Přilepená předkožka, uvolní se opět?

iwww
24. led 2018

Hezký večer, řeším předkožku u syna 2,5 roku. Vím, že na toto téma se toho napsalo a probralo již hodně, ale nikde jsem nenašla příspěvek podobného typu... Předkožka nám šla přetahovat dříve jak v roce, nikdy žádný problém. Nyní jsem si při koupání všimla, že má přilepenou předkožku (jde mu přetáhnout, ale na hraně žaludu se mu polovina předkožky přilepila nešlo s ní hnout, začala jsem mu to několikrát denně promazávat a lehce masírovat, ale k velkému zděšení se to den ode dne zhoršuje, uběhly od té doby dva dny a dnes večer při koupání měl po stažení žaludu na jeho ,,hrance,, skulinku pouze tak 3mm velikou (nevím jak jinak to popsat, snad je to srozumitelné...) Chystám se s ním zajít ráno k Dr., ale je celkem radikální a mám strach aby nás neposlal na nějaký zákrok. Je nějaká šance, že se to opět uvolní? Má s tím někdo již zkušenosti? Děkuji moc za všechny postřehy...

juanka
24. led 2018

Stalo se nám to samé. Ve 2 letech úplně v pohodě a pak postupně horší a horší, až to teď nejde už vůbec ☹ Jsem zvědavá, jestli někdo napíše podobnou zkušenost a jak to dopadlo...

iwww
autor
24. led 2018

@juanka Takže jste to zatím neřešila a necháváte to na přírodě? Já nechci zbytečně plašit, ale zase na druhou stranu mám strach abych něco nezanedbala.. :(

juanka
24. led 2018

No, vzhledem k tomu, že nejde přetáhnout už vůbec, tak už je to asi jedno, jestli to budu řešit zítra, nebo za půl roku. Vůbec nechápu, jakým mechanismem zase "přirostla!, takže si říkám, že se třeba zase sama uvolní. Až u doktorky budu, tak se zeptám,ale speciálně tam zatím kvůli tomu chodit nebudu.

vendelinka08
25. led 2018

Synovi to slo jen na jedne strane a na druhe prilepene...nase obvodni mu to ve 3letech na preventivce strhla. Trosku plakal...pak jsme koupali v hermanku a za chvilku dobry...udelala to rychle. Asi je to neprijemne...ale na zadny jiny zakrok jsme nesli. No..proste pindici...zeptej se sve detske doktorky...zatim bych neplasila a domluvila se s ni i po telefonu. Nez se tam ted hnat v obdobi chripek.

victress
25. led 2018

@vendelinka08 jak strhla? to se přece nemá, vždyť mu tam mohla udělat víc škody než užitku.....

@iwww pak napište, jak to dopadlo...
@juanka pokud šla předkožka předtím přetahovat normálně, neměla by "zarůst", ne?

iva27
25. led 2018

Slepily se ty "kozni listy" a znova mu to prirostlo.Nasilim to nepretahujte to at radeji objedou sondickou na urologii nez to nechat neodborne strhnout.Ani bych to nepromazavala,pouzivaji se k promazavani jine masti napr.Triamcinolon),ktery by vam event.napsal lekar.Bohuzel se mi to stalo u syna,mast se mu dostala pod predkozku,kdyz jsem ho mazala pri prebalovani a dostal zanet do zaludu..

vendelinka08
25. led 2018

@victress no..uprimne jsem se nedivala...asi zalezi..jak to ma prilepene atd...predpokladam..ze vi co delala. Jak rikam..od te doby to slo krasne stahovat..umyvat.

juanka
25. led 2018

To já nevím právě, nejsem takový odborník na pindíky 😀 Prostě to jednu dobu šlo úplně krásně celé a teď to nejde ani o milimetr.
@victress

vega5
2. únor 2018

Sedací koupel s heřmánkem, Dermazulen mast, či dětský modrý olejíček od Alpy. A hlavně lékaře..

victress
2. únor 2018

@vega5 mně pediatra řekla, že hlavně NE žádný olejíček ani mastička, tak potom si vyber...

vega5
6. únor 2018

Njn bojí se, aby se nehromadily staré buňky s olejem atd pod predkožkou.. chce to vidět.. a hlavně lékaře muže, který ví jak to bolí... A umí to jasně řešit.

montyna
6. únor 2018

Doporučuji přečíst si tyto stránky : https://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecov...

kobzolla
10. únor 2019

Ahoj holky! Ráda bych obnovila diskuzi - mám úplně stejný problém jako zakladatelka dotazu, i stejný věk syna. Jak jste dopadli??

simona_33
12. kvě 2022

@kobzolla ahoj! Taky teď řeším to stejně, syn 3.5 roku. Predkozka volná a vše super ale cca před měsícem lup a nejde přetáhnout ale ani mm. Jsem z toho trochu na nervy, jak to dopadlo u vás? Díky!

kobzolla
13. kvě 2022

U nás tak, že v srpnu toho roku (2019, kdy měl syn 2 roky) musel akutně na operaci tříselné kýly, která začala nebezpečně vylézat. Doktor mi navrhl, že když už bude v narkóze, nařízne i předkožku, ať máme klid, i když má pořád ještě dost času, aby se to zvládlo "samo".
Když pominu narkózu (😒) bylo to absolutně bez problému, bolesti, jizvy nebo čehokoli hned po zákroku.