ORS 200. Za jak dlouho průjem ustoupil?

kopcik
22. lis 2008

podával někdo tento přípravek svým dětem? za jak dlouho vám průjem ustoupil? dala jsem ho malému místo jeho UM včera v 7 večer a dnes ráno v 7 znova. ale ráno měl zase trošku řídčí stoličku. už fakt nevím, jestli ještě čekat nebo ho vzít do nemocnice...

daluri
22. lis 2008

A jak často má ten průjem? Několikrát denně? Pokud jen třeba jednou tak se nic neděje, kdyby několikrát za den tak bych asi k dr šla. Pokud máte už příkrmy, můžeš zkusit mrkev nebo se dává i rýže, ale jste maličcí, takže asi ještě tak nepapáte.

kopcik
autor
22. lis 2008

no už s tím válčíme několik dnů. po dvou dnech jsem šla ke své skvělé mudr. mávla rukou a píchla mu hexavakcínu, takže včera byl průjem plus teploty z očkování.
no právě ten ors nápoj je rýžový odvar s mrkví. vypil už 2x 210 ml, ale nijak extra to nepomohlo...
on má někdy pravý průjem, kde je to jen voda, ale většinou takové ty míchané vajíčka co mají kojené děti. ale na netu je napsané, že u děti na UM je průjem i zvýšený počet stolic a změna konsistence.
no a předtím mi kadil 1x denně, teď i 5x ☹
asi ještě počkám na další špinavou plenu a pak pojedu do nemocnice.. nevím, co by to mohlo být

daluri
22. lis 2008

Tak možná více jí, tak i více kadí, ikdyž kadil 1x...To je normální, že děti víckrát kadí tak jak píšeš. Jestli Ti papá normálně tak počkej, i ten ORS nemusí zabrat okamžitě, pokud by to byla spíše ta voda..tak běž,, malé děti jsou dehydratované hned.A jestli se ještě přidala tpl z očkování, no tak ať to třeba nemá horší průběh.
Držím palce ať jste brzo fit!

frog
22. lis 2008

My jsme taky válčily s průjmem,dětská nám dala probiotika a malá nesměla nic kromě rýžového odvaru,který jsem si udělala doma a trochu o osladila,Pila to po 3 hodinách 150 ml a už za 24 hod. byl znát výsledek,ale pokud maj průjmy,neměly by mlíko.

kopcik
autor
22. lis 2008

frog - ors mi došel, tak jsem mu uvařila právě ten rýžový vývar a v tom rozmixovala mrkev. dokonce jsem mu dala i dnes první příkrm jen mrkvové pyré. aby mu to vš vevnitř "ztvrdlo". jen teď bude jíst ve 3 hodiny a nevím, jestli mu ještě pořád to mlíko nemám dát nebo zase ten vývar. nechci ho převitamínovat...

andy80
22. lis 2008

kopcik: pokud je to jen průjem a normálně ti jí a pije, tak do nemocnice nemusíš. Mlíko mu udělej do toho rýžového odvaru. Vyvař pytlík s rýží ve vodě a do té vody normálně dej UM. O průjmech toho vím hodně, starší syn měl salmonelu, takže vím, co se smí a co se nesmí. Jo a ten ORS se dává dětem, pokud zvrací a mají průjem a hrozí jim dehydratace, tak tohle je na zavodnění. Ale, proto, že ti malý kaká 5x denně ještě není důvod k panice. Hele a nerostou vám zuby? Od zubů může být i průjem.

knobloska
22. lis 2008

Kopcik my máme za sebou 8 denní průjem i s hospitalizací, tak mám nějaké zkušenosti 😉 . Já jsem se bála vynechat mlíčko, ale nic se neděje, opravdu mu ho nedávej, dokud se mu stolička nenormalizuje. V nemocnici jí dávali černý čaj slazený Glukopurem, ten staví hodně, banán rozmixovaný v čajíku-pozor, ať se to nesrazí, čaj musí být vlažný, no a mrkev, rýžový odvar, dávali jí i nemléčkou rýžovou kaši ve vodě a v tom rozmix banán, mrkvička s vařeným bramborem. Ors jsme dávali taky zezačátku, trochu zabral. Ta žlutá stolice, která vypadá jako míchaná vajíčka, to je průjem, to měla také. Strašně to zapáchalo. My jsme nakonec do nemocnice jely, bylo to už dlouhé. Mlíko mu ale opravdu nedávej. Vyrábí se dietní mlíčka od BEBA, jmenuje se All 110, to se potom postupně nasazuje, ale normální určitě ne, obsahuje mléčný cukr a v těch střevech jim to kvasí.

kopcik
autor
22. lis 2008

andy - taky mě to napadlo. slintá více než boxer (pes), pořád něco strká do pusiny, ale zubky nikde. už to trvá 5 dní ☹ teď spinká, tak uvidím, co mě bude čekat za překvapení v pleně, pokud nic, tak už bude asi dobře... no já mu právě dala ten ors aby nebyl dehydratovaný.

ygreen
22. lis 2008

kopcik_ my jsme s průjmem bojovali od 2 do 4 měsíce - ORS 200 jsem dávala občas, když už to bylo akutní. Jinak odvar z rýže tolik nepomůže, hlavně bych ho nevařila z rýže v pytlíku. Koupila bych sypanou.
Byly jsme na vyšetření na alergologii na alergii na lepek, bílkovinu kravského mlíka a potravinové alergie, všechno v pořádku. Přibíral a určitě nebyl dehydratovaný. Dávala jsem mu pít hodně čajíku.
Hodně, vlastně skoro úplně nám pomohlo, když jsem do každé dávky UM mlíka přidala nemléčnou rýžovou kaši. Třeba na 180ml jsem dala 2 odměrky. Měli jsme sunarku, nestlé i Hipp - všechny jsou dobrý. A Nestlé prodává i kaši proti průjmu - je rýžová nemléčná s mrkvovými šupinkami. Je moc dobrá a fakt staví.
Ale abych tě uklidnila, pokud nemá nic ve výtěru ze zadečku ani žádnou alergii, tak je to jen nevyzrálostí střevní mikroflóry - to nám řekla mudra. A veškerý průjem zmizel po zavedení zeleninových příkrmů. Např. mrkvové příkrmy ho pěkně staví, takže baští hlavně normalizující - květák, brokolice, špenát, apod. Teď má pěkný plastelínový hovínka a nedělá mu problém je vytlačit. Takže moje rada zní - přidávej teď rýžovou nemléčnou kaši do každýho jídla a v 5 začni s příkrmama, uvidíš, že se to zlepší. Ale předtím si vydupej výtěr zadečku a když tak odebrání krve na alergologii. Pokud jsi z Prahy, tak já byla v Mlynářský za Bílou Labutí a super.

Jo a vyzkoušeli jsme Pro bio kapky, od 4 měsíce Probian mimi, hylak - ten pomůže taky na akutní průjem, je to taková berlička.

Jinak většinou měl takový řídký míchaný vajíčka, ale často se mu to jakoby stavělo do fronty - hovínko skoro normální a za tím úplná voda - to ho moc bolelo a neuměl to vytlačit, takže byla u nás v permanenci rourka.

Ale průjem se váže i k růstu zubů - taky nám vyjeli obě dolní jedničky ve 4 měsících a měl průjem a byl protivný. Na to zkus homeopatika Chamomilla vulgaris 15 - před spaním 5 kuliček rozpustit v koj vodě.

zero
22. lis 2008

Kopcik a jaký dáváš mlíčko? My jsme s tím byli i v nemocnici a tam nám na průjem nasadili Nutrilon LOW LACTOSE. Je to právě proti průjmu. A taky nám pomohla kaše Nestle rýžovomrkvová taky proti průjmu.

kopcik
autor
22. lis 2008

hipp. a celé 4 měsíce nám vyhovoval. akorát teď.... no ale zrovna se vykadil a už to má lepší konzistenci, tak snad... díky holky

andy80
22. lis 2008

kopcik: hipp je dobrý, protože obsahuje probiotika, takže ten bych se nebála dávat, taky jsme ho při průjmu dávali, ale dávali jsme ho do toho rýžového odvaru. A je pravda, že ten rýžový odvar se dá udělat i z nemléčné rýžové kaše, ale asi lepší bude z rýže. Nevím, kdo to tady psal, ale je jedno, jestli je z rýže pytlíkové nebo sypané. Ten pytlík propláchneš horkou vodou, než ho dáš vařit, tak nevím, kde je problém.

frog
22. lis 2008

kopcik dávej mu jen ten rýžový vývar,klidně ho trochu oslaď,ale fakt bez mlíka.Až druhý den,když se stolice trochu upravila jsem jí to začala míchat půl odvaru a pul mlíka,ale jen ob jedno krmení.A tu mrkev bych taky vynechala,sice staví,ale nám jí dr. zakázala.
Taky jsem to vařila z pytlíkový 😉

andy80
22. lis 2008

Odvar osladit, ale néééé cukrem, Glukopur je nejlepší.

gabca1
23. lis 2008

Ještě je dobré místo toho rýžového odvaru dávat Nutrilon low lactose. To jsem dávala já. Ta plechovka stojí něco kolem 120 Kč v lékarně. A miminku to i chutná víc než odvar....
Jinak mlíčko se může v případě silnějšího typu průjmu vysadit na 12 někdy i na 24 hodin. Podavá sa rýžový nebo mrkvový odvar a postupně se do vývaru začne přidávat mlíčko – každá dávka obsahuje ¼ UM a ¾ vývaru. Postupně (další den) navyšuj mlíčko na 1/3 a snižuj vývar na obsah 2/3..až mimiko převedeš jen na mlíčko. Pokud průjem není až tak vážný můžeš podávat mlíčko i při něm - v tom případě se doporučuje mlíčko se sníženým obsahem a to Nutrilon low lactose 1, dvojka neexistuje ale můžou ho dětičky dostávat až do 3 let. To mi poradili na Nutrilon lince. Já tedy dávala rovnou ten Nutráč a ještě i asi týden po průjmu, protože organismus je trochu oslabený tam jsem nechtěla miminko hned zatěžovat přetučněným normálním UM. Schálila mi to i Dr. Vyzkoušej to určitě. A k tomu podávej slabej černej studenej čaj oslazeným glukoprem. Dodává miminku i energii. ORS 200 je spíš na zavodnění, ale klidně ho dávej i jen po lžičkách. A klidně to může být k zoubkům 🙂

frog
23. lis 2008

Jasně že je nejlepší glukopur,ale ta jedna lžička cukru jim taky nic neudělá..

andy80
23. lis 2008

frog já vím, ale já cukr do roka dávat nechci. Myslím, že cukru se ještě v životě nají, tak proč jím zatěžovat takhle malý miminka.

ygreen
23. lis 2008

mě doktorka doporučila spíš rýžovou kaši a tou hustit mlíko. Když byl menší, tak jsem mu dávala taky odvar, ale kopcikův Oliver zase není tak malinkej. Ale stejně si myslím, že by se nejdřív měla zjistit příčina. Doktorka by měla udělat výtěr, jestli nemá bakterii v zadečku.
Pokud nevyjedou třeba do týdne zuby, tak bych to už bohužel na zuby nesváděla - přeci jenom nebude mít 3 neděle průjmy kvli zoubku.
A pak je na řadě odběr krve na alergologii pro vyloučení alergií na BKM, Lepek.

kopcik
autor
24. lis 2008

holky, díky moc za rady. včera jsem to už nevydržela, protože zase to byly jen hleny a s manželem ho vzali do nemocnice. tam mi nic moc neřekli, jen vzali výtěry, takže budeme vědět zítra nebo ve středu. a poradili to, co většina z vás. rýžový vývar, mrkev. a ještě jsme dostali enterol. 😒

andy80
24. lis 2008

kopcik, dobře si udělala. A tvé doktorce bych teda poděkovala. Jako, když jí říkáš, že malý má průjem a ona jen mávne rukou a navíc ho naočkuje, tak to u mě není moc dobrá doktorka.

kopcik
autor
24. lis 2008

andy: už jsem s ní měla jednou problémy... přesluhuje, je dávno v důchodu a tím pádem si myslí, že ví vše nejlíp, že se nemusí ničemu novému učit. taky mi poradila začít s kaší jako s příkrmem... to už jsem někde psala... no ale pokud malý bude mít nějakou virozu, tak asi na ni podám stížnost nebo já nevím. do měsíce bychom se měli stěhovat, takže změna doktorky bude to první, co udělám

andy80
24. lis 2008

jj kopcik, taky jsme se stěhováním zbavili doktora. Byl ve městě jediný a dost mi lezl na nervy. Ale zas na druhou stranu byl dost pečlivý. Když jsme tam přišli ve 2 měsících s horečkami 39,8 tak jí okamžitě dělal krevní testy, aby vyloučil zánět ledvin a bral jí výtěr z krku a posílal do laboratoře. Ale měl zvláštní názory co se týkalo jídla. Malá byla veliká a dost přibírala a on mi tvrdil, že musí jíst po 3 hodinách ve dnech v noci a když spí, tak jí mám budit. No to mě ani nenapadlo. Přes den jedla po 4 hodinách a v noci po 6-8 hodinách. A když začal ve 3,5 měsících s příkrmama, tak jsem ho absolutně ignorovala. Dr co máme teď je super.