mi vnutorne stehy.ostatne v pohode

janablizka
•
9. bře 2018

@marseluska Já mám odstraněno znaménko chirurgicky jen v lokálním umrtvení.Žádné problémy.

katkatris
•
10. bře 2018

@marseluska Já jsem byla na laser odstraňovat asi 10 znamének. Umrtvili mi to a cítila jsem jen takové štípání. Je to už asi nějakých 6 let a žádné se mi do teď nevrátilo a jsem spokojená. Chlap bych chirurgicky a do dneška má jizvu na zádech jak blázen a to je asi 15 let.

marseluska
autor
•
10. bře 2018

Dekuji vsem. Dcera ma znamenko na zadecku. Ale musi pryc. Je vystouple. No asi pujdeme do riznuti. Chci ten rozbor. Moc dekuji

nikolab20
•
11. bře 2018

Mám za sebou oboje. Leaser je záležitost asi půl minuty lehké štípání. Opravdu a lehounke. Co se týče chirurgického tak je lepší kvůli histologii. Bolí jen ta injekce, ale ta bolí opravdu hodně. Mám vyříznuta 4 znaménka. Pak to bolí trochu až to přijde k sobě. Za pár dnů se většinou vyndáváji stehy to není žádná tragédie pokud to není na obličeji. Co se týče jizev tak z 5 znamének mám jen jednu jizvu na zádech vše ostatní není pomalu ani vidět