icon

Proč moje 4měsíční miminko nechce pít po očkování?

traveller007
23. dub 2025

Ahoj, včera jsem byla se synem na 4měsíční kontrole, je zdravý jako rybička a dostal hexavakcínu + očkování proti pneumokokům. Je to nyní necelých 36 hodin od očkování, teplotu vůbec neměl, choavá se pořád stejně, je veselý a spokojený. Co mi ale dělá starost je to, že od té doby málo pije a čůrá. Váží 7,5 kg a dneska mi vypil sotva 500 ml UM (bohužel kojení se nedaří). Pokud do něj zkouším dostat víc mléka, tak jen žužlá flašku a plave ji, to samé s obyčejnou kojeneckou vodou. Za celý den má jen 4 lehce počůrané plenky. Ale fontanelu nemá propadlou, chová se úplně normálně. Mám ještě zítra vydržet, zda se to srovná, nebo volat doktorovi, ať se na něj podívá? Bojím se, aby nebyl dehydrovaný nebo pak kvůli tomu neměl problém s ledvinami.

zmrzlinka
23. dub 2025

@traveller007 zkus mu dát flašku v noci.To.jsou většinou ospalý a víc spolupracují.

hennrietta
24. dub 2025

Já třeba nikdy nedávala 2 očkovací látky náraz. Je to pro tělo velká zátěž a může se projevit různými problémy...
U dcery, když měla nějaké podobné trápení (při pití ji dost bolelo břicho), tak jsem se snažila krmit častěji, menší dávky a spíš v polospánku.
Taky mě napadli, že to třeba může být bojkot. Jak bývá bojkot kojení, tak některé děti to mívají i u flašky. A nebo rustový sprut. U tak malých dětí je to spíš jen o domýšlení.

lti
24. dub 2025

Me syn uplne prestal pit ve 3 mes po rotavirech. Dokazala jsem mu dat lahev jen ve spanku nekolik mesicu.

orangutan123
24. dub 2025

Nikdy dvě očkování najednou! A zkus dát flašku ve spánku

merope
24. dub 2025

Pokud pije aspoň trošku (500 ml mi přijde jako docela dost, ale já teda měla pididítě nejedlíka, takže já bych byla šťastná za 500 ml 🙂 ), tak bych počkala - den po očkování mu nemusí být úplně dobře a to i dospělý moc nejí.

jari110
24. dub 2025

Tak já nevím, ale podle mě 500ml není vůbec málo. A taky se přikláním k názoru, že raději to vyzkoušet v noci.

vapi32
24. dub 2025

Dehydrovaný určitě nebude. Možná se necítí úplně dobře, i když tobě to tak připadá. Počkala bych ještě 🙂