icon

Proč se u dcery objevuje noční suchý kašel?

luna03
10. únor 2025

Ahoj holky, mám 2,5 letou dceru. Byla nemocná asi týden. Měla kašel a rýmu ze začátku s hlenem, že vykaslavala ale teď už je to spíš suchej kašel a pokaždý přijde kolem 4 ráno... Celou noc nekasle, ale až teď takhle k ránu a třeba hodinu 🤦 nevíte co s tím? Je to spíš jako konec nemoci? Dávám stodal, dávala sem tussin a jitrocelový sirup. Jitrocelak dám právě když tohle začne. Otevřu okno, dám jí napít a jitrocel a je to pryč. Nechápu co to je za kašel a proč jen v určitou hodinu v noci 🫣 díky za odpovědi!

linducha90
10. únor 2025

@luna03 a nemůže to mít jen ze suchého vzduchu v pokoji?když píšeš, že otevřeš okno, napije se a je klid? Nezačne vám třeba topit topení před tou čtvrtou? U nás to třeba tak bylo, malá začínala kašlat, vždy až k ránu, a nakonec jsme přišli na to, že jak je v pokoji trochu otevřený topení, a jak je tam vydýchaný vzduch tak jí to prostě vadí...

fioreta
10. únor 2025

Tak jasný a jednoduchý, suchý dráždivý kašel, který zlobí hlavně v noci nebo nad ránem, něco tam škrábe v tom krku. Můj malej měl taky takový nepříjemný kašel a po takovém kašlání mu strašně slzely oči. My jsme na to od doktora dostali na noc Dithiaden.
Prosímtě, necpi jí zároveň 3 sirupy-stodal, tussin a ještě jitrocelový, no ty kráso!
Poraď se s lékařem a tak malému dítěti dávej pouze to, co doporučí jako nejvhodnější a nejúčinnější pouze lékař! Nevíš jak se ty sirupy mezi sebou mohou mlátit. Méně je někdy více...a nacpat do dítěte všechny sirupy na kašel najednou není řešení 😕

luna03
autor
10. únor 2025

@fioreta já jí je ale nedávám zároveň. Jsem zdr.sestra vím jaký odstup od léků má být... Dávám jí je tak jak mi poradila dětská ☺️ dneska mi poradila na kontrole zase levopront na noc, tak zkusíme to.. stodal a jitrocelak není nic co by jí ublížilo.. spíš se ptám na zkušenost a co by opravdu pomohlo .. ale byla sem dnes u mudry, tak zkusím co zase poradila ona...

luna03
autor
10. únor 2025

@linducha90 nene , to bysme to topení museli zapnout my ... Právě nevím co by jí mohlo dráždit , ale dám tomu kašli ještě týden, prý někdy trvá i tři týdny po nemoci.