Potničky na obličeji - je vhodný Sudocrem?

marumarun
16. srp 2016

Je mozne davat na oblicej zinkovou mast (Sudocrem)? A muze potnicky zhorsit krem na opalovani? Miminku je 5 tydnu. Kdyztak uvitam i vase zkusenosti,co zabralo na potnicky u vas... Nase je na jen na obliceji.

eva118
16. srp 2016

Sudocrem můžeš mazat i na obličej a opalovací krém může zhoršit potničky, ty krémy jsou hutné a když je k tomu i horko, potničky jsou na světě.

marumarun
autor
17. srp 2016

@eva118 Dekuju za odpoved. S tim opalovakem to tak prave citim, ze bude.. Ale prece nemuzem na prochazky bez nej, rika se, ze i ve stinu by ho mela mimca mit... Nasi male je 5 tydnu..

z_u_z_a_n_a_1988
17. srp 2016

Ahoj, nam se objevily potnicky taky, kdyz bylo dceri tak 5-6 tydnu.Mela je na obliceji, ale vic na brisku a hrudnicku.Ptala jsem se na to v lekarne a pani mi rikala, ze by potnicky nijak neresila.Miminka pry nesvedi, ani jinak neobtezuji.Samy vymizi.Chce to moc nenavlikat, doma vetrat, vecer vykoupat a poradne vysusit.Ja jsem dala na radu lekarnice a opravdu se snad po tydnu ztratily.

lajla
17. srp 2016

Sudocream je docela hutný a způsobuje i pocení a zhoršení, aspoň u nás, zkusit koupat v heřmánku, potírat černým čajem nám super zabíral sýpky pudr se sírou , vysuší a zklidní

lucka662006
17. srp 2016

Ahoj, často se potničky zamění s tzv. kojeneckým akne. Potničky se nijak nemusí řešit, zmizí samy. Kojenecké akne vlastne také, ale nám nemizelo relativně dlouho a stále se zlepšovalo a zhoršovalo (3 měsíce), tak jsme daly Sudocrem a do tydne bylo po kojeneckem akne. Ani potničky, ani kojenecke akne nesvedi. Atopicky ekzem by svědil, Krem na opalovani urcite muze oboji zhorsovat.

ninive211
17. srp 2016

Kolem 5.týdne, to bude klasické novorozenecké akné, nikoliv potničky jako takové,teď to vypadá děsivě, ale za chvilku to zase přejde. Určitě bych omezila mastné krémy a můžeš zkusit potírání tím černým čajem

janawei
21. srp 2016

Na to novorozenecké akné nám také nejvíc pomohlo mazání černým čajem - vysušuje a desinfikuje. Na potničky nám skvěle zabral zinkový krém od Weledy, který jsme používali na občasné opruzeniny - Měsíčkový kojenecký krém. Sudocrem jsme nikdy nepoužívali, preferujeme přírodní kosmetiku 🙂.