icon

Opakovaný zánět močových cest u 15měsíční holčičky

cernoskaa
17. lis 2014

Ahojda holky.
prosím o radu máte někdo zkušenosti u opakovanych zanětu moč, cest u maleho dítěte? pokaždý nás pošlou dom z ATB, a žádný podrobný vyšetření už jsem z toho fakt hotová nevím jak mám postupovat :( nebo jestli něco dělám špatně ? nechápu co jí to furt vyvolává :( prosím poradte

berynka
•
17. lis 2014

@cernoskaa musí mít dost tekutin, dávat brusinky (dobrý je Uroval sirup), vždy sprchovat po kakání, nepoužívat zvlhčené ubrousky nebo fakt minimálně. Udělat se může sono ledvin a mikční cystouretrografie.

cernoskaa
autor
•
17. lis 2014

pije si hezky i ten sirup mám a ty utěráčky musím teda omezit na minimum a za to vyšetření díky zažádám si o něj protože jsem se dočetla že muže mít i nakou vývojovou vadu právě proto se divím že jí ještě žádný neudělali
a snažím se jí učit na nočník,ale to je asi běh na dlouhou trat

zyoma
•
18. lis 2014

No je pravda, ze me udivuje, ze ji neposlali na vysetreni! To se obvykle dela... Mikce je dost narocna, urcite bych zacala vysetrenim u nefrologa, ten se podiva ultrazvukem a teprve on muze poslat na dalsi vysetreni jako je mikce. A nebyly jste v nemocnici s dcerou kdyz mela zanet?
Mala ma vrozenou vadu, tak mi rikali, ze do 2-3 let by byla hospotalizovana v tak malem veku, kdyby dostala zanet...

cernoskaa
autor
•
18. lis 2014

ne v nemocnici nebyla pokaždé jen ATB a hotovo případ vyšetřen
a do nefrologické poradny chodíme kontrolujou moč,ale žádný speciální vyšetření neproběhlo
tak si o něj budu muset asik říct nebo já nevím

myskin
•
19. lis 2014

Dcera měla zánět močových cest když jí bylo 8 měsíců, zjistili to na pohotovosti v nemocnici, nenechali si nás tam, dostala ATB. Naštěstí se to neopakovalo. Ubrousky jsme používali normálně, po stolici je lepší osprchovat a nedoporučuje se večerní koupání ale radši sprcha. Dávala bych jí probiotika a brusinky pro děti. A když se to opakuje tak určitě trvej na vyšetření. A taky dbát aby někde neprochladla.