Po operaci nosní mandle laryngitida, rýma

hanulinab
21. únor 2014

Ahoj maminky, už jsem zoufalá, tak bych chtěla od někoho z vás slyšet názor, nebo pokud máte stejný problém jako já,vaši zkušenost.
Syn byl před 18 dny na trhání mandle, v noci chrápal, ve školce vydržel tři dny a hned byl nemocný, aby toho nebylo málo, měly jsme každou rýmu zpeštření ve formě larynghitýdy. Už jsem nevěděla co sním až na ORl nás poslali na trhání nosní mandle.
V pondělí jsme byli na kontrole a doktorka nás poslala v úterý do školky.Syn tam byl sotva 4 dny a už má rýmu zase....Upínala jsem k té vytržené mandli všechny své naděje , že mi konečně vydrží ve školce dýl jak čtyři dny,ale koukám, že nic.
Mohu se zeptat, jak to bylo u vás po operaci? Jaké máte zkušenosti? myslíte, že mám ještě naději, že se ty rýmy a laringhitýdy omezí?

ange_de_la_morte
22. únor 2014

Ahojky, s trháním nosnách mandlí u malého naštěstí zkušenost nemáme , s tím ostatním bohůžel ano. Začnu od konce - laryngitidy určitě ustanou - je to docela běžné onemocnění, ale prakticky wýhradně u dětí do 5-6 let, pak se ještě wýjmečně může objewit epiglotitida ( podobná laryngitidě) ale ta by měla rowněž kolem 7-8 roku praktick wymizet. Co se týče rýmy - nepíšeš kdy malému nosní madle wytrhli, ani jak dlouho syn zůstal doma než šel zpátky do školky. Možná jen potřebuje wíce času na rekonwalescenci. A co třeba posilowání imunity, jak jste na tom ? děláte něco proto ? nejlepší cestou jak mít zdrawé dítě je přísun kwalitní strawy bohaté na witamíny, zdrawé otužowání ( na spánek snížení teploty w ložnici, koupání w né přiliš teplé wodě, prawidelné procházky na čerstwém wzduchu, ....)

A nakonec ještě jeden příběh z mého okolí - můj bratr od mala trpěl snad na wšechno - každý měsíc měl píchané uši kwůli zánětu, o rýmě už ani nemluwím. Bohůžel přes weškeré opatření se nepodařilo bráchu udržet zdrawého, nezbylo tedy než najít mu chůwu ( wím že si nemůže každý dowolit a je to welká čára přes rozpočet, pokud nejsi na mateřské s dalším dítětem). Každopádně chci tím říct že kolem těch 6-7 let wšechno ustalo - přestal být nemocný, normálně chodil do školy, w současné době je bráchowi 18 a je nemocný oprawdu jen welice zřídka kdy.

Držm palce aby byl syn zdrawý a omlouwám se za ,w, nefunguje mi jednoduché

gepe
22. únor 2014

@hanulinab me nosni madle taky trhali jako male a zive si to cele pamatuju. Otresny zazitek kdyz se na to divam zpetne, ted uz je vyndavaji humaneji. Za pul roku jsem je mela zpet narostle. Napada me, co imunologie/alergologie?