icon

Pomůže Imunoglukan při atopickém ekzému u ročního mimi?

safron1
16. črc 2009

Ahoj,
mala ma AE a cetla jsem, ze imunoglukan sirup i mast jsou skvele na posileni imunity a mohly by ji pomoci...je ji 14 mesicu, v pribalovem letaku pisou, ze od trech let, po porade s lekarem po roce...no, lekar se mi vysmal, ze takova kravina ji ekzem nevyleci, takze nevim, jestli ji to muzu dat nebo ne. Neberet ho nekdo i v tomto veku a jake mate davkovani? Chtela bych to zkusit. Pokud nekdo mazete na AE imunoglukan mast, mate nejake vysledky?

kam.zyk
19. črc 2009

Bohužel, váš lékař měl pravdu v tom, že imunoglukan slouží sice k posílení imunity, ale spíše jiných parametrů imunity, než souvisejících s AE. Zkusit to můžete, ale pochybuju o smyslu - pokud tedy chcete skutečně nějak ovlivnit AE.

Spíše než těmito přípravky jej ovlivníte v tomto věku, kdy AE souvisí v cca 50% případech s potrav.alergií, jednak stravou a také správnou kosmet.(resp.vnější) péčí. Můžeme o tom pohovořit. *Vera*

safron1
autor
20. črc 2009

Dekuji za odpoved - prikladam nejake odkazy, ze kterych jsem cerpala, tady o kremu... http://www.inpharm.cz/files/30/studie_krem.pdf
a jeste tady, celkova lecba http://www.edukafarm.cz/soubory/medinews/2008-0...

safron1
autor
20. črc 2009

Jeste bych chtela kam.zykovi rict, ze delame vse, mala drzi prisnou dietu, ji pouze maso, zeleninu, brambory a nektere ovoce, pije Nutrilon Allergy care, promazavame Lipobasi repair a pouzivame v nejhorsich fazich Locoid s ambidermanem. O AE vim temer vse, a stejne to k nicemu nevede, minimalne jedno lozisko na tele vzdy ma...a nyni se mi zda, ze se do hry pridaly i pyly, zacina se ji to zhorsovat pres stejny lecebny rezim jako mela driv.Kazdy den dostava 7 kapek Zyrtecu. Na konci srpna jedeme na 14 dni k Jadranu, tak doufam, ze ji to trosku vylepsi. V zime jsme byli v Podhajske, kde je take leciva voda. Dobre ji to vydrzelo do dalsiho ockovani. Je to svinstvo, ale bohuzel to jinak nejde. Ted v zari jdeme na Priorix a SILENE se bojim reakce.

jabluncanka
20. črc 2009

Safron,

při AE jsou zanesená játra...chce to vyčistit především je...zkus se zeptat nějakého bylináře...

kam.zyk
20. črc 2009

Játra jsou až druhá v pořadí, první je střevní sliznice, která neadekvátně reaguje na bílkovinné substance v potravě. To, že je pak problém odbourat vzniklé fragmenty játry je až duhotný problém.

Safron: co přesně jí dcera? Ono - každé dítě je individuální a HA dieta je relativní pojem. Dítě může klidně reagovat i např.na mrkev, proto se zahajuje v počátku dieta dle Rezzy a Cardiho a pak se cíleně zařazují do stravy potraviny. Můžeme to zkusit, mám dobré výsledky, už to dělám s maminkama dlouho, stabilizaci AE. Vlastně se soustřeďujeme na úpravu střevní mikroflóry a úpravu kosmet.péče, kdyžtak napište, můžeme to probrat. Začínám obvykle zmapováním rodinné anamnézy (atopie v rodině, atd.), atd.atd., uvidíte sama 🙂

Bylinky: můžu podat kontakt na dokonce už vícero maminek, kde nevhodně zvolené bylinky nastolily velmi silnou alergii na pyly. (čímž bylinky v žádném případě neodsuzuji, jen chci upozornit, že o tom je potřeba mít také poměrně nastudováno) Takže tady hodně, hodně opatrně a konzultovat s kvalitním alergologem.

Říkáte: "O AE vím téměř vše"- k tomu je zapotřebí minimálně přírodovědné vzdělání 🙂 Atopie, to je imunologie. A léčiva, masti a krémy, to je zas chemie 🙂 Čímž se dostáváme k tomu, jaké obory jsem vystudovala já. Nechcete mi poslat fotky ekzému, ať vidím, v jakém stádiu je AE?

Priorix?! Při silné atopii??? Jak to? *V*

jabber
21. črc 2009

safron - ten Priorix odlož, souhlasím s kamzyk - vůbec nechápu jak mudr může chtít malou očkovat 😕 Moje dcera dostala kvůli AE první hexu až v 8 měsících, dr jí nechtěla organismus bojující s ekzémem ještě zatěžovat očkováním, takže jí dostala až když byla z nejhoršího venku. Není kam spěchat 😉

makulinka
5. srp 2009

ahoj, safron1, tak malá byla také pořád osypaná a údajně měla mít ae, byla mi naší dr. doporučena také tato mast již pro 2 měsíční mimi a musím říct, že nám hned zabrala. je pravda, že cca po dalších 2 měsících už tolik nepomáhala, alee malá je zatím už od 6 měsíce v poho 🙂 😀 😅 tak jsem moc ráda.

michaelka83
10. říj 2012

@kam.zyk Dobrý den Věrko,
dnes jsem malému také koupila Imunoglukan, bohužel až doma jsem se dozvěděla,že je až od 3let☹ Chtěla jsem malému podpořit trošku imunitu, aby nebyl v zimě nemocný....myslíte tedy, že mu ho můžu dát? Neuškodí mu?

wamp22
11. říj 2012

@michaelka83 klidně můžeš 🙂 , já sama jsem ho malýmu dávala od jednoho roku 😉 , ale pak nastoupil do školky a už nám nezabral, teď mu dávám něco jiného...

michaelka83
11. říj 2012

@wamp22 Díky. Já už to radši konzultovala i s doktorkou🙂

terezale
15. říj 2012

Ahoj Michaelko,
a co ti Dr. říkala? Naše děti do 3 let věku braly pouze Aerius, který je na předpis. Jde o antihistaminikum, ale taky snižuje otoky sliznic, takže pomáhá při všech možných respiračních onemocněních. Teď jsme najeli (dětem jsou za 3 týdny 4 roky) na Imugamin Effective pro děti a zatím chválím. Obsahuje beta-glukany (hlívu ústřičnou), plus echinaceu, plus vitamín C. Dobrý je, že jsou to bonbonky a dětem chutnají....