Pásový opar u 4letého dítěte, máte zkušenost?

monikahorka
23. únor 2016

Ahoj, prosím máte někdo zkušenosti s pásovým oparem u dětí? Malé se udělal okolo očka. Dostali jsme Herpesin tablety a prý jestli se to do pátku nezlepší tak bude muset do nemocnice.. Má klidový režim, ležet, moc nekoukat na TV nebo počítač, aby se očko moc nenamáhalo.. Když jsem opar měla já, tak jsem místo mazala mastičkou aby se dřív vysušil, ale malé to mazat nemám.. Flek má docela velký, ale opsrky jen málo. Asi 4-5 pupínků. Ještě mám půlroční mimčo a ta by prý mohla dostat neštovice. Má docela velkou rýmu, takže oslabenou imunitu, tak je prý větší pravděpodobnost že je dostane.. Jsem na nervy, nevím jak jí pomoct od bolesti a svědění.. Máte někdo zkušenosti? Děkuji..

odula
23. únor 2016

Chudáček... Trochu se obávám ze se toho moc dělat pri oparech nedá krom čekání az to přejde... Dobry je dávat vitaminy řady B - urychluje hojeni. ja pri herpesu jeste davala ibalgin proti bolesti když uz toho bylo na malou moc. A obecně posilovat imunitu, jist hodně vitamínů. Tak ať se brzo uzdravi, brouček. Držte se.

odula
23. únor 2016

@monikahorka jo prosim- proc to nemáte mazat?

leniczka23
23. únor 2016

@monikahorka Ano mám, taky jsem ho měla u oka, vůbec jsem trpěla na opary po obličeji, ale myslím si, že to možná nebude pásový, ale obyč. pásový opar se málo kdy udělá na obličeji. Divím se, že nedocházíte na injekce B12, když je to u oka, dávají se téměř vždycky. Já ti nevím, ale koupila bych zovirax a dávala jí na to alespoň Zovirax, ten zastaví tvorbu oparu. Od toho dvědění by jí mohli pomoct Fenistil kapky, klidně jí dávej 3x denně podle dávkování. Přeji ať jste brzy o.k.

sereza
23. únor 2016

malá měla pásový opar po neštovicích, bylo mi řečeno, že je to "druhá vlna"......ale na obličeji to neměla, takže jsme mazaly.....ale jak píše maminka výše....určitě bych taky dávala Fenistil kapky na svědění

odula
23. únor 2016

@leniczka23 zovirax bych radeji nedavala kdyz je to u oka... . Zajímavý s tema injekcema. Nam je nikdo nenabidl. :/ slysela jsem ze jsou docela bolestivý. Mozna by stacilo to becko perorálne.

monikahorka
autor
23. únor 2016

Právě že doktorka nám nedala žádné vitaminy, o ty jsem si řekla až v lékárně. Koupila jsem B-Komplex.. Prý to nemám mazat aby to dýchalo vzduch, jen večer to mám zlehka umýt převařenou vodou a utřít vatou nebo papírovým kapesníkem.. Doufám že se jí to nedostane úplně do oka..

leniczka23
23. únor 2016

@odula Zovirax je to nejlepší co mě co se týká oparů potkalo..😀 záleží jak moc blízko to má, ale dá se to dát opatrně a 4 a půl letému už se to dá vysvětlit. No vidiš, mě je dávala vždycky jak dětská tak i teď moje dospělácká Dr. A ne nejsou bolestivé, uplně normální injekce. Právě že u toho oka je důležité aby to zabralo ihned né po dvou dnech, opar za dva dny může být taky trojnásobný..

odula
23. únor 2016

@leniczka23 pravda. U oka je potreba to dostat po kontrolu. Stejně Je zvláštní ze nedostala žádný mazatko.

odula
23. únor 2016

@monikahorka muzes zkusit konzultovat jinyho pediatra?

monikahorka
autor
23. únor 2016

Prý aby to dýchalo a nedostalo se to do oka tak to mazat radši nemám.. To leda zavolat do nemocnice..

mysonek
23. únor 2016

@monikahorka pokud malá dostala herpesin v tabletách tak je zbytečné to ještě herpesinem mazat, protivirotickou léčbu má už nasazenou. Vitaminy skupiny B se dávají, ale zvláště u pásového oparu nebyl prokázaný jejich efekt. Takže to že je nemáte zas tak moc nevadí. S tou lokální léčbou neporadím, ale pokud jí to nesvědí a nebolí a nemá tam moc puchýřků tak bych to klidně nechala i bez lokální léčby. Na bolesti Paralen nebo Ibuprofen. Pokud kojíš a měla jsi neštovice tak je velká šance že to mimino nedostane, nebo jen v lehké formě. Malá měla neštovice v 8 měsících (chytla je asi na preventivní prohlídce) a proběhly fakt luxusně. Pár pupínků a bez teplot.