Pětiletý syn se začal z ničeho nic počůrávat

lusy82
30. zář 2015

Ahoj, chtěla bych se zeptat, můj syn 5,5let se začal z ničeho nic počůrávat. Nejprve to začalo, když měl rýmu a počůral se jen jednou za dva dny. Pak to bylo častější a teď se počůrá i několikrát za odpoledne, i když už je zdraví. Ve školce se mu to ještě nepovedlo. Trvá to už asi 2 týdny a začíná mi to dělat starosti. Může tom být i ze stresu? Většinou se to stane když je do něčeho zabraný, ale nikdy dřív se mu to nestalo. Máte s tím někdo zkušenest? Moc mě to trápí.

lv
30. zář 2015

Zašla bych ihned k lékaři, ten vás pošle na nefrologii a urologii.

kocour1
30. zář 2015

Osobní zkušenost s tím nemám...ale mohlo by to být buď tím, že je například nastydlý. Zkusila bych si nechat vyšetřit moč a konzultovat to s lékařkou. Pokud se vyloučí zdravotní příčina, zjišťovala bych, zda se něco nestalo - něčeho se nelekl, nemá problémy ve školce apod...A nebo třeba může být jen roztržitý, nepozorný...jak píšete, stává se mu to, když se do něčeho zabere...zkuste se ho častěji ptát, zda nechce čůrat, regulovat pití. Můj bratr se jako malý počůrával, chodil na všeljaká vyšetření a nakonec pomohla konzultace s psychologem - problém byl v tom, že neuměl pořádně vyprázdnit močový měchýř, byl pořád jakoby nedočůraný...tak zkusit dbát na to, aby se vyčůral pořádně a úplně🙂

ducik
30. zář 2015

@lusy82 chudak, pomocovani samozrejme muze mit psychologicke priciny. nejdriv bych ale vyloucila ty fyziologicke, tj. k lekari.

lusy82
autor
30. zář 2015

Díky moc za rady. Mě právě nejvíc děsí,že by to mohlo být psychický, jelikož teď má důvod. Vypadá sice že to vše, co by ho stresovalo nese dobře, ale asi se to projevuje tímhle.

pelmisek
1. říj 2015

To znám velmi dobře, vždycky když je ve stresu tak se začne počůrávat. Taky je jí 5,5. Teď po nástupu do školky opět nastala tato situace a řešily jsme to přes bachovky. Zabralo to do dvou dnů a už se nepočůrává, samozřejmě jsme bachovky dobrali a i ta psychika je o hodně lepší. Když se jí bachovky míchaly tak řekla paní, že se jí nelíbí ve školce a že se s ní některé děti nebaví a ona neví jak navázat hovor apod. A to přecházela do předškoláků s minimálně tak polovinou dětí co byla předchozí rok, takže i s "úhlavníma" kamrádkama a stejně problém.

koordinatorka_odboje
1. říj 2015

mně se to jako děcku stalo, když jsem měla zápal močového měchýře

lucikakajikk
5. říj 2015

@lusy82 Ahojda taky se mohu podelit o tuto zkusenost co se tyka me 3,5 lete dcery. Poprve nastoupila do skolky tento rok a zacala se mi pocuravat take, ne v ni ale kdyz prisla, nebo tam mela jid....Jenze ona ma jeste afektivni zachvaty, az z toho pada do bezvedomi, tak to nakonec dopadlo tak, ze jsme ji s manzelem museli ze skolky odhlasit ma rocni odklad, protoze to pro ni bylo silene nervove vypeti. Chodila tam prvni tyden. Jeste ted po mesici se mi obcas doma pocura....Je to psychicke ne z nastydlosti....hezky vecer Lucka

lusy82
autor
6. říj 2015

@lucikakajikk Díky, nám to naštěstí trochu ubývá. Ale včera se zase ráno počůral a pak do teď zase nic. Teď má kašel a rýmu tak to přisuzuju tomu. Doufám, že to tak je. Uvidíme až bude zdravější. Pak to budu řešit s dr.